odeca koja je dosadila

hirajgoagain

Zaslužan član
Poruka
127.152
shta radite sa stvarima koje su ok, upotrebljive, cak mozda i bash ok ali vi ne biste da ih vise nosite, jer su vam ili dosadile, ili su vam tesne :confused: ili mozhda prevelike ili vec neki razlog ono nisu za kontejner ali ih vishe ne biste posedovale? poklanjate ili na neki nachin prodate i na koji?

isto bi se odnosilo i na nesto sto nije garderoba... tipa neke ukrasne sitnice

mozda je ovo vec bilo ali ko ce da kopa... tj verovatno jeste mogu i momci da se jave ali oni se verovatno ne zamaraju ovim??

Radnije sam davala u Crveni krst, kad je garderoba i obuća u pitanju, al' sam saznala da su prvo prebirali stvari oni koji tamo rade i uzimali sebi šta im se sviđa, pa šta ostane za siromahe.
Od tada stvari koje su u stvarno dobrom stanju, ali ih ne nosim zato što su mi male, velike ili mi se jednostavno nesviđaju, ponudim prvo rodbini i prijateljima, pa onda što ostane lepo spakujem u velike vreće i ostavim pored kontejnera, da pokupe cigani ili drugi neko.

shta radite sa stvarima koje su ok, upotrebljive, cak mozda i bash ok ali vi ne biste da ih vise nosite, jer su vam ili dosadile, ili su vam tesne :confused: ili mozhda prevelike ili vec neki razlog ono nisu za kontejner ali ih vishe ne biste posedovale? poklanjate ili na neki nachin prodate i na koji?

isto bi se odnosilo i na nesto sto nije garderoba... tipa neke ukrasne sitnice

mozda je ovo vec bilo ali ko ce da kopa... tj verovatno jeste mogu i momci da se jave ali oni se verovatno ne zamaraju ovim??
Nije loša fora prepraviti :( ali ja ne umem da koristim mašinu. Probala sam par puta i eksplodirala mi je igla :(

Ne nudim nikome jer su ogromne sanse da bi se uvredili tako da i ja spakujem u plasticne dzakove i ostavim pored kontejnera i vrlo brzo neko uzme.

Iiz mog iskustva mislim da nije tako, niko se na mene nije zbog toga naljutio, već sam ukapirala da ako poklanjaš nešto lepo i pristojno očuvano, onima kojima misliš da bi dobro došlo ili znaš da su im se neke tvoje stvari svidele, obično se obraduju. Doduše, ni ja ne nudim svima, već samo onima koje dovoljno poznajem da znam kako će tu ponudu primiti.

pa ako jos uvek pristojno izgleda, ponudim nekome za koga znam da bi mu trebalo i niko se do sada nije naljutio.

ako je istrcano i izbledelo, ostavim ispred kontejnera pa neko to pokupi

generalno sve sto bacam a neko bi ga mozda mogao upotrebiti ostavljam okaceno sa strane na kontejner

kad Cigani dođu da traže gvožđe i stare akumulatore, ja im uvalim svoju staru garderobu :whistling:
Poslednji put sam dala neke stvari koje su još imale etiketu, tj nenošene...:roll::confused:
kupljene reda radi, koje su godina stajale u oramnu..
Isprano i pocepano koristim kao krpe za brisanje prašine.

Do pre 10ak god sam tako kupovao neke neproverene brendove i te stvarcice sam brzo degustirao i razocarao u kvalitet..uglavnom ih poklanjao il davao budzasto..sad iskljucivo provereno sto mi traje vekovima dok se ne raspadne

1. Izdvojim sve sto mi izgleda kao da se od toga moze sta valjano skrojiti pa konsultujem nekoga ko zna koristiti masinu
2. Pozovem drugarice pa pitam da li je ko zainteresovan
3. Stavim u kesu i stavim pored kontejnera
4. ( samo ako je odeca u bas losem stanju) dam babi da iscepa na krpice i ptavi tepihe krpare od toga :D

Vrlo retko doduse imam potrebu da se resavam stvari..
Ono sto jednom kupim, kupim zato sto mislim da cu nositi...
A sa 23 godine presla sam fazu kada odecu prosto prerastem:)

1. Izdvojim sve sto mi izgleda kao da se od toga moze sta valjano skrojiti pa konsultujem nekoga ko zna koristiti masinu
2. Pozovem drugarice pa pitam da li je ko zainteresovan
3. Stavim u kesu i stavim pored kontejnera
4. ( samo ako je odeca u bas losem stanju) dam babi da iscepa na krpice i ptavi tepihe krpare od toga :D

Vrlo retko doduse imam potrebu da se resavam stvari..
Ono sto jednom kupim, kupim zato sto mislim da cu nositi...
A sa 23 godine presla sam fazu kada odecu prosto prerastem:)
aaaaa, ovo mama stalno radi :D totalni je trip kada stanem i razmislim sto je koji dio tepiha bio :lol:

uglavnom odvojim ono sto mogu da prepravim, ono sto mi treba dok se motam po basti, ono sto mi treba dok se motam oko stvorenja koja laju i imaju sklonost balavljenja, grizenja te brisanja shapa o mene
ono sto ostane ode pored kontejnera ili u tepih (obicno zimi ide u tepih a ljeti i u proljece pored kontejnera)
ono sto nije za nosenje ode ili u krpe za brisanje ili u kontejner

obicno sacuvam zdrave komade tkanine jer mogu da ih koristim dok budem prepravljala nesto kasnije

ja sam cigi dala patike, covjek je plakao pred vratima, molio za neku obucu ili odjecu za kcerku... i ja mu dam patike koje su obuvene par puta... bile su kupljene da mogu nesto obuti do radnje i slicno, znaci nikakava marka, obicne patike kupljene u nekom autletu... nisu bile lose, za setnjicu dusu dale
i on ih uzme, ja ih posle vidim bacene
to em je toliko iznerviralo, da im vise nikada nista nisam dala...
svaki visak garderobe spakujem i bacim u kontejner, ali , ja sam ko krtica, sve skupljam dok u ormaru ne mogu da nadjem nesto sto moze da se obuce od matore i ofucane garderobe, i tada sve pokupim i bacim

sjecam se ratnog perioda... mi smo imali rodjaka koji je zivio u njemackoj, i jednom prilikom dolazi covjek u posjetu, donio neke parice nama klincima, sto su mama i tata odmah uzeli:) i garderobu... pune neke vrece odjece i obuce, i to je nekoliko kuca rasporedilo svojim klincima, u zavisnosti sta je kome odgovaralo... malo mi se place kada se toga sjetim... i onda mi zao sto ja svoje bacam, a nekome to zaista treba

poklanjam je...
secam se da sam najveci problem imala sa igrachkama od cerke, kojih je bilo toliko da vishe nisam imala gde da ih drzim... uspela sam da je nagovorim da napravimo selekciju, gde je neznatan deo zavrshio u smecu, jedan ostavljen doma, a dve pune vrece smo poneli u njen vrtic...

Ako ja necu da ih nosim iz odredjenog razloga,a u solidnom su stanju-poklonim nekome.
Ako su malo izdrpane,stare-ne poklanjam ne zelim nikoga da ponizim.
ostavim pored kontejnera ponekad.
Decije stvari u dobrom stanu prosledim komsinici pored koja ih nosi u selo bati i seki koji nemaju roditelje:(
Najbolji stos sa tim starim stvarima je imala moja drugarica pre dve godine.
Naime ona zivi blizu Bajalonove pijace,i svoje stare stvari je dala nekim Ciganima za koje smo verovali da im treba:lol:
Sami su isli po kraju od ulaza do ulaza i trazili da im damo nesto.
Ja nisam imala sta,a ona im dala hrpu stvari.
Posto ih ispred Bajlonije ima dosta(ona je bas prekoputa)koji prodaju starudiju,slucajno uputim se ja u nabavku-kad na ulici,sve na musemi njene stare dobre pantalone(pamitim ih jer ih je dugo,dugo sa velikom ljubavlju nosila)
Ja sam je odmah zvala zezajuci je da skokne da ih kupi:D
E,i dan danas se smejemo tome;)

Moje stvari ne bacam..
One ne dozive sudbinu odrpavanja...
Znaci verovatno mi je dosadilo da ih gledam u plakaru
...ili me vec i vrapci znaju u tome..
ili je stvar sa etiketom...promaseno kupljena...
(toga je doduse sada sve manje, opametila sam se)
Te stvari skupljam u kesu i stavljam u podrum..
Deciju garderobu svaku sezonu redovno prebiram..
e tu vec ima odrpanih stvari..
najcesce onih koje su ''progledale'' na kolenima..
i te se bacaju..
One koje su pak tesne ili kratke, ali dobro ocuvane
takodje idu u kesu u podrumu..
A ta kesa tu stoji i ceka lokalne rome,
koji periodicno obilaze kuce i traze nesto za sebe i za svoju decu..
Medju njima ''imam'' jednu mnogo simpaticnu zenu koja ima sedmoro dece..
njoj je svaka stvar dobro dosla..
Rodbini i drugaricama ne nudim nista, ali diskretno ''nabacim'' u prici
da imam nesto sto su deca prerasla i zao mi jer je malo noseno..
a tako lepoo..
Pa iznesem da vide..
To radim bas iz te bojazni da nekoga ne uvredim...cini mi se da je bolje,
kada one same izraze zelju da zadrze nesto, nego da im ja nudim..
svoje ne nudim nikom..to mi deluje ponizavajuce..

Back