OD DROGE DO BOGA

onisifor:
Nešto moraš da prihvatiš za večno i bespočetno: ili materija (Univerzum) ili Bog. Ja verujem, a i logičnije mi je da je to Bog. Isto kao što ti možeš da pitaš: '' Ko je stvorio Boga?'', ja tebe mogu da pitam: ''Ko je stvorio materiju?''

Slobodno pitaj ko je stvorio materiju...
Nije problem... i za to imamo odgovor... :D
Ako naravno svi mislimo pod istom stvari... materiju je nemoguce stvoriti, te ona postoji oduvek... koliko god se vracali u proslost i gledali sta je od cega nastastajalo... uvek je moralo nesto od necega... i tako u beskonacnost...
Najvaznija stvar... iz nicega NIKAD ne moze nastati nesto...
Ne znam u cemu je problem... jer pocetak univerzuma, kosmosa ili sta ja znam cega vec ne postoji... ne moze postojati... isto kao sto ne postoji kraj... uvek ima nesto pre, uvek ima nesto posle...

Sada sto je ljudski zivot vremenom ogranicen pa poredimo svoj zivot sa necim vecnim... tu je problem u nama a ne u toj stvari...
Napominjem da ovo nema nikakve veza sa Bogom... jer kako ja shvatam ove stvari... njemu u ovoj prici nije mesto... bar meni nema logike da bude...

Toliko...

pa ima veze sa bogom.
jer ako posmatramo svet od trenutka velikog praska, niko, ali NIKO ne moze da kaze sta je bilo pre, i kako je nastalo to "kosmicko jaje" ili ko ga je stvorio.
nauka na to odgovora nema, i jedino u tom segmentu se moze pozvati na boga. naravno, to ne mora biti bog, vec mozemo biti produkt nekog eksperimenta ko zna kakve napredne civilizacije ili grupe pijanih vanzemaljaca koji su se u kafani kladili da mogu da stvore novi svemir....

DJM:
Slobodno pitaj ko je stvorio materiju...
Nije problem... i za to imamo odgovor... :D
Ako naravno svi mislimo pod istom stvari... materiju je nemoguce stvoriti, te ona postoji oduvek... koliko god se vracali u proslost i gledali sta je od cega nastastajalo... uvek je moralo nesto od necega... i tako u beskonacnost...
Najvaznija stvar... iz nicega NIKAD ne moze nastati nesto...
Ne znam u cemu je problem... jer pocetak univerzuma, kosmosa ili sta ja znam cega vec ne postoji... ne moze postojati... isto kao sto ne postoji kraj... uvek ima nesto pre, uvek ima nesto posle...

Sada sto je ljudski zivot vremenom ogranicen pa poredimo svoj zivot sa necim vecnim... tu je problem u nama a ne u toj stvari...
Napominjem da ovo nema nikakve veza sa Bogom... jer kako ja shvatam ove stvari... njemu u ovoj prici nije mesto... bar meni nema logike da bude...

Toliko...

O tome ti i govorim. Ti veruješ da materija postoji oduvek. Ja verujem da Bog postoji oduvek.

ristob:
Da se vratimo na temu.
Moj mlađi sin proveo je sa starijim 2 puta po 10 dana na selu da ga pomogne u apstinenciji, kako bi ugradio blokator, kad bude čist. Međutim, stariji sin je, oba puta čim je došao u grad, odmah uzeo ponovo. Onda su peške pošli u manastir (20 km) da tamo provedu još nedelju dana. Manastir je jedan od najpoznatijih u svetu, i svo osoblje manastira ih je pomoglo na najbolji način. Sinoć sam pošao za njih u manastir i direkno ih odvezao na autobusku i pošli su za Bg da se na klinici ugradi blokator. Upravo su mi javili sa klinike da je blokator ugrađen (na godinu dana, a bilo je dogovoreno na 3 meseca) i sada se vraćaju nazad.
Da li ovde ima onih koji ne žele da pognu najnesrećnijim i najnemoćnijim mladim ljudima, koji su zbog oholosti nekih, dobrovoljno izabrali put koji ih vodi u najbržu (i večnu) propast?

Dobro je, sad možeš malo da odahneš ako mu je stavljen blokator.

Obersturmfuehrer:
pa ima veze sa bogom.
jer ako posmatramo svet od trenutka velikog praska, niko, ali NIKO ne moze da kaze sta je bilo pre, i kako je nastalo to "kosmicko jaje" ili ko ga je stvorio.
nauka na to odgovora nema, i jedino u tom segmentu se moze pozvati na boga. naravno, to ne mora biti bog, vec mozemo biti produkt nekog eksperimenta ko zna kakve napredne civilizacije ili grupe pijanih vanzemaljaca koji su se u kafani kladili da mogu da stvore novi svemir....
Na kraju, i ti kao okoreli ateista, da kažeš da i zvanična nauka, sa trenutno aktuelnim naučnim teorijama o postanku kosmosa i živog sveta, priznaje da mora ostaviti mogućnost postojanja Boga!
Ono što ja tvrdim je da je život, koji mi poznajemo na Zemlji, rezultat inteligentne kreacije, a ne slučajne koincidencije.

Indigo71:
Risto f.u.c.k. o.f.f.

Original postavio Indigo71

... vidiš kako ih bole qurac za tebe i tvoga sina. Vidiš kako koriste priliku da ispadnu pametni kad nije ni vreme ni mesto, i kako žele da te pokolebaju u veri svojim "inteligentnim" komentarima. Samo sam hteo da ti poručim, ma šta da se desi, ne odustaj od vere. Nema ništa gore nego kad udari na decu ... zato tvoja vera mora biti nepokolebljiva, iskrena i jaka. Drži se Risto.
:roll:

Posle tvojih najsvežijih akcija, pridružujem se onima koje bole .... ćošak. Sve najbolje želje tvom klincu ostaju na snazi. On je najmanje kriv. Zamolio bih te da mi se više ne obraćaš, jer ja tebi sigurno neću.

Ovu priču iznosim najviše zbog proxima, stnco, Obera, Šakala (i još nekih) jer je nastavak našeg razgovora.
Već sam napomenuo da smo sinove dva puta ostavljali na selu. Drugi put smo pošli rano ujutro (02.08, Ilindan) i u povratku, ja i supruga imali smo saobraćajni udes. Ja sam vozio, a supruga je bila na sedištu pored mene. Na otvorenom putu, pri brzini od sedamdesetak km/h iznenada, bez ikakve signalizacije i na samo četiri-pet metara udaljenosti od mene, vozilo koje se kretalo iz suprotnog pravca naglo mi je preprečilo put i ja sam frontalno udario u njega. Nije bilo vremena ni za kakav manevar, osim što sam mahinalno kočio.
Posledice su bile dosta teške. Supruga mi je zadobila povrede po licu, vratu, prelom grudne kosti i prelom dve kosti na stopalu. Ja sam dobro ugruvan u predelu koji je pokrivao sigrnosni pojas i još uvek imam bolove. Nisam imao preloma. Pre neki dan supruga je izašla iz bolnice.
U početku, udes smo krili od dece, a kasnije smo kazali samo mlađem sinu i tek za nedelju dana i starijem.
Ovo nisam ispričao da bih kod nekoga izazvao sažaljenje ili saosećanje.

Obersturmfuehrer:
ljudska logika se nikad ne iskljucuije i iskljucivanje iste vodi ka manipulaciji...pogotovo se ne iskljucuje u trenucima kada ti odredjeni podatak "treba", pa tek tako previdis sve ostalo

Ti si stvarno čudo neviđeno. Najpre sam nešto izjaviš, ja to u "jedan od retkih petaka" potvrdim, a da ne bi bilo po mome onda ti kontriraš.

Potvrdila sam tvoju izjavu da ako nešto tek tako moraš da prihvatiš (odnosi se na verovanje) tu nema ljudske logike.

Baš ti se slaže taj avatar.

ristob:
Da se vratimo na temu.
Moj mlađi sin proveo je sa starijim 2 puta po 10 dana na selu da ga pomogne u apstinenciji, kako bi ugradio blokator, kad bude čist. Međutim, stariji sin je, oba puta čim je došao u grad, odmah uzeo ponovo. Onda su peške pošli u manastir (20 km) da tamo provedu još nedelju dana. Manastir je jedan od najpoznatijih u svetu, i svo osoblje manastira ih je pomoglo na najbolji način. Sinoć sam pošao za njih u manastir i direkno ih odvezao na autobusku i pošli su za Bg da se na klinici ugradi blokator. Upravo su mi javili sa klinike da je blokator ugrađen (na godinu dana, a bilo je dogovoreno na 3 meseca) i sada se vraćaju nazad.
Da li ovde ima onih koji ne žele da pognu najnesrećnijim i najnemoćnijim mladim ljudima, koji su zbog oholosti nekih, dobrovoljno izabrali put koji ih vodi u najbržu (i večnu) propast?
O čemu ti ovde, bre, pričaš?

Back