Od bulevara do sajma knjiga

A gde je u toj prici Seks, gde je hardcore?
Poslednjih nedelju dana sam navikao da na ovom podforumu zatichem teme 'otkopchan mi shlitz' i 'a shta mislite kada je mom dechku otkopchan shlitz?' i ' da li je samo meni otkopchan shlitz, da li je sve u redu sa mnom?!'
Ova tema je vise za.. nemam pojma ni za gde je, mada to nije moja stvar.
Samo patak zna sta je nameravao ovom temom.

Ovamo, u nishu, kada je sajam knjiga, okupe se ljudi da im prodje vreme najvise, oni iz umetnickih skola traze knjige koje im trebaju, neki popust da izvuku ili makar da je nadju, gomila koja nema sta da radi, svakakvi ljudi, ipak tu je neka atmosfera svecanosti. Nikako jeftina, neka mala magija. Kada trazim neke knjige obicno ih ne nadjem, zato ih i ne trazim vec odem i prolazim pored shtandova, plovim i kada naidjem na zanimljiv naslov ili poznatog mi pisca zastanem i pregledam par stvari....
Kao i vecina.
Ne verujem ni da se proda toliko knjiga.
Smetaju mi oni sitnooki prodavaci, nervozni koji pitaju svaka dva minuta 'izvolte' a ti si vec odgovorio 'samo da pogledam', nervozni. Obicno me oteraju, sigurno me nece svojim stavom naterati da kupim tu knjigu : p
A stvari koje se kupuju...
Najvise su ono lako shtivo 'davincijev kod' i te pop stvarcice koje je procitao svako iz komsiluka pa da ne zaostaju...
Ja najvise kupujem SF stvari i Krimice. I knjige iscasenih autora i onih zemljano mastovitih. Daglas adams, Teri prachet, koga sam pogresno trazio kao 'praseta' :D pa mi se smejali prodavci, zadnje sam kupio Trejsi Shevalije, trenutno chitam 'dama i jednorog' , svidja mi se Trejsina masta, ali sam izgubio naviku da citam toliko vise..
Ili kupim nekog autora, a nemam pojma ko je, a svidele mi se korice ili naslov ili ime autora, i iznenadim sebe. Cesce pogodim knjigu nego promasim na taj nacin,
Ne secam se ni jedne lepe devojke sa sajma, ja sam tamo isao zbog knjiga izgleda :shock:

Evo ideje za novu temu 'ja idem na sajam da kupujem knjige a ne da okam ribe, da li je sve u redu sa mnom?!'

ali ipak, patak, ne znam sta si hteo reci osim da pokazes kako imas dara za pisanje pitkih, a (kao) mudrih prica, te da, shodno tome, nameravas na jednom od sajmova prosetati kao autor ili bolje sedeti u udobnoj foteljici i pisati dvosmislene posvete kulturnim, finim, emancipovanim, i s "onim necim" u ocima citateljkama
ps a ja necu morati da cekam u redu, naravno ;)

Ja sam na proslom sajmu, imao jedan takav susret i propustenu priliku da sad mogu odmah da se ubijem. Gledao sam nesto one strane knjige (on english) epske fantastike na standu platoa. I nesto ti se tako zablenuo u lord of chaos od jordana ili sta je vec bilo. Okrenem ti onako glavu na levo kad tamo par najlepsih plavih ociju koje sam ikada video u zivotu, lice ko iz bajke uokvirivala je crna kosa, a ja umesto makar da kazem cao, samo progutao jezik ko neki srednjockolac. Uzas...uvek zalim za takvim propustenim prilikama...Elem ,,momenat,, je bio prosao, i ona se izgubila u guzvi....A sve je moglo biti drugacije :)

Back