Od sutra uvođenju u vojnu evidenciju mladića od 18 godina

Inace, LOL, drugari, sad mi pade na pamet, sta je Srbija ikad u svojoj istoriji ucinila za jednog ratnog veterana?

Osim *********, oni su i Milunki Savic dali boracku penziju odmah 1945. a posle cak i stan. Te strasne antisrpske komunjare, mamicu im pokvarenu.

Dakle, sta je Srbija u svim svojim inkarnacijama ikad uradila da nagradi vojnika i izdvoji ga od onih koji su presedli rat kod kuce, kako je pomogla vojnom invalidu ili ratnom sirocetu?

I da, znam da je obaveza svakog coveka da brani svoju otadzbinu, i da ne treba da ocekujes nista za uzvrat.

Ali znate sta, drugari? Takvu retoriku obicno imaju salonski nacionalisti koji su ceo rat proveli u Beogradu.

Jer naravno da moras da branis svoju zemlju, ali ako te posle rata ona ostavi ismejanog, hendikepiranog, psihicki bolesnog, bez prava na besplatno lecenje, neku poresku olaksicu, penziju ako ne mozes sam da zaradjujes zbog ozleda u ratu, budzet na fakultetu za dete ili nesto slicno, a oni koji su ceo rat presedeli kod kuce dominiraju, napreduju, i pricaju da ne zasluzujes nista jer je to bila tvoja obaveza, moras da se zapitas, za sta si se ti bre borio?

Inace, LOL, drugari, sad mi pade na pamet, sta je Srbija ikad u svojoj istoriji ucinila za jednog ratnog veterana?

Osim *********, oni su i Milunki Savic dali boracku penziju odmah 1945. a posle cak i stan. Te strasne antisrpske komunjare, mamicu im pokvarenu.

Dakle, sta je Srbija u svim svojim inkarnacijama ikad uradila da nagradi vojnika i izdvoji ga od onih koji su presedli rat kod kuce, kako je pomogla vojnom invalidu ili ratnom sirocetu?

I da, znam da je obaveza svakog coveka da brani svoju otadzbinu, i da ne treba da ocekujes nista za uzvrat.

Ali znate sta, drugari? Takvu retoriku obicno imaju salonski nacionalisti koji su ceo rat proveli u Beogradu.

Jer naravno da moras da branis svoju zemlju, ali ako te posle rata ona ostavi ismejanog, hendikepiranog, psihicki bolesnog, bez prava na besplatno lecenje, neku poresku olaksicu, penziju ako ne mozes sam da zaradjujes zbog ozleda u ratu, budzet na fakultetu za dete ili nesto slicno, a oni koji su ceo rat presedeli kod kuce dominiraju, napreduju, i pricaju da ne zasluzujes nista jer je to bila tvoja obaveza, moras da se zapitas, za sta si se ti bre borio?

srbija je uvek po pravilu u novijoj svojoj istoriji svoje najvernije sinove koji je branise i odbranise posle ratova zaboravljala....i uvek je posle rata srbiju preuzimao ratni profiter i dezerter---to i jeste glavni razlog..

srbija je uvek po pravilu u novijoj svojoj istoriji svoje najvernije sinove koji je branise i odbranise posle ratova zaboravljala....i uvek je posle rata srbiju preuzimao ratni profiter i dezerter---to i jeste glavni razlog..

Синове... али и ћерке.

Милунка Савић

"На иницијативу њених сабораца, од 1929. запослили су је као чистачицу канцеларије директора, у Хипотекарној банци у Београду, где је провела највећи део свог радног века.[10][13] Занемарена и од свих напуштена, пензију је стекла радећи. Одбила је понуду да се пресели у Француску и да добија француску војну пензију. Уместо тога, изабрала је да живи у Београду, где су људи брзо заборавили њене заслуге. За све то време ишколовала је и одгајила тридесеторо деце коју је доводила из свог родног села."

Њу је према свему судећи, више волела Француска него Србија. А ја будала мислио да је Србија бар тада била држава вредна поштовања. И онда после неко каже да нам је Русија ко маћеха, Бога ми, и Србија је понекад.

Иначе, то сам обавио пре 2 године. Уколико буде требало ја сам ту, е сад друга је прича што сам потпуно неспособан за ратни позив. Прави проблем је што, нажалост, нисам једини. *******, ако ништа друго бар могу да послужим као топовско месо :super:

A što da se ne hebu ?

A i neka se narkomaniše ko hoće i porodice zasniva ko želi i oseti potrebu, a ne po državnom nalogu. Upravo petljanje države u porodicu i određivanje života pojedinca, jeste odlika nacizma i totalitarizma.

Idi begaj :roll: Ispiraj ti nekom mozak još dok je klinac/klinka kako ne treba da se zakopava sa porodicom , kako je svinjsko uživanje na prvom mestu , plus začini malo sa ljudskim a naročito ženskim "pravima" i redom kriminalaca i pevaljki , pa ćeš imati valjda taj tvoj "slobodni" izbor :roll: .... Sa "devojkama" i "momcima" od po 40 godina ... Ali važno je da demokracija vlada , jel tako :roll:

Najjaci su mi oni sto pisu komente tipa : Bravo ,u vojsci se postaje muskarac, to je zivotna skola ...Ako tebi treba vojska da bi se osposobio onda ...............

Ponavljam, samo potpunim kretenima je vojska potrebna da bi naucili neke zivotne lekcije. Sad, sto je vecina ljudi potpuno retardirano, onda i moze da se kaze da je vojska potrebna vecini muskaraca.

Poslednja izmena:
Време је да омладина примени оно што је научила током Call of Duty, Medal of Honor, Counter Strike и Battlefield сеанси.

Дапаче, биће и онијех којима је Sims 3 Fashion Selection ближи срцу , али лековито блато преко главе на Пасуљанским ливадама све излечи.

Ponavljam, samo potpunim kretenima je vojska potrebna da bi naucili neke zivotn lekcije. Sad, sto je vecina ljudi potpuno retardirano, onda i moze da se kaze da je vojska potrebna vecini muskaraca.

Meni vojska nije mnogo dala radi sebe samog. Bio sam ja dovoljno miran i uredjen i pre toga, nije tu kljuc. Ali, to je bila najbolja moguca i neponovljiva prilika da upoznam ljude iz svih krajeva. Samnom su bukvalno bili svi od Sombora do Bujanovca i Rozaja. To je sjajna prilika da vidis mentalitete raznih ljudi, raznih krajeva, da ih vidis i da razumes kako razmisljaju i sta zele. Sta rade kad rade a sta rade kada ne rade.
Na neki neocekivan nacin, to je meni mnogo pomoglo da steknem sliku o tome sta nesto sto se zove "prosecan birac" misli i zeli. Ne mogu da kazem da sam odusevljen, jer sam video dosta neprijatnu sliku, ali sta je tu je. Tih 9 meseci je meni pomoglo da razumem ljude. Kao Beogradjanin po poreklu nisam imao prilike da upoznam nesto mnogo ljudi iz drugih krajeva a pogotovo ne da sa njima provodim mesece zajedno. Moj uzi, srednji i siri... koji god hoces krug prijatelja i poznanika ukljucuje one koji zive ovde, u Beogradu. Do sada sam upoznao ili odrzavam kontakt i sa drugima, bez problema, ali pre 10 godina to nije bio slucaj.

Време је да омладина примени оно што је научила током Call of Duty, Medal of Honor, Counter Strike и Battlefield сеанси.

Дапаче, биће и онијех којима је Sims 3 Fashion Selection ближи срцу , али лековито блато преко главе на Пасуљанским ливадама све излечи.

Prvo da razumeju da na 50 ponavljanja ciscenja cizama i 20 ciscenja puske sledi samo jedno pucanje... i to ne bas spektakularnih razmera. Pa kada ukapiraju da ne dobijas uvek manevarsku municiju... i kada ukapiraju da corci mnogo vise prljaju pusku nego prava municija...
U igrama se celi puni okviri municije trose na "dobar dan". Pa ja za celu vojsku nisam imao u rukama pun okvir, jedan jedini.

Ovi pomenuti sa simsima se prosto nece ni prijaviti za vojsku - problem resen.

Prvo da razumeju da na 50 ponavljanja ciscenja cizama i 20 ciscenja puske sledi samo jedno pucanje... i to ne bas spektakularnih razmera. Pa kada ukapiraju da ne dobijas uvek manevarsku municiju... i kada ukapiraju da corci mnogo vise prljaju pusku nego prava municija...

То су све искусни Tom Clancy оперативци и не бринем превише.

Meni vojska nije mnogo dala radi sebe samog. Bio sam ja dovoljno miran i uredjen i pre toga, nije tu kljuc. Ali, to je bila najbolja moguca i neponovljiva prilika da upoznam ljude iz svih krajeva. Samnom su bukvalno bili svi od Sombora do Bujanovca i Rozaja. To je sjajna prilika da vidis mentalitete raznih ljudi, raznih krajeva, da ih vidis i da razumes kako razmisljaju i sta zele. Sta rade kad rade a sta rade kada ne rade.
Na neki neocekivan nacin, to je meni mnogo pomoglo da steknem sliku o tome sta nesto sto se zove "prosecan birac" misli i zeli. Ne mogu da kazem da sam odusevljen, jer sam video dosta neprijatnu sliku, ali sta je tu je. Tih 9 meseci je meni pomoglo da razumem ljude. Kao Beogradjanin po poreklu nisam imao prilike da upoznam nesto mnogo ljudi iz drugih krajeva a pogotovo ne da sa njima provodim mesece zajedno. Moj uzi, srednji i siri... koji god hoces krug prijatelja i poznanika ukljucuje one koji zive ovde, u Beogradu. Do sada sam upoznao ili odrzavam kontakt i sa drugima, bez problema, ali pre 10 godina to nije bio slucaj.

Platine, pa to mozes i na ekskurzijama i putovanjima. Elem, tacno je da sto u vecem kraju i gradu zivis, to imas manju sposobnost za anticipiranje, generalizovanje i poznavanje kulture nekih manjih mesta, a posto si ti sam centar centra najcemtralnijeg grada u Srbiji, onda ti tu stvarno imas najveci problem (ako si neko koga uopste zanimaju takve stvari, naravno). Meni je od svih srpskih kulturnih miljea, najvise stran onaj u Vojvodini, i zato uvek ljude iz Vojvodine slusam sa vise paznje nego druge Srbe, jer hocu da vise da uocim i naucim o kulturi tamo . Ovu ostalu srpsku, bosansku i crnogorsku stoku znam dobro, i nema sta da ih slusam.

U igrama se celi puni okviri municije trose na "dobar dan". Pa ja za celu vojsku nisam imao u rukama pun okvir, jedan jedini.

I ne zaboravi da dodaš da na 5 minuta druženja sa puškom ide 15 minuta druženja sa lopatom i još toliko sa džogerom :D

3 bojeva gađanja sam imao(upucavanje puške uračunato) još dva propustio(bolnica i straža),jedna bomba,jedan tromblon plastikaner i neko petljanje sa AT minom koje sam propustio zbog odsustva.

Manevarci na manevrima jedan okvir,dve sahrane po tri ćorka i jedan dan državnosti isto tri.

Za 9 meseci u PVO,toliko od pucanja.

Poslednja izmena:
Ja sam na gadjanjima uspevao da pogadjam samo one mete koje su bile na 100 metara, na vecim daljinama nisam mogao vola u dupe da pogodim. Pa sta su me bre naucili u toj vojsci?

Da namestiš nišan na 200m,300m,400m. Nije nuklearna fizika jbt. Samo jedna meta mi je promakla u ovom mom skromnom iskustvu i to jer mi se zaglavila puška :(

Dok ti rmbacis u vojsci , neko je postao bogatiji za par milijardi dolara :lol: Ne kazem da ce se to desiti ako se ne ode u vojsku , ali eto neki banalan primer :lol:

Ne znam za milijarde ali znam da su neki oficiri uzimali par stotina da "privedu" vod ili dva vojske seljaku da malo utovare ugalj,iskopaju septičku,očiste voćnjak od gubara ili sl. bitan "vojni posao". Srećom pa me kao gradsko dete i to beogradsko gradsko dete na prvim radovima stariji vodnik zapazio i rekao klasiću iz okoline trstenika "daj majke ti uzmi mu tu lopatu dok se nije povredio" :lol: I više me nisu zvali na radove :rumenko:

Ali me uništiše sa dežurstvima zato.

Da namestiš nišan na 200m,300m,400m. Nije nuklearna fizika jbt. Samo jedna meta mi je promakla u ovom mom skromnom iskustvu i to jer mi se zaglavila puška :(

Namestao sam sve, ali krac. Jednom sam pogodio jednu na 200, i to je sve.

- - - - - - - - - -

Ne znam za milijarde ali znam da su neki oficiri uzimali par stotina da "privedu" vod ili dva vojske seljaku da malo utovare ugalj,iskopaju septičku,očiste voćnjak od gubara ili sl. bitan "vojni posao". Srećom pa me kao gradsko dete i to beogradsko gradsko dete na prvim radovima stariji vodnik zapazio i rekao klasiću iz okoline trstenika "daj majke ti uzmi mu tu lopatu dok se nije povredio" :lol: I više me nisu zvali na radove :rumenko:

Ali me uništiše sa dežurstvima zato.

Eee, ali zato su mene uvek vucarali na radove. Zivelo vadjenje panjeva vojnim asovcicima :worth:

Back