Od sutra uvođenju u vojnu evidenciju mladića od 18 godina

Страшно.
Мсм, зар је могуће и поред јасног опредељења родитеља за западне цивилизацијске вриједности типа дроза, педеризам, вакцина и сл.
да разни клерофашистићки елементи евидентирају децу, подривају систем који никад неће ништа бранити, јер му сем поводца Вел'ког Браце ниш и не треба?

Praxa je drugačija...
Zbok bandicke policije koja saradjuje sa drozom i mlati po kafići kad nema slobodno mesto,
zbok bandicki sudovi koji donose presude "U IME NARODA" a protiv naroda zarad funkcionera
zbok korupcije i nepostojećeg socijalnog, obrazovnog, zdravstvenog a bome i stanbenog...

nek im služi Mile Dragić - Panzer General
a ni SRS nije platela 7 pontonski mostovi

DECO, AKO ODETE U ZEMUN DA SLUŽITE NIKAD VAS NEĆE ISPLATITI PATRIJOTE

- - - - - - - - - -

Poslednja izmena od moderatora:
Na poslednjem konkursu za prijem profesionalnih vojnika prijavilo se 3,5 kandidata na jedno mesto, odnosno 2.800 kandidata za 800 mesta.

34668613252f1ff4535998629438760_orig.jpg

Foto: Beta​
Veliki broj onih koji dobrovoljno služe vojni rok konkurišu i za profesionalnu vojnu službu, a pored šanse za napredovanje, mladi u vojnim ustanovama vide i šansu za siguran posao, prenosi RTS.
Portparol Ministarstva odbrane major Jovan Krivokapić kaže da mladi sve više u Vojsci Srbije prepoznaju svoju profesionalnu budućnost, a poziv profesionalnog vojnika, eventualno starešine, vide kao svoj budući poziv.
[TABLE="class: antrfile right, align: right"]
[TR]
[TD]

[TD="class: textvesti"]Iako trenutno ne važi obaveza služanja vojnog roka, vojna obaveza nije ukinuta i vojna evidencija je obavezna. Ministarstvo odbrane poziva sve one koji imaju 18 godina, ili su stariji a nisu se do sada evidentirali, da se do kraja meseca jave nadležnim vojnim odsecima.
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
"To ide u prilog našim nastojanjima da održimo tradicionalno čvrste neraskidive veze Vojske Srbije i naroda, kao i da opravdamo veliko poverenje", ističe major Krivokapić.

Prema njegovim rečima, već nekoliko godina unazad vlada veliko interesovanje za vojne škole.

"Primera radi, prošle godine na konkurse za Vojnu gimnaziju, Vojnu akademiju i Vojno-medicinski fakultet prijavilo se osam kandidata na jedno mesto. To govori da mladi prepoznaju kvalitetno obrazovanje koje im pružamo i vide šansu za kasnije obrazovanje i napredovanje", kaže Krivokapić.

Kako je istakao, svima koji uspešno završe školovanje Vojska Srbije i Ministarstvo obezbeđuju sigurno zaposlenje.
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=02&dd=05&nav_id=808456

Срамота
док се цили демокрацијски и цивилизирани, нормални свијет окреће миру и љубави, клерофашисти, изазивачи два свецка и пар локали ратова и даље по старом.:evil:
Ето што уради тај Први, обећаје и наређује промјену свијести, зарад будућности, а вамо испред тих мрачни снага јуриша, у смјетове....:bljak:

Idi begaj :roll: Ispiraj ti nekom mozak još dok je klinac/klinka kako ne treba da se zakopava sa porodicom , kako je svinjsko uživanje na prvom mestu , plus začini malo sa ljudskim a naročito ženskim "pravima" i redom kriminalaca i pevaljki , pa ćeš imati valjda taj tvoj "slobodni" izbor :roll: .... Sa "devojkama" i "momcima" od po 40 godina ... Ali važno je da demokracija vlada , jel tako :roll:

Tozo, haluciniraš.
Pročitaj ponovo tekst, polako i sa razumevanjem ;)

Ili da dodatno pojasnim - nacisti su takođe propagirali razmnožavanje ( osnovali su i kampove sa omladinkama u koje su svraćali SS-ovci) i sve to planirali kao državni projekat.

Nemci su čudna fela, s jedne strane su tehnički potkovani i disciplinovani, s druge su totalna marva koja prihvata život po diktatu kancelara / kancelarke kojima dozvoljavaju da im se petljaju i u krevet. S te strane su među najpritivnijim narodima na planeti Zemlji.

A što se "Srbije" tiče, lud je ko se razmnožava da bi pobedio belu kugu. Nije do nje džabe došlo, postoje razlozi za to, i kad se oni otklone neko iz budućih vlasti ili crkve će imati pravo da lamentira i savetuje veći natalitet.

Svako ko je bio u vojsci, složiće se da je ona bitan i pozitivan faktor u odrastanju muškarca. Neki oblik vojske bi trebalu uvesti i za žene, kao u Izraelu.

mislim da je tacno da je vosjka imala ulogu u shvatanju ozbiljnosti zivota posle skole iako me je naucila da je puno gluposti u njoj ali bih uveo sluzenje od po 3 meseca i za muske i za zenske naravno u razlicitim kasarnama.
dobije se ipak u vojsci neka ozbiljnost.

Ono kao , u vojsci sam se naucio: redu ,radu i disciplini ... :lol:
ма,шта вам пада на памет,шта ће војска цивилизацији ждероња,пијанаца,спавача до подне,блејача,јефтиних шаљивџија,брбљиваца,ленчуга,пичкопаћеника,бодежа у вену,збетмена:hahaha:
потрошачком друштву не требају зависници(наркомани)свих врста:hahaha1::rida::hahaha1:

Platine, pa to mozes i na ekskurzijama i putovanjima. Elem, tacno je da sto u vecem kraju i gradu zivis, to imas manju sposobnost za anticipiranje, generalizovanje i poznavanje kulture nekih manjih mesta, a posto si ti sam centar centra najcemtralnijeg grada u Srbiji, onda ti tu stvarno imas najveci problem (ako si neko koga uopste zanimaju takve stvari, naravno). Meni je od svih srpskih kulturnih miljea, najvise stran onaj u Vojvodini, i zato uvek ljude iz Vojvodine slusam sa vise paznje nego druge Srbe, jer hocu da vise da uocim i naucim o kulturi tamo . Ovu ostalu srpsku, bosansku i crnogorsku stoku znam dobro, i nema sta da ih slusam.

Ali koja ekskurzija traje 9 meseci? Ni na jednoj ekskurziji / putu / odmoru ne mozes mesece da provedes sa nekim, po 24 sata, da zajedno radis i zajedno se zezas.

I ne zaboravi da dodaš da na 5 minuta druženja sa puškom ide 15 minuta druženja sa lopatom i još toliko sa džogerom :D

3 bojeva gađanja sam imao(upucavanje puške uračunato) još dva propustio(bolnica i straža),jedna bomba,jedan tromblon plastikaner i neko petljanje sa AT minom koje sam propustio zbog odsustva.

Manevarci na manevrima jedan okvir,dve sahrane po tri ćorka i jedan dan državnosti isto tri.

Za 9 meseci u PVO,toliko od pucanja.

E... bio sam bolji u tome. Ako se dobro secam bio sam na 9 gadjanja :)
Secam se i te neke mine, ali ne bas detaljno. I po jednu bombu smo bacili, neka udje u zapisnik.

Back