Odakle endokrinologu ovolika imovina?

Bas zbog toga smo ovde gde smo.

Nemojte ovo, nemojte ono, mozda nije i na kraju dobijes mafijasku drzavu.
Ono sto sam ja rekao da treba sve ispitati, ne optuziti po automatizmu na osnovi jedne ili dve informacije.
Dakle, doci do nekih podataka na osnovu kojih se moze zakljuciti da je u pitanju korupcija, a zatim delati, a po pravilu ovo se uvek ocekuje da ce neko drugi odraditi, dakle prilozite podatke- gde je radio koliko je otprilike plata itd, i niz drugih podataka koje prilozite.
Niko od vas nije odradio domaci zadatak, to je sustina svega.

Ono sto sam ja rekao da treba sve ispitati, ne optuziti po automatizmu na osnovi jedne ili dve informacije.
Dakle, doci do nekih podataka na osnovu kojih se moze zakljuciti da je u pitanju korupcija, a zatim delati, a po pravilu ovo se uvek ocekuje da ce neko drugi odraditi, dakle prilozite podatke- gde je radio koliko je otprilike plata itd, i niz drugih podataka koje prilozite.
Niko od vas nije odradio domaci zadatak, to je sustina svega.
Gradjani nisu policija i tuzilastvo.

Zna se ko treba to da radi.

Obican gradjanin nema pristupa podacima.

Vlast ima.

Vec vise od 10 godina ima elektronske poreske prijave, ima pristup katastru, bankama, ugovorima u sudu i kod notara overenim, efakturama, samo vlast moze da otkrije poreklo imovine, ne i obicni gradjani.

Obicnom gradjaninu je dovoljna informacija iz novina da je sam prijavio da su mu mesecni prihodi nesto preko 3000 evra.

Pa ti sad racunaj 6 nekretnina i vila sa 3000 mesecno.

I sam pominje pozajmice i poklone.

Pa ko predsedniku vlade pozajmljuje i poklanja.

A ministru finansija neko poklanja pare za skolovanje dece.

Obrazac je jasan.

Obicnom gradjaninu je dovoljna informacija iz novina da je sam prijavio da su mu mesecni prihodi nesto preko 3000 evra.
Mesecni prihodi u Srbiji su nesto preko 3000 evra, a koliko su prihodi iz inostranstva?
Gradjani nisu policija i tuzilastvo.
Nisu, ali gradjani mogu i trebaju uticati na iste, pogledaj kako su u nekim zemljama leteli predsednici i premijeri kad su zabrljali jer ih je javnost prisilila da odstupe, no osnova toga je informacija i kredibilitet tih koji pruzaju informacije- a kad osoba pruza infomaciju na osnovu slabasnih izvora i dokaza- ta osoba onda nema krediblitet i ne moze da pokrene javnost, a to je ono sto vi ne mozete da shvatite, tj da ljude koji su najaktivniji na ovom forumu (s obe strane) niko ne uzima za ozbiljno, ja ih definitivno ne uzimam za ozbiljno jer samo pokazuju srcanost i pristrasnost i ko moze verovati takvim ljudima?
Niko normalan. Mozemo podrzavati ovu ili onu stranu- ali moramo razmisljati svojom glavom, a ne po partijskoj direktivi.

"Pravo zbori, istinu govori"

"Ni po babu ni po stricevima"

Dok te davno izrecene istine ne usvojite i primenite i pocnete od individualne odgovornosti- dzabe krecite.

Nisu, ali gradjani mogu i trebaju uticati na iste, pogledaj kako su u nekim zemljama leteli predsednici i premijeri kad su zabrljali jer ih je javnost prisilila da odstupe, no osnova toga je informacija i kredibilitet tih koji pruzaju informacije- a kad osoba pruza infomaciju na osnovu slabasnih izvora i dokaza- ta osoba onda nema krediblitet i ne moze da pokrene javnost, a to je ono sto vi ne mozete da shvatite, tj da ljude koji su najaktivniji na ovom forumu (s obe strane) niko ne uzima za ozbiljno, ja ih definitivno ne uzimam za ozbiljno jer samo pokazuju srcanost i pristrasnost i ko moze verovati takvim ljudima?
Niko normalan. Mozemo podrzavati ovu ili onu stranu- ali moramo razmisljati svojom glavom, a ne po partijskoj direktivi.

"Pravo zbori, istinu govori"

"Ni po babu ni po stricevima"

Dok te davno izrecene istine ne usvojite i primenite i pocnete od individualne odgovornosti- dzabe krecite.
O cemu pricas ti uopste.

Informacije je sam dao, kao sto je i Mali sam rekao da mu neko placa skolovanje dece.

Ovde je problem sto su institucije koje treba da rade pod kontrolom jedne osobe. Diktatora.

To je ovde jedini problem, a ne informacije.

Da je u Srbiji isto kao u normalnim drzavama, odavno bi mnogi naprednjaci bil iu zatvorima, a ne u foteljama.

Kakvi prihodi iz inostranstva.

Bio je duzan da prijavi sve prihode i plati porez na njih.

Ako je utajio porez preko milion dinara za to se ide u zatvor, a ne u vladu.
Ovo je vrlo dobra poenta, jer ako nije prijavio prihode iz inostranstva (sto vecina gradjana ne radi) onda je to dovoljno da ga se smakne s vlade, a zatim da nadlezni organi istraze i procesuiraju slucaj.

Back