Odelo

Lord of Chaos:
E, to samo ako coveka procenjujes na osnovu odela.

Nacinom na koji se oblacis, saljes drugima poruku o tome kakav odnos zelis da zasnujes sa njima. Zato se razlicito oblacimo za posao, za izlazak, itd. Medjutim, suditi o necijim karakternim osobinama na osnovu oblacenja je totalno suludo.

Pa mislim, ko iole normalan moze da sudi o necijem karakteru na osnovu odela? Ali jeste istina jedan fenomen. Koliko si lepse i bolje obucen toliko se lepse i bolje ponasaju prema tebi gde god da odes. Apsurdno ali istinito.

Nina2
Neverovatno kako odelo ipak cini coveka.

Milojko
Naravno da odelo čini čoveka. Komunistička je izmišljotina ona druga, glupa, svima poznata verzija te "poslovice".

adje sad kretenu tj. meni redom... tabla kreda i u objašnjavanje... dakle da li odelo čini čoveka tj. govori o njegovom karkateru ili ne... ili pak ono "čini čoveka" znači nešto sasvim drugo...
zaista me zanima i nisam ironična nego zaista pitam....

Gigule, a da procitas i ono u zagradi? ;-) Ebote, tacno sam znala da cu ipak da izazovem filozofiranje na temu. :confused:

Evo gigo, samo zbog tebe izmenih. Jel sad zvuci lepse to sto hocu da kazem, a da me ne shvatis pogresno i napadas me bez potrebe...sreco? :|

koje srećo?
e potražiću kasnije
nemoj se nervirati...ja sam povukla priču o odelu i ljudima i tako
uglavnom možeš da me kuliraš...ok je.... ajd da ne kuckam smajliće ide neki tu
ok?

U kom si ti fazonu? :D Sorry ukoliko te je neko iznervirao, ali stvarno nemoj da se praznis na meni :D Ne nerviram se, samo ti skrecem paznju na gresku, uzivaj ;) i manje nervoze ;)

odelo lepo izgleda, ako uz njega ide neka super košulja - npr.roze :) (kojedan od ovdašnjih direktora)

Mislim da jeglavna poruka koju šalješ odelom "JA MOGU DA SE PONAŠAM PO PRAVILIMA I DA IH POŠTUJEM DO KRAJA, ŠTA VIŠE, MOGU DA OSMISLIM I UNAPREDIM I NEKA NOVA, MODERNIJA".

OndaK su pandan tome kompletići ženski - sako i suknja? Evo videla sam juče u Blic Ženi, navodno se bez toga ne može s jeseni :shock:
ja to nemam :P Imam super mantiliće i suknje,ali baš i nisu Yumco :lol: Pa dobro, ne radim u banci, nemam dres kod.

gigo, imaš dosta dilema povodom odeće?
Pazi: odelo o tebi govori NEŠTO. Prvi utisak se zasniva, između ostalog, na prikladnoj ili neprikladnoj odeći koju nosiš. Govori o TVOM ODNOSU prema sebi i prema situaciji, o proceni relanosti, na posletku.
Zamisli da na razgovor povodom kokursa u Hauzmajstoru dođe lik koji je obučen u Zegna odelo! Ili da na mesto poslovođe smene dođe lik u farmerkama i otegnutom džemperu. Ili da kreneš sas štiklama u baštu, ili lopatom na bager...dosta primera :lol:
Ili da kreneš sva u šljokicama kod komšinice na prvu jutarnju kafu :P

Pa naravno da necemo ocenjivati karakter po odelu, ali ono sto nosimo nas ipak oslikava. Ako je neko skockan do yaya, sve je na njemu markirano, ne znaci da cu ga okarakterisati pozitivno i obrnuto. Druzim se sa ljudima koji su totalno razliciti po karakteru i verujte mi svi se oblace u skladu sa njim, tako da se razlikuju i po oblacenju. Nase ruho govori mnogo o nama samima, priznali vi to ili ne.

Ma znam ja vrlo dobro kakav efekat izaziva odelo. Chovek izgleda pouzdaniji, ozbiljniji, itd itd... Upravo zato shto odelo jeste uniforma. Isti takav efekat izaziva i beli mantil na lekaru ili plava oprema na panduru... A ne moze se reci ni za jedno od ta dva da bash predstavlja neki krik dizajna i stila.

Uglavnom, moja nelagoda u odelu potiche od toga shto to jednostavno nisam ja, i osecam se kao da sam se prerushio... a to bi bilo na neki nachin podlo.

svako odelo mozhe da se nosi na hiljadu nachina, i da kombinujesh i kombinujesh boje, detalje, materijale,
isto tako odabir samog modela govori o nechijem stilu i uopshte mi nije jasna ova tvoja gornja konstatacija o dizajnu pored toliko dizajnera :?
za mene je npr odbijanje noshenja bilo kog odevnog predmeta , u ovom sluchaju odela
samo neka manifestacija lichne nesigurnosti i zhelje da se ni na koji nachin ne exponiramo, i ne budemo podvrgnuti nechijem sudu imamo li uopshte stila ili ne

mrzim teget odela :lol:
teget!
Uhhh....:twisted:

Govori odelo ipka nešto...
Ovaj rozen direktor JEDINI pere ruke u wc posle korišćenja :P
(sivo odelo, i nežno rozle košulja) :lol:

raindog:
svako odelo mozhe da se nosi na hiljadu nachina, i da kombinujesh i kombinujesh boje, detalje, materijale,
isto tako odabir samog modela govori o nechijem stilu i uopshte mi nije jasna ova tvoja gornja konstatacija o dizajnu pored toliko dizajnera :?
za mene je npr odbijanje noshenja bilo kog odevnog predmeta , u ovom sluchaju odela
samo neka manifestacija lichne nesigurnosti i zhelje da se ni na koji nachin ne exponiramo, i ne budemo podvrgnuti nechijem sudu imamo li uopshte stila ili ne
Govorio sam o dizajnu lekarskog mantila... ili vojne uniforme... i sl.

Ne nosim neku odecu da bih se eksponirao. Ali nemam nishta protiv ni ako odeca u kojoj sam izaziva paznju. Rekao sam zashto izbegavam BASH odela.

Josh neshto. Ljudi koji nemaju stila uvek ce se najradije prikloniti klasichnom odelu. Tu mnogo redje mogu da omanu i lepo su ushushkani u gomili wannabe japija sa akt tashnama.

lekarski mantil, vatrogasna uniforma ili bilo shta iz te kategorije spadaju pod zashtitnu odecu...i mislim da je apsolutno bespredmetno porediti ove dve kategorije "uniformi"...al ajde ...

Možda. Treba da im gledaš u vratove :lol:

E, a šta mislite o cicama u sakou od somot.pliša (recimo, to je ove sezone, i dosadni tvid) i suknjici do kolena uzanoj isto takvoj sa lap topom, npr?

Betty:
tačno! Ista priča i sa cicama?
Pa da znash da jeste. Iako zenska garderoba pruza vishe mogucnosti za eksperimentisanje, vishe od polovine devojaka se odluchuje za odecu gde preovladjuje crna boja. Sad su in bela i roza pa ostatak fura te boje.

(autor napominje da su ovo grube statistichke procene izlozhene u cilju slikovitijeg prikaza)

raindog:
lekarski mantil, vatrogasna uniforma ili bilo shta iz te kategorije spadaju pod zashtitnu odecu...i mislim da je apsolutno bespredmetno porediti ove dve kategorije "uniformi"...al ajde ...
Ja govorim o efektu koji uniforma kao takva, nevezano za dizajn, izaziva kod ljudi.

Betty:
M...:?
Može li se bez crne? Ja ne mogu.
Narandžasto je boja budućnosti, ja furam narandžasto :P
Ma ne kazem da treba potpuno izbaciti crnu, vec da joj mnoge devojke pribegavaju kao zicer-varijanti.

Shto se tice narandzaste, imash moju full support. Kad bi ljudi vishe nosili narandzastu bio bi ovo lepshi svet ;)

ahm..da. Dobar ti je novi potpis :wink:
Crna je moćna boja, i nije svejedno ko je nosi. na nekom deluje kao zicer, a na nekom kao ...ajde da ne mistifikujem, ali svi to znate - ima mekih crnih boja ima onih dubokih, ima onih nabacano crnih pa sjajno crnih što skliznu u kič...ima ..uh. Crno je za mene moć. Moć da se ne vidim kad ne želim. I da su svi ozbiljni kad im pričam nešto. Delujem strogo :P

Nosim odelo kadgod mi se ukaze prilika i uzivam u tome.
Bez kravate, sa nekom koshuljom koja ima veliku kragnu.
Imam 5 odela ali nosim samo 3.Ova dva sam izreshetao cigaretama :lol: sreca shto je moje omiljeno zivo.
Zadnje sam kupio pre 3 godine. Moracu uskoro da se ponovim malo. :)

btw volim i ja crno ali to nije boja. :P

Back