OD DROGE DO BOGA

onisifor:
Napisaću svoje mišljenje koje sam već par puta naveo. Po, meni, biće spasen svako ko iskreno i delatno voli svog bljižnjeg kao samoga sebe.
Ok je to...
Ali samo jedna stvar... sta podrazumevamo pod bliznji svoj...
Posto ne zelim pruzati ljubav onima koji je ne zasluziju...
Inace... ok je to.

DJM:
Ok je to...
Ali samo jedna stvar... sta podrazumevamo pod bliznji svoj...
Posto ne zelim pruzati ljubav onima koji je ne zasluziju...
Inace... ok je to.

Bližnji su nam svi ljudi, bar ja to tako shvatam. I poenta je u tome da voliš one koji ne zaslužuju to, jer i nas Bog voli iako mi to ne zaslužujemo.

Evo citiracu sopstveni komentar sa jedne druge teme koja je takodje govorila o drogama...

DJM:
Paz'te ovako...
Mislim da je sve u velikim kolicinama jako stetno... ali sve...
Sto se tice droge... narkomanija je bolest... ali ne treba mesati uzivaoce i zavisnike...
Prvo uzivalac moze i bez nje i ima granicu...
Dok zavisnik, ne moze... ne uzima je da bi uzivao... vec zato sto krizira... i organizam ne moze bez nje...
Da me ne shvatite pogresno... tanka je nit izmedju obe stvari... ali opet jako je vazno znati razliku...
Mogu dati primer... recimo Eric Clapton... bio je uzivalac droge... pa danas je ziv i zdrav i jos uvek svira :D

DJM:
ah da... zaboravio sam...
Takodje mislim da je alkohol opasniji od droge...
Lako moze da se nadje... brzo se postaje zavisnik (tj. alkoholicar)...
Koliko ima alkoholicara a koliko narkomana...
Statistike ne lazu...

I iza ovoga stojim!

DJM:
Paz'te ovako...
Mislim da je sve u velikim kolicinama jako stetno... ali sve...
Sto se tice droge... narkomanija je bolest... ali ne treba mesati uzivaoce i zavisnike...
Prvo uzivalac moze i bez nje i ima granicu...
Dok zavisnik, ne moze... ne uzima je da bi uzivao... vec zato sto krizira... i organizam ne moze bez nje...
Da me ne shvatite pogresno... tanka je nit izmedju obe stvari... ali opet jako je vazno znati razliku...
Mogu dati primer... recimo Eric Clapton... bio je uzivalac droge... pa danas je ziv i zdrav i jos uvek svira
Možda i ima uživalaca koji nisu zavisnici, ali njih je veoma malo, možda jedan od hiljadu.
Svaki porok (apsolutno svaki) kada se konstantno upražnjava vodi u zavisnost i, ako se na vereme ne prestane, u smrt. To su Božji zakoni.

У ствари -- обратно: све од чега смо зависни постаје порок, чак и ако то раније није био. Ако на пример постанеш зависан од овог овде форума, форум ће постати твој порок.

ristob:
Možda i ima uživalaca koji nisu zavisnici, ali njih je veoma malo, možda jedan od hiljadu.
Svaki porok (apsolutno svaki) kada se konstantno upražnjava vodi u zavisnost i, ako se na vereme ne prestane, u smrt. To su Božji zakoni.

Samo sekund... ja nisam govorio o procentu... koliko ima uzivalaca a koliko narkomana...
Samo sam rekao da ih ima...
I da ne treba mesati te dve stvari... jer nikako nisu iste...
Toliko...

DJM:
Samo sekund... ja nisam govorio o procentu... koliko ima uzivalaca a koliko narkomana...
Samo sam rekao da ih ima...
I da ne treba mesati te dve stvari... jer nikako nisu iste...
Toliko...
Koji su tvoji motivi za postovanjem na forumu? Je li ti hoćeš da pomogneš (nesrećnim) zavisnicima ili hoćeš da ih totalno unesrećiš? Mogu da te razumem ako se natripovan samo zabavljaš.

ristob:
Koji su tvoji motivi za postovanjem na forumu? Je li ti hoćeš da pomogneš (nesrećnim) zavisnicima ili hoćeš da ih totalno unesrećiš? Mogu da te razumem ako se natripovan samo zabavljaš.

Ovako...
Moji motivi su da iznesem svoje misljenje... koje, nadam se... da ce pomoci nekome...
Neka sagledaju i iz drugog ugla...
Nije religija jedini uslov za kompletnu srecu...
Ne mora se biti religiozan da bi se izaslo i takvih zlih poroka i zavisti...
Dovoljna je zelja za boljim sutra... volja za novim pocetkom...
Dovoljno je da covek veruje u sebe da moze... i tada mislim da jedino moze da uspe...
Ne osudjujem religiozne ljude... ali mislim da na taj nacin... ne moze lako da uspe...
Sa jedne strane imamo coveka... sa druge strane Boga...
Coveku nije problem da veruje u samog sebe... dok za Boga... se dvoumi...

Volim da verujem da je covek odgovoran za ono sto radi...
Najlakse je predati svoju odgovornost u tudje ruke... i reci... Tako je Bog rekao... Tako je trebalo da bude i sl...

Covek treba da se bavi istrazivanjem... naukom, umetnoscu... time ce oplemeniti svoj duh... naravno... lepo je i procitati religiozne spise...
Covek treba istraziti i druge religije...
Jako su ograniceni oni ljudi koji veruju u samo jednu religiju i kazu da su sve ostale lose...
iako nikad nisu procitali niti saznali nista o drugim

Toliko...

Ne radi se o moljenju, vec o Bozjem pozivu da ucestvujemo u ljubavi, pravdi i milosti Njegovoj i da pobedimo ovaj zivot- tj njegovu crnu stranu. Oni koji to ne osete, oni odbacuju ideju- a to je pogresno stanoviste. Ovde se, kad je rec o veri uopste- ne radi o razumu, vec o osecanju- jednostavno o instinktu i to je sve. Neko to prepozna, neko ne i tu se prica zavrsava, nema mesta raspravi. Covek mora da otvori svoje srce da bi video ljubav; covek otvorenog srca moze i u drugom coveku videti delo Bozje. Tako ja to shvatam. :)

Karamazov:
Ne radi se o moljenju, vec o Bozjem pozivu da ucestvujemo u ljubavi, pravdi i milosti Njegovoj i da pobedimo ovaj zivot- tj njegovu crnu stranu. Oni koji to ne osete, oni odbacuju ideju- a to je pogresno stanoviste. Ovde se, kad je rec o veri uopste- ne radi o razumu, vec o osecanju- jednostavno o instinktu i to je sve. Neko to prepozna, neko ne i tu se prica zavrsava, nema mesta raspravi. Covek mora da otvori svoje srce da bi video ljubav; covek otvorenog srca moze i u drugom coveku videti delo Bozje. Tako ja to shvatam. :)

Slažem se, samo Hristos je rekao da Boga treba da volimo i svim umom svojim, tako da je potreban i razum pored osećanja.

Back