Odelo

Juče u troli ispred mene sedi dečko u odelu... Sav se skupio na ono sedište, stavio tašnu na krilo - rukavi mu kratki, nogavice kratke, kravata preduga, ramena premala za to odelo, a on možda godinu dana stariji od mene... I ja tako stojim, visim o onu šipku iznad njega - batica pogleda s vremena na vreme, pa spusti glavu... bilo mi ga žao

Meni je skroz OK kad neko ume da nosi odelo. Imam kolegu koga ne mogu da zamislim ni u čemu drugom sem u odelu. Njemu to savršeno stoji. Mada ne smatram da to treba da bude životni stil. Ja volim ležerarn fazon.

majcheki:
Juče u troli ispred mene sedi dečko u odelu... Sav se skupio na ono sedište, stavio tašnu na krilo - rukavi mu kratki, nogavice kratke, kravata preduga, ramena premala za to odelo, a on možda godinu dana stariji od mene... I ja tako stojim, visim o onu šipku iznad njega - batica pogleda s vremena na vreme, pa spusti glavu... bilo mi ga žao

He he .. što ne uteši čoveka da nije sve tako crno ....

raindog:
uuu odela su cooool josh ako neko zna da ga nosi mmmmmm 8)
pre neki dan skontah u mexxu super lezherno obuchenog tipa , odelo boje peska, bez kravate...htedoh njega da ponesem kuci :D kaki je dobar bio

Uh....tishe malo...na poslu sam...nemoj da me dekoncentrises........;-)
he, heeee
super zvuci.....
meni je to super varijanta....
ili....-malo- gore otkopcana koshulja....(znaci bez tepih varijante)...i samo prsluk...ili samo sako....
nikako oboje..i nikako kravata...
a dole...ili lone ili farmerke..zavisno od situacije....;-)
uh...odok da radim....
treba se sada skoncentrisati....
;-)

Neverovatno kako odelo ipak cini coveka. Ne mislim sada na njegovu unutrasnjost (da se ne bi osetili prozvani filozofi) vec kakva se transformacija desi sa spoljasnjoscu. Kad sam prvi put videla svog tipa u odelu...kao da mu se na celu velikim slovima ispisalo SEX. Evo ni sad ne mogu da kuckam kad se setim. Ruke se tresu, celo mi se znoji...kakav efekat bogte...strasno..prosuh i kafu cak

meni je to sve... koga je bre briga šta ću da obučem... sad ja ovo kao nezrelo razmišljanje ali i tako smo sputani na sve strane... moraš ovo moraš ono bla bla bla ...e sad još i odeća ...

moj muž nije nosio odelo na venčanju i to je bio njegov jedini uslov kada smo ga organizovali ...

i da, nerviraju me ljudi koji druge procenjuju na osnovu izgleda... upoznala sam mnogo groznih ljudi ali skockanih do bola i obratno...

Gazdarica:
Polako, polako, dishi Nina, dishi... :lol:

.....................
p090.gif

@Gigule
Briga je u slučajevima kad ne prezentuješ samo sebe, već na primer (i najčešće) firmu u kojoj radiš. Dakle, ja kao gazda pošaljem direktora da dogovori neki posao. I šta, da on ode na poslovni razgovor u prljavim starkama ? U izlizanim farmericama i majci ? Taman posla ! E sad, da ne bi svaki pojednac određivao norme, znaju se norme muškog (i ženskog) oblačenja za pojedine prilike. Za poslovne kontakte, za crkvu, kad dočekuješ goste i slično.
Da to je forma, ali i formalnosti su ono što nas odvaja od prostaklika.

ma da ok kapiram... sve je to meni jasno...
ali da se ne zavaravamo.... odelo od prostaka samo na čas može da napravi finog čoveka...
mislim da zato odela i te formalnosti oko odevanja postoje...

gigule:
ma da ok kapiram... sve je to meni jasno...
ali da se ne zavaravamo.... odelo od prostaka samo na čas može da napravi finog čoveka...
mislim da zato odela i te formalnosti oko odevanja postoje...

E, to samo ako coveka procenjujes na osnovu odela.

Nacinom na koji se oblacis, saljes drugima poruku o tome kakav odnos zelis da zasnujes sa njima. Zato se razlicito oblacimo za posao, za izlazak, itd. Medjutim, suditi o necijim karakternim osobinama na osnovu oblacenja je totalno suludo.

Lord of Chaos:
E, to samo ako coveka procenjujes na osnovu odela.

Nacinom na koji se oblacis, saljes drugima poruku o tome kakav odnos zelis da zasnujes sa njima. Zato se razlicito oblacimo za posao, za izlazak, itd. Medjutim, suditi o necijim karakternim osobinama na osnovu oblacenja je totalno suludo.

Genijalno! Ovo je jedini forumas sa kojim se mogu sloziti u vecini stvari.

Back