Od ljubavi do katastrofe

BlackLeather

Iskusan
Banovan
Poruka
6.173
naša sredina je puna priča
o ženama koje počinju brak u velikoj ljubavi
a uskoro ta sjajna zvezda postaje alkoholičar, tabletoman, batinaš, sadista
zašto naša sredina proizvodi toliko agresivnih muškaraca i pasivnih žena koje trpe i žrtvuju se?

Pa alkoholicar,tabletoman,sadista,batinas itd se ne postaje bas tako preko noci.
Naravno,zao mi je zena koje trpe nasilje ali zasto si uopste ulazila u bilo kakvu pricu sa takvim covekom,a da ne pominjem toliko ozbiljnu stvar kao sto je brak.Ocigledno je da,ili ga nisu dovoljno dobro upoznale,ili su zivele u ubedjenju da je on takav trenutno,da ce ga brak promeniti,da je on u sustini dobar...a takav se ne menja nikad.Pa u sta si se sestro zaljubila?

I,da,tacno je da je nasa sredina prepuna agresivnih,nadrkanih muskaraca.Nemam ideju zasto je to tako.Valjda su odrastali tako da im je non stop usadjivano u glavu da moraju nesto da dokazuju drugima,da moraju da budu najbolji,najopasniji,da "najjaci samo opstaju".

ovo je za psihologiju
milion rzaloga je
naj verovatnije pocinje od ranog detinjstva i pogresnog vaspitanja
gledanje okoline koja se bas tako ponasa
razne krize koje se desavale
manjak perspektive

a zasto trpe, siromastina i sta ce reci carsija

zašto naša sredina proizvodi toliko agresivnih muškaraca i pasivnih žena koje trpe i žrtvuju se?

zato sto kod nas uglavnom sve pociva na "tradicionalnim vrednostima" i svako se gotovo plasi da mucne sopstvenom glavom, opet...mozda su i u pravu, da "mucnu", pitaj boga sta bi tek onda ispalo!

pa ne..."postaje" se to tek tako...to je moralo ili biti prisutno, ili postoji okidach da tako drasticne promjene u ponasanju...
mada, vjerojatno postoji i...podloga
a to s agresivnim muskarcima i pasivnim zenama je khm...relativna stvar
nesto sam ipak sklonija vjerovat da su to, sustinski, slican se slicnom raduje situacije
gdje se ono...poklope patologije
e, sad sta je podloga za takve stvari...vjerojatno neki jos u odrastanju steceni obrasci
koje ponavljamo dok iz njih ne izadjemo tj. dok ih ne prepoznamo i ne prerastemo
ili dok ne prsnemo pod teretom koji ne umijemo ni ishendlat, ni odbacit...

Poslednja izmena:

Citat iz filma 51st state(Formula 51)

What is chemistry but the ability to attract adoration in others. You see, you're like me, Mr. McElroy. You're a sky-high-etrist, I'm a sky-high-etrist. See, I always knew I'd be a drug dealer, even when I was a kid. I saw me dad hit me mother, me mother hit me brother, me brother hit me sister, and me sister **** me father. So I suppose it's inevitable, really. I mean, you'd have to be on drugs just to live in that madhouse, wouldn't you?

Vidis, uvek sam znao da cu dilovati drogu, jos odmalena. Gledao sam kako otac tuce majku, majka tuce brata, brat tuce sestru a sestra se hebe sa ocem. Tako da je neizbezno. Hocu da kazem, moras da budes na drogama da bi uopste preziveo u takvoj ludnici.

Nije nista bolje ni kod nas.

Poslednja izmena:
Citat iz filma 51st state(Formula 51)

Vidis, uvek sam znao da cu dilovati drogu, jos odmalena. Gledao sam kako otac tuce majku, majka tuce brata, brat tuce sestru a sestra se hebe sa ocem. Hocu da kazem, moras da budes na drogama da bi uopste preziveo u takvoj ludnici.

Nije nista bolje ni kod nas.

Ovo je ekstremna situacija koja se desava u jednoj od milion porodica.To svakako nemoze da bude odgovor na pitanje "zasto je toliko agresivnih muskaraca u nasoj sredini".Siguran sam da je veoma mali broj onih koji,recimo,diluju drogu prosao kroz ovakvu porodicnu situaciju.Cak vecina njih potice iz normalnih,prosecnih porodica.

Ovo je ekstremna situacija koja se desava u jednoj od milion porodica.To svakako nemoze da bude odgovor na pitanje "zasto je toliko agresivnih muskaraca u nasoj sredini".Siguran sam da je veoma mali broj onih koji,recimo,diluju drogu prosao kroz ovakvu porodicnu situaciju.Cak vecina njih potice iz normalnih,prosecnih porodica.

Na zalost ima toga mnogo vise nego sto pretpostavljamo. Ne ovako ekstremno ali nije ni daleko od toga. Otac alkos bije majku, majka rinta po ceo dan. O detetu niko ne vodi racuna, vec u srednoj skoli pocne sa drogama i alkoholom. Kada zavrsi skolu nema nikakvu perspektivu osim da radi za neke male pare a gazda ce ga hebati kako oce... Prava je sreca da taj klinac da ne bude besan na ceo svet i/ili da postane alkos i/ili pocne sa teskim drogama... Ne znaci da ce svako ko odraste u takvoj sredini postati taka ali je mnogo veca sansa nego kada odraste u normalnoj porodici i u normalnoj sredini.

Poslednja izmena:
Na zalost ima toga mnogo vise nego sto pretpostavljamo. Ne ovako ekstremno ali nije ni daleko od toga. Otac alkos bije majku, majka rinta po ceo dan. O detetu niko ne vodi racuna, vec u srednoj skoli pocne sa drogama i alkoholom. Kada zavrsi skolu nema nikakvu perspektivu osim da radi za neke male pare a gazda ce ga hebati kako oce... Prava je sreca da taj klinac da ne bude besan na ceo svet i/ili da postane alkos i/ili pocne sa teskim drogama... Ne znaci da ce svako ko odraste u takvoj sredini postati taka ali je mnogo veca sansa nego kada odraste u normalnoj porodici i u normalnoj sredini.

Razumem ja sve to ali moje vidjenje je da su poremeceni porodicni odnosi i nasilje u porodici veoma glup izgovor za nekog ko je inace nasilan i bavi se takvim stvarima kao sto je konzumiranje ili dilovanje droge.
Ako je neko odrastao u nasilnickoj porodici i uz to ima gram mozga u glavi,to ce uticati na njega da on ne bude takav kad odraste jer je na svojoj kozi osetio sta znaci nasilje u porodici i poremeceni odnosi u istoj.Nije normalno kada pored svega toga imas poriv da i dalje jos sam sebi unistavas zivot i plus unistavas zivot onima koji ti nista nisu skrivili.

Razumem ja sve to ali moje vidjenje je da su poremeceni porodicni odnosi i nasilje u porodici veoma glup izgovor za nekog ko je inace nasilan i bavi se takvim stvarima kao sto je konzumiranje ili dilovanje droge.
Ako je neko odrastao u nasilnickoj porodici i uz to ima gram mozga u glavi,to ce uticati na njega da on ne bude takav kad odraste jer je na svojoj kozi osetio sta znaci nasilje u porodici i poremeceni odnosi u istoj.Nije normalno kada pored svega toga imas poriv da i dalje jos sam sebi unistavas zivot i plus unistavas zivot onima koji ti nista nisu skrivili.

Meni i tebi to moze da smeta ali njima ne smeta. Navikli da funkcionisu u takvim uslovima.

Meni i tebi to moze da smeta ali njima ne smeta. Navikli da funkcionisu u takvim uslovima.

Trebalo bi svakome da smeta ko,kao sto rekoh,ima i gram mozga i ko moze da razgranici sta je dobro a sta lose.

Evo uzecu sebe kao banalan primer.Ja sam odrastao u sasvim normalnoj porodici u kojoj je,da kazem,u glavnom sve lepo i harmonicno funkcionisalo.Ali moj pokojni deda je bio tezak,ali bas tezak alkoholicar.A bio je jako dobar covek i znam da je mene najvise na svetu voleo (nek' mu je laka zemlja) i bio je poznat kao miran,posten i vredan covek.Ali ja sam ga,tako,svaki dan gledao kako kuci dolazi mortus pijan a to,veruj mi,nije uopste lep prizor.I jos tada,kao klinac,(imao sam 15 godina kada je deda umro) sam nebrojeno puta u sebi pomislio "ja nikada necu biti ovakav taman po cenu mog zivota.Ako ikada budem imao svoju decu oni me nikada nece videti ovakvog".I eto mnogo godina kasnije jos uvek nisam okusio ni kap alkohola jer sam imao u sopstvenoj porodici primer koliko on lose utice na coveka.

Ali da ne odlazim previse od teme,jos jednom cu da podvucem - poremeceni porodicni odnosi nisu nikakvo opravdanje za nasilnog coveka vec naj prostiji izgovor.

Back