Odabir pogrešnog partnera

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.822
Roditelji se ne trebaju mjesati u odabir partnera njihove djece

Tako kažu

Ipak šta sko zaista vidimo da taj partner/ka nije dobar odabir za naše dijete

Kako pomoći djetetu da dodje do zaključka da je odabralo pogrešno ?

koji su razlozi da je dijete odabralo pogrešnog životnog saputnika ?

IMG_0848.jpeg

Tako kažu

Pogledajte prilog 1632190
Ne treba se mesati u zivot dece , koja su odrasli ljudi

Nema zrelog coveka pre 25-30e posebno ne u gradu,pa ih tako treba i tretirati ne za toliko krupne stvari,nego za svaku sitnicu,da se oni pitaju uvek bi birali zeleni,plavi,roze sladoled a ne ostalih predobrih 30 ukusa na koje mora da se ubede milom ili silom

Nikada se ne bih mesala u odabir svoje dece niti u stil zivota sem ukoliko nije u pitanju neki ekstrem tipa fizicko nasilje.

Pa sad

Odavno više ne živimo u normalnom društvu
Narod je psihički upadljiv , koliko je veza zdrava primijetice svaki roditelj na svome djetetu

Recimo narcisi su jako opasni za mentalno zdravlje a ujedno i slatkorecivi manipulatori

Tako kažu

Djeca su daleko pametnija od roditelja tj mladje generacije ,to sta roditelj vidi nema veze sa stvarnoscu.

svaka vreca nadje zakrpu. Sto mu dodje da taj sto je "ostecen" pogleda malo sebe.
Pametna osoba nadje pametnu osobu, glupa glupu...............
Ako se krecemo u drustvu probisveta, kriminalaca, ulicara, narkomana, alkoholicara.........iz tog drustva i pronalazimo partnera.
A ko je kriv sto smo u takvom drustvu? Pa roditelji. Uglavnom, u trci za karijerom, parama, bogatstvom.........nemaju vreme da vaspitavaju decu i deca postaju autsajderi. Skoro je pravilo da deca dobrostojecih, bogatih roditelja propadaju u zivotu. Kako god obrnes , okrenes, ......kriva je drustvena psihologija, ovog puta jasno markirana kao kapitalisticka. Socijalizam poznaje druge vrednosti koje su povoljnije za odnos roditelji-deca.
Koga jos u kapitalizmu briga kakve ce biti buduce generacije. Vazno je da je nama dobro...............deca neka se sama snalaze.

svaka vreca nadje zakrpu. Sto mu dodje da taj sto je "ostecen" pogleda malo sebe.
Pametna osoba nadje pametnu osobu, glupa glupu...............
Ako se krecemo u drustvu probisveta, kriminalaca, ulicara, narkomana, alkoholicara.........iz tog drustva i pronalazimo partnera.
A ko je kriv sto smo u takvom drustvu? Pa roditelji. Uglavnom, u trci za karijerom, parama, bogatstvom.........nemaju vreme da vaspitavaju decu i deca postaju autsajderi. Skoro je pravilo da deca dobrostojecih, bogatih roditelja propadaju u zivotu. Kako god obrnes , okrenes, ......kriva je drustvena psihologija, ovog puta jasno markirana kao kapitalisticka. Socijalizam poznaje druge vrednosti koje su povoljnije za odnos roditelji-deca.
Koga jos u kapitalizmu briga kakve ce biti buduce generacije. Vazno je da je nama dobro...............deca neka se sama snalaze.

razlog za odabir pogreshnog partnera je sve i najverovatnije delic ovog sto si napisao i ipak mnogo vise od toga

Tako kažu

Nemaju tu roditelji sta da traze...snajka i zet ce uvijek u njihovim ocima biti sam Diablo glavom i bradom.

Prva rečenica je jedina ispravna i saglasna sam.

Kako mi možemo znati da li je odabir naše dece pravi ili ne?
Ako mislimo da mi bolje znamo i pokušamo da mu pomognemo da 'dođe do zakčjučka o pogrešnom izboru', mi se mešamo u njihov život a nemamo prava na to!
I koji odgovor treba za 'razloge pogrešnog izbora'?
Kome je pogrešan izbor? Roditeljima ili deci?

Nama, kao roditeljima, može da se dopadne ili ne dopadne izbor naše dece ali nemamo prava da se mešamo.
Lično, moj izbor je bio samo moj i niko nije mogao da utiče na to!

Tako kažu

Obicno takvi roditelji nisu pustali dete da gresi i pritiskali izborima. Na kraju to dete kada odraste, logicno, pravi lose izbore, jer i nema perspektivu i iskustvo.

Prva rečenica je jedina ispravna i saglasna sam.

Kako mi možemo znati da li je odabir naše dece pravi ili ne?
Ako mislimo da mi bolje znamo i pokušamo da mu pomognemo da 'dođe do zakčjučka o pogrešnom izboru', mi se mešamo u njihov život a nemamo prava na to!
I koji odgovor treba za 'razloge pogrešnog izbora'?
Kome je pogrešan izbor? Roditeljima ili deci?

Nama, kao roditeljima, može da se dopadne ili ne dopadne izbor naše dece ali nemamo prava da se mešamo.
Lično, moj izbor je bio samo moj i niko nije mogao da utiče na to!

Zar ne misliš da odabir može u roditelju izazvati zabrinutost ?

Ako primijetis negativan uticaj , manipulaciju , nepoštovanje ili ograničavanje slobode

Ili ako zet bira nacističku partiju a tvoje dete je odraslo socijalno liberalno

Zar ne misliš da odabir može u roditelju izazvati zabrinutost ?

Ako primijetis negativan uticaj , manipulaciju , nepoštovanje ili ograničavanje slobode

Ili ako zet bira nacističku partiju a tvoje dete je odraslo socijalno liberalno
Naravno da roditelj može biti zabrinut.
Kako bi ti rešila primer koji si navela a da to tvoj sin/ ćerka ne doživljava na način kao ti?
Lako je rešiti postojeći problem ako ga detektuje roditelj i sin/ ćerka, ali je problem ako to samo roditelj primećuje.

Tako kažu
Roditelji bi idealno trebali da budu tu i da podrže svoje dete ako nešto krene kako ne treba u toj vezi, a dok nešto ne pođe kako ne treba mogu samo da posmatraju (i frustriraju se).
Mora postojati dobar razlog za tako nešto npr. ne pije mi vodu da se roditelji mešaju u vezu svoje ćerke, ako kući dođe sa pankerom koji fura čirokanu i sl (što sam imao prilike da vidim)
Udariće glavom o zid u pravom momentu i to će biti to
Koji su razlozi da je dijete odabralo pogrešnog životnog saputnika ?
Ako je baš problematičan saputnik (tipa droga, reketiranje, nasilje i sl.) verovatno je dete u nekom momentu upalo u neki pogrešan tok i već nema kontakt sa roditeljima i pozitivnim osobama u životu.
Sa druge strane tu može postojati i vaganje od strane deteta - koliko su mu dobri roditelji u odnosu na druge (rođaka mi se odselila iz porodične kuće i udala se bez znanja roditelja za lika koji je čak i po mom viđenju bio sporan, međutim funkcionišu i dan danas prilično uspešno, na sreću se ispostavilo da je ovaj samo malo priglup ali pristojan kao lik)
I naravno u inat roditeljima (kada sam bivšu doveo na selo kod mojih na neki ručak matori me je kada smo odlazili pitao zašto mrzim svoje roditelje 😂 ova moja mu je ulila strah u kosti kada ju je video)

Vazda su roditelji krivi ?
Da. Ako je dete nesposobno da pravi odluke u zivotu, najverovatnije su i najvise roditelji krivi. Ako pravi greskice, to je normalno. Tipa nije on za nju, temperamentniji je, ili nije bas najbolji sa finansijama i td, to je gde treba roditeljima zacepiti usta. A ako je neki probisvey, krimos, neodgovoran, duguje, ne izlazi iz kladionica i td, da, vaspitanje i greska u istom i treba da se pitaju zasto. Kapiras razliku? Zdrave odluke i greske i nezdrave.

Back