Odbor za istinu o Norvilu Novaku

Odgovor na brisanu temu o Novaku Djokovicu i kundalini jogi, koju upraznjava..
Dobro sam zapamtio jednu recenicu iz Imena Ruze, Umberta Eka. Fratr kaze gostima,doslim da istraze ubistvo njihovog brata po religiji, otprilike ovako:`Moramo se cuvati podnevnog demona. On napada direktno na prepone...`;)parafraza.
Istina je da za Novaka vec neko vreme mislim da je razradio impozantnu metodu otimacine uspeha, kojoj laska direktno prisutan duh vremena, neko rece liberalistickog totalitarizma, namerenog da coveka baci na bezivotnu obalu prestiza, koja nema veze sa ljudima,pravom snagom i smislom zivota.Ovaj kundalini objasnjava tu metodu...
Shvatam da ova vrsta (sportskog) prestiza nema veze sa sportom kao suceljavanjem, u igri blagoslovenom ljudskoscu,gde je sportista blagosloven slobodom sopstvene date sile... Mislim da su brojni Novakovi oponenti to otkrili, ali da nisu sposobni da recima izraze devalvaciju njihovih sportskih napora u vidu pravih sportskih ......ne rezultata vec postignuca,osecaju da je nekakav intruder smisla u pitanju, nekakva prevara koja smanjuje tezinu reci sport....Upravo time nedefinisanija sto se odigrava u duhovnom planu...Da li to branim sport,na ovako nezahvalan nacin?
Simbolika zmije nije u tome da je ona nosilac znanja...Pogresno. Znanje je sve sem zmije....Zmija je samo manje ili vise razvijen, a najpodesniji - oblik za optimalno sticanje znanja. Setite se:
1.Zmija se ne prikazuje sama... Uvek je uz Drvo...U bibliji: drvo znanja, mojsijev stap....Asklepijev kod Grka.
2.U znacenju: Oblik koji moze da se provuce kroz svaki segment postojanja, upijajuci njegovo znanje...
3.Na mikro planu: oblik DNK spirale.....otvara coveka i njegove mogucnosti da upije zivot u manjem ili vecem obimu...Znacaj coveka naprema Bogu.
4.Kundalini fora sastoji se u sledecem: energija `podnevnog demona koji napada prepone`-seksualna energija...sa mesta odakle je nije povoljno cimati,da ti ne bi govorili da mislis samo polnim organim, biva pomerena u centralni nervi sistem gde u mozgu oslobadja percepciju oboda..jos jednom OBODA ljudske stvarnosti. Sta znaci OBOD....
5.Zmija svoj grize rep...cuveni Uroborus....Zmija koja je upila dovoljno znanja da se obruchi, obrazuje krug u kom manifestuje moc svog znanja i ujedino njom ostvaruje sopstvenu prezervaciju, poslednju etapu svog razvoja kao podzemnog bica sto jeste. Kundalinci ...nisu slicni narkomanima, ali je to najpribliznija devijacija i zloupotreba i tela kao hrama i energije kao bozanskog zaloga u nama. Njihova percepcija postaje ..spolja - nalik na izgled Tom Kruza...iznutra - sa neverovatnom i nepogresivom preciznoscu podignuta energetski , da prepozna svaki trenutak pitomosti koja se ,u ljudima, nalazi van OBODA kundalini subjekta percepcije, kako bi ovu pitomost mometalno povezao, u skladu sa poremecenom vizijom sistema vrednosti, sa slaboscu - koja je usporena, a koju kundalini-energent kao u zamrznutom vremenu, logicki i kojim-bilo energetskim izborom moze stameno upotrebiti da izgradi realnost kakva njemu bas tad odgovara i ponudi je kao idealno resenje za tu slabost van njegovog OBODA.... Ovaj osecaj naziva ljubavlju,podvigom,uspehom,ali ona to ...nije...Istina je:
6.Ljubav,iskrena,bozanska, nalazi se u tom slabo pokretnom, slabosti punom ljudskom stadu, iz kog proizilaze razlicite pojave,ljudi i kvaliteti...Dakle, kudalinci su otudjenje od ljudi,zloupotrebljen kult individualizma,koji u ljudskoj meri prirodno dolazi u pravom smislu blagoslova pojedinca i mase.U tom svetlu,Novaka gledam kao coveka koji se ,kao i mnogi zitelji balkanske skupine ..naroda.. uklopio u poslovicu da je put do hada poplocan dobrim namerama.verujem da je hteo da popravi zapadne mitove o balkancima,ali u svom nezrelom modusu operendi...cini medvedju uslugu. Sta znaci Biti Prvi...to necete cuti.To niste mogli cuti.Znate.Ko je nas odvojio od sveta? Ko nama cini uslugu? Ko sebi cini losu uslugu misleci da daje sansu za nas,da oslobadja...zar - Uroborus!
Ljubav je suptilna energija svetlo-ruzicaste boje..po recima Koste Bunusevca..Zmija svetli, jer dotice coveka, a preko njega Boga, ali unutar njenog kruga nema niceg, samo tama.. Nema ljubavi. Ni prave pobede.Ko je patriota? Neko ko bezi iz naroda,uzorka svog covecanskog dela ruzicaste energije i zalece se u zmijin krug...Da li ko sebe tu prepoznaje? OK. I da li je poenta da odzvoni pravda ili nepravda
7.Svakako, gomila nece skapirati o cemu pricam....Ali ako spomenem Spajdermena,daj da vidimo o cemu se radi,jel. E, lepo....Fenomenalan film,o heroju liberalnog kapitalizma,koji svoju enormu snagu stavlja na raspolaganje ljudima,od kojih mora da se ogradi,da ih sacuva..valjda izgleda kul na filmu.strip je ipak strip;) a i ramonsi su ramonsi...U ovom svetlu mogu vam reci da je Spajdermen iz filma tipican Kundalinac...zapravo da ne gresim dusu, atipican,jer zeli da veruje...tako je-u roze energiju. Obican, mladi momak dao se u lutriju ful-sazrevanja u ekponecijalnom srazmernom rastu svoje `odgovornosti` i svojih nadljudskih moci...Novak?
Necu da saltam, odusevicu se kao kad sam prvi put video, ko zeli nek jutubuje, ipak....ne znam... Nadjite bilo koji primer, postavite, kada mali okrece loptu u svoju korist...gledajte ga pazljivo.
Ne znam da li imate oko, da li mozete da vidite sta se desava sa popularnim `jokerom`...mladicem, tinejdzerom , luzerom (idi`bre`nole......) u trenucima preokreta? Nadjite neki snimak, bilo koji..
Znam kako sam se sam odusevio...naravno,sad shvatam o cemu se radi.Ipak....sine...
TAJ KRHKI MOMAK KROZ MOJE OKO U SEKUNDI POSTANE..... JE..NI TERMINATOR! ISKACE VISOK, malopre 16 - sad kao covek od 33 godine, CVRSTOCA, LJUDINA,NADLJUDSKA SNAGA I STAV K`O AJRONMEN, ZNACI,GLEDAM NE VERUJEM.....KUNDALINI - DZIN !.......PAF,POEN! DA, DRAGI GLEDAOCI, TO SU TI STRIP-MOMENTI,GDE REALNI IGRACI...TAKODJE NE VERUJU!....
Velika je steta sto Piter Parker iz sveta stripa biva prebacen u svet filma i globalnog kapitalizma u kome mu nista nije jasno sta se desava...

Poslednja izmena:

Back