Odbacivanje TEORIJE evolucije

Да ли то повлачи и да некичмењак никад није постао кичмењак? :D
Termin bezkicmenjak je nastao pre evolucije ustvari. Isto kao i termin RIBA. Netacna klasifikacija zivog sveta. Po bibliji kit i delfin su ribe, plivaju i to je to. Po nauci nisu. Tako nauka prepoznaje 30 grupa zivotinja koje arhaicni ljudi koji se u sve razumeju nazivaju bezkicmenjacima.

Al ponovo se vracamo na isto, ti bukvalno nemas veze s vezom sta je evolucija, i postavljas besmislena pitanja

Како је онда од вука настао пас што рече један припадник твоје "секте", ако је вук увијек вук? :D
Није савршена аналогија, али еволуцију можемо донекле дочарати ако је упоредимо с језиком. Нпр. ниједан говорник латинског није добио дете које говори одједном италијански, него се језик времено мењао на различитим подручјима на различит начин, настајали су дијалекти који су се даље мењали, те су временом постали и међусобно неразумљиви.

Дакле живо може настати из неживог магијом, а доказ за то ти је Библија?

Ја сам бивши суботар, дословно сам научио читати уз Библију, прочитао сам је више пута и свакодневно је користим у својој струци као литерарни извор. Гледао сам филм, жао ми протраћеног времена и сивих ћелија, држаћу се радова и предавања водећих библиста попут Франческе Ставракопулу и Барта Ермана.
Ocigledno je da te ova tema zanima, ali ne znam zasto si ulazio u sektu? Mogao si istrazivati ovako kao i ja.

Poslao sam ti stablo nacrtano.

Nastao je iz Canidae
Значи Canis je настао од Canidae, a Canidae je настала од чега?
Ако идемо овом логиком:

Најједноставније, организам никада не престаје бити оно што су били његови преци, односно да ће вук увијек бити вук, да ли то значи да су и сви његови преци уназад били вукови :D .

Ocigledno je da te ova tema zanima, ali ne znam zasto si ulazio u sektu? Mogao si istrazivati ovako kao i ja.
Родио сам се у њој. :mrgreen: Зашто мислиш да нисам истраживао? Укратко, у једном трену сам схватио да су сви убеђени у своја веровања као и ја, те сам почео преиспитивати ствари, на крају тога путовања нисам више видео ниједан основ ни за размишљање у правцу постојања нечега натприродног.

Poslednja izmena:
Termin bezkicmenjak je nastao pre evolucije ustvari. Isto kao i termin RIBA. Netacna klasifikacija zivog sveta. Po bibliji kit i delfin su ribe, plivaju i to je to. Po nauci nisu. Tako nauka prepoznaje 30 grupa zivotinja koje arhaicni ljudi koji se u sve razumeju nazivaju bezkicmenjacima.

Al ponovo se vracamo na isto, ti bukvalno nemas veze s vezom sta je evolucija, i postavljas besmislena pitanja
Овдје је једино очигледно да ти немаш појма шта причаш, па ти преостаје једино да дајеш негативне класификације о саговорнику, нико те није питао за библију, већ да ли бескичмењак увијек остаје бескичмењак, или еволуира у кичмењака?

Ne postoji klasifikacija zivog bica nekicmenjak. U nauci ne postoji nekicmenjak. Postoje hordati bez kicmu i tako se klasifikuju
Само сам користио термин који си ти користио, да зе цитирам:
"кичмењак никад неће постати некичмењак"
Као да си мало збуњен, па не знаш шта пишеш :think: .

Овдје је једино очигледно да ти немаш појма шта причаш, па ти преостаје једино да дајеш негативне класификације о саговорнику, нико те није питао за библију, већ да ли бескичмењак увијек остаје бескичмењак, или еволуира у кичмењака?
Ali u evoluciji ne postoji nekicmenjak. Odnosno beskicmenjak. To je trivijalni naziv. To nauka ne prepoznaje

Само сам користио термин који си ти користио, да зе цитирам:
"кичмењак никад неће постати некичмењак"
Као да си мало збуњен, па не знаш шта пишеш :think: .
Odnosi se na hordate.

Родио сам се у њој. :mrgreen: Зашто мислиш да нисам истраживао? Укратко, у једном трену сам схватио да су сви убеђени у своја веровања као и ја, те сам почео преиспитивати ствари, на крају тога путовања нисам више видео ниједан основ ни за размишљање у правцу постојања нечега натприродног.
To je tvoj izbor. Imao sam susreta sa ljudima koji su spoznali istinu kao ti, ali nisu hteli da je prihvate. Imas dokaza i literature koliko hoces. Sam biras u sta zelis verovati.

To je tvoj izbor. Imao sam susreta sa ljudima koji su spoznali istinu kao ti, ali nisu hteli da je prihvate. Imas dokaza i literature koliko hoces. Sam biras u sta zelis verovati.
Управо у том је ствар, не желим веровати ни у шта, марим за оно што се може доказати или поуздано поткрепити.
Такође, немогуће је изабрати веровати или неверовати у нешто.

Ja nemam sta da prihvatim ili ne. Vidim, gledam, cinjenice zapazam. Od toga znam sta je tacno sta nije. To sto je istina, je istina, to sto nije odbacujem. Tako treba svako funkcionisati. A ne tvoje literature od rekla kazala jer je tako i kamenujemo te ako nije

Back