Odbijenica za UK vizu

80neko

Početnik
Poruka
1
Oženio sam se sa Britankom u julu ove godine i posle 2 meseca čekanja na vizu dobio sam odbijenicu.
Navodno zbog toga što nemamo dovoljno sredstava da se izdržavamo (njena plata je oko 1000 funti + oko 1000 na neke pomoći koje dobija iz javnih fondova, međutim oni to dodatno ne uzimaju u obzir).
Kao dodatak svemu tome je što ja nemam obezbeđen posao (a kako bih imao?), tj "ne mogu da budu sigurni" da li bih i kada ja počeo da zarađujem. (naravno da mi je u interesu da se zaposlim što pre)

Sada imam 28 dana da podnesem žalbu.
Kontaktirao sam advokata iz UK koji se bavi tim pitanjima i rekla mi je da bi bilo dobro da pokažemo neku ušteđevinu.

E sad:
Da li ja moram da dokazujem poreklo tih para?
Koliki je taj iznos?
Da li moraju oni da vide da je meni taj iznos na računu već duže vreme tu?

Ima li neko ikakvih iskustva sa tim? Postajem baš očajan.
Ne mogu da verujem da mogu da urade tako nešto.

Unapred hvala na odgovorima.

Ne znam kako je u UK, ali bi trebalo da je isto u celoj EU.
Moja iskustva su iz DE.
Da bi ti odobrili boravak morate podneti dokaze da možete da se izdržavate, tj. da ona može da izdržava celo domaćinstvo od sopstvenih prihoda dok se ti ne osposobiš i ne dobiješ posao.
Čim je ona na pomoći logično je da su te odbili.
Možda bi vam pomoglo kad bi ona za tebe pronašla bilo kakav posao i poslodavca koji je voljan da da pismenu izjavu da želi da te zaposli. Onda bi i tvoja buduća plata ušla u prosek vaših primanja.

Pošto si se oženio Britankom, a ne stranom državljankom koja ima neograničen boravak, možda ona ima pravo za neki vanredni pravni lek, tipa da se žali da su ugrožena njena ustavna prava i td... Ne bi bilo loše da proveriš i tu mogućnost, anglo-američki pravni sistem je dosta različit od evropskog.

Ja sam skoro dobio barcnu vizu.
Znam da ako trazite vizu nemate prava na pablic founds.
Trebali bi da podnesete ivid iz banke o ustedjevini.
Mozete takodje da vidite da njeni roditelji napisu pismo da cete ziveti kod njih tako da ce vam troskovi biti manji a time i vise para i sigurniji ste im.
Ja sam moje pozivno pismo overio kod solicitor-a.
Treba ti dokaz da se znate duze vreme,e-mail,txt poruka ili tako nesto.
Treba vam zajednicko pismo.
Treba ti internacionalni izvod iz knjige vencanih i tvoj izvof iz maticne knige rodjenih,
Brak mora da ti je upisan.
Slike ponesi.

Nadam se da sam ti pomogao

Ako imas neka pitanja jos a ti pisi

[pozdrav i srecno

@80neko
Dobijanje benefita je nesto najgore sto mozes da imas u aplikaciji za vizu...To im je trnu u oku.
Ali sad, sta je tu je, stavi neke pare na racun da im pokazes.Mozes da kazes da ste pare dobili na poklon od roditelja, za svadbu, tako neka fora.Jel ponovo moras da platis vizu?
Ili neka ona otkaze taj benefit, pa sacekajte par meseci...

@alexbg81

Mene zanima sve u vezi ovoga:)
Jel ste nosili izvode za council taxu?
Na sta tacno mislis pod "da ti brak bude upisan"?
Koliko si cekao na vizu?
Ne znam kako vam je reseno stambeno pitanje- sta si nosio u vezi toga?
Kakvo pozivno pismo si overavao?

Poslednja izmena:
a jel u UK ne postoji mogucnost da se zakaze intervju pred sudijom ili ko god je vec odgovoran za odobravanje braka sa strancem, na licu mesta u nekoj od britanskih institucija koje su za to nadlezne? znam da neke zemlje dozvoljavaju sklapanje braka iako neko nema regulisane boravisne papire, naravno ako prodje kroz proceduru utvrdjenu za strance, nego preko ambasade, gde uvek vise zezaju.

ONIsam nosio nikakvu council tax to ti netreba.
Oni moraju da vide da cete vi sami sebe da izdrzavate bez pomaganja drzave.Zato nisi trebao da spominjes beneficije od drzave.,
Brak mora da ti je upisan u srbiji kao i na tvom izvodu iz maticne knjige rodjenih.
Cekao sam 3 dana.
Mi smo iznajmili kucu ovdeali ja sam nosio garantno pismo njenih roditelja da me oni pozivaju i da cemo ziveti sa njima iako to nije bilo0 tako.
Razlog je sigurnost u koju moraju oni da budu uvereni.
kasnije sam ih zvao i rekao da sam promenio adresu ali to i nije trebalo jer imam racune na moje ime ovde tako da znaju.
Treba ti pismo da ta i ta osoba koja je u rodu sa tom i tom osobom poziva tebe ida zivis sa njima i garantuje za tebe.
To sam overio jer moja prijateljiuca koja je radila u konzulatu Nemacke mi je rekla da ako je overeno vise znaci i izgleda ozbiljnije.
Sta si ti tacno nosio?

Nadam se da sam ti pomogao.
Ako ti treba nesto jos ti pisi

ONIsam nosio nikakvu council tax to ti netreba.
Oni moraju da vide da cete vi sami sebe da izdrzavate bez pomaganja drzave.Zato nisi trebao da spominjes beneficije od drzave.,
Brak mora da ti je upisan u srbiji kao i na tvom izvodu iz maticne knjige rodjenih.
Cekao sam 3 dana.
Mi smo iznajmili kucu ovdeali ja sam nosio garantno pismo njenih roditelja da me oni pozivaju i da cemo ziveti sa njima iako to nije bilo0 tako.
Razlog je sigurnost u koju moraju oni da budu uvereni.
kasnije sam ih zvao i rekao da sam promenio adresu ali to i nije trebalo jer imam racune na moje ime ovde tako da znaju.
Treba ti pismo da ta i ta osoba koja je u rodu sa tom i tom osobom poziva tebe ida zivis sa njima i garantuje za tebe.
To sam overio jer moja prijateljiuca koja je radila u konzulatu Nemacke mi je rekla da ako je overeno vise znaci i izgleda ozbiljnije.
Sta si ti tacno nosio?

Nadam se da sam ti pomogao.
Ako ti treba nesto jos ti pisi

Hvala, pomogao si i obradovao si me sa svojim primerom...

Samo su ti napisali pismo da cete ziveti kod njih? A dokaze da oni stvarno imaju kucu, to nista?

Da napisali su mi pismo a i dali su mi njihov ugovor da su skolopili hipoteku i njihov izvod iz banke da placaju racune i hipoteku.
Na to sam skroz zaboravio da ti napisem ranije.
Rzmisljaj ovako
Treba ti svaki papir koji ce ti dokzati da neces biti na teretu drzave i da ces biti siguran.
Nadam se da sam ti odgovorio na ovo.
Ako imas jos pitanja a ti pisi

Ja nisam nista prevodio od dokumenata. Nosio sam kopije i originale a oni su mi vratili originale u koverti.
Nisam cak ni izvod iz maticne knjige rodjenih prevodio,trazio sam da mi izdaju medjunarodni tako da nema potrebe da se prevodi.
Ugovore od kuce sam nosio originale ali sam ih iskopirao i vraceni su mi.
Nosio sam i neke slike na kojima smo ja i zena da vide da nije prevara.
izvod iz banke njihov je isto original ali to ne moras kopirati zato sto im to salju svaki mesec tako da nema potrebe.
Nadasm se da sam pomogao.
poz

Back