Odakle dolaze turisti koji najviše posećuju Srbiju?

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
44.313
Srbija je prema najnovijem izveštaju Evropske turističke komisije i ove godine na prvom mestu u Evropi po stopi rasta broja turista u odnosu na period pre pandemije, što je potvrdio i državni sekretar u Ministarstvu turizma i omladine, Uroš Kandić.
Ono što je zanimljivo jeste da u Srbiji, a ponajviše u Beogradu prednjače posetioci iz Turske, ali tu su i Kinezi, Rusi i mnogi drugi.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović otkrio je ko to dolazi u našu zemlju.

"Od 2014. godine, pa do sada, sa izuzetkom 2020. godine kada je bila pandemija, Beograd svake godiine beleži rekordne rezultate. On je 2"apija" ne samo Srbije već i celog ovog dela Evrope. Turski državljani su naši najbrojniji posetioci, i da razotkrijemo još jednu zabludu - u ove brojke ne ulaze ljudi koji su poput Rusa rezidentni, takođe Turci koji ovde rade itd", govori Popović i dodaje:

"Preko 400 hiljada noćenja su imali samo Turci tokom prošle godine u Beogradu, i ponovo su prvi na listi turista koji nas posećuju. 2019. godine su to bili Kinezi, a njihov interes za našu zemlju je i dalje ogroman", rekao je direktor Turističke organizacije Beograda, a više o ovoj temi pogledajte u video-prilogu koji sledi.

https://www.b92.net/putovanja/aktue...risti-koji-najvise-posecuju-srbiju-video/vest
 

Back
Top