Od 6. januara 2010. gradjanima pet akcija NIS-a

pa i da i ne daju pare, sigurno to nece biti razlog da glasam za radikale ili sns, nikad ni pod kakvim okolnostima, nikada, nikada.:D
cak stavise ocekujem da ovaj ode u Hag i da podnesemo kandidaturu za E.U...poklonicu im te pare...nece sigurno da me to spasi.
Ovako su zvucali svojevremeno i Slobisti kroz '90-te. Mislim na prvom mestu na armiju penzionera i prostog naroda, koji su doslovno umirali zbog Slobe.

Sto se tice teme, ja imam jedno podpitanje, za one koji misle i svojom glavom nekad. Ok, mozda je pitanje bilo postavljeno onomad kad se prvi put cula vest o gradjanskim akcijama, ali ja tad nisam posecivao ovo njesra od podforuma, pa me izvinite, ako se pitanje ponavlja. Dakle:

S obzirom da su skoro svi potezi, vezani za privatizaciju i raznorazne medjudrzavane ugovore, a najcesce od bas od Dinkica povuceni, imali na duge staze negativne posledice po nas kao drzavu i gradjane, kakva je sada igra u pitanju sa ovim akcijama?
Potez na prvu loptu izgleda kao genijalan, ali prosto ne mogu da se otrgnem utisku da ce nesto da nam doleti sa strane koje nismo ni svesni.
Moja mala teorija:
Najznacajnije firme za drzavu, poput EPS-a i Telekoma bi bilo jako tesko direktno prodati strancima, a da se oko toga ne digne mnogo velika buka, koja bi mogla opasno da uskomesa narodnu masu. Ako se te akcije podele narodu, gde je mnogima to ogromna para, a sdruge strane nisu svesni zasto to drze u rukama, kasnije ce od takvog biti lako odkupiti akcije.
Tako bi firme lako presle u tudje ruke, a da niko ne moze da uperi prst u drzavu i okrivi je za prodavanje firmi od direktnog nacionalnog znacaja.

Zivi bili, pa videli.

Ekonomija - Srbija | Tanjug | 08 decembar 2009

Od 6. janura 2010. gradjani Srbije koji su ostvarili pravo na besplatnu podelu akcija dobiće pet akcija NIS-a ukupne vrednosti 2.500 dinara i 1.700 dinara iz Privatizacionog registra, izjavio je danas ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić.
Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije Dinkić je rekao da će do kraja godine biti usvojene izmene i dopune Zakona o besplatnoj podeli akcija, prema kojem će od naredne godine moći da se besplatno podele akcije onih preduzeća koja još nisu privatizovana.

Dinkić je naveo da će u 2010. godini biti podeljne deonice Telekoma "Srbija", Aerodroma Beograd i podela iz "Objedinjenih akcija", a akcije EPS-a tek 2011. godine.

E takoj, sade da čuvaš te pare jerbo mangupi lažu narod da to ništa ne vredi.
Akoj nećeš dadni babe oma kupujem.
Bolje ja nego Mišković ili stric od Djoković što ne igra tenis

Ekonomija - Srbija | Tanjug | 08 decembar 2009

Od 6. janura 2010. gradjani Srbije koji su ostvarili pravo na besplatnu podelu akcija dobiće pet akcija NIS-a ukupne vrednosti 2.500 dinara i 1.700 dinara iz Privatizacionog registra, izjavio je danas ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mladjan Dinkić.
Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije Dinkić je rekao da će do kraja godine biti usvojene izmene i dopune Zakona o besplatnoj podeli akcija, prema kojem će od naredne godine moći da se besplatno podele akcije onih preduzeća koja još nisu privatizovana.

Dinkić je naveo da će u 2010. godini biti podeljne deonice Telekoma "Srbija", Aerodroma Beograd i podela iz "Objedinjenih akcija", a akcije EPS-a tek 2011. godine.

Да ли ће нас бог погледати, и да ли ће ово представљати последњи ексер у посмртном ковчегу за Млађу и њгову Геј 17+ лађу!

U drugom dnevniku,javnosti se obratio Mlađan Dinkić.Kaže nije znao da će biti svetska ekonomsks kriza i tako to.Ni reči o kašnjenju od godinu dana.U svakoj normalnoj zemlji ovo bi bio razlog za ostavku najmanje ministra ako ne i cele vlade.Naši imaju obraze ko đonove.

Па Динкић рече да ће Србија чак профитирати од светске економске кризе !? Експерту таквог калибра треба веровати на реч.

Poslednja izmena:
Mlađa je pominjao priču kad u opciji nisu bila braća Rusi (da nas zaebu), a i o stanju akcija dok još nije bilo pada na berzi.

A od Rusa i nije bilo za očekivati da će biti korektni.

a ebiga... nije bila planirana ni susha
ni povecanje proizvodnje sheshira uekvadoru
kao i osnivanje par aboridzinskih kulturnih drushtava...

sve u svemu
ja mislim da svako ko iole drzi do sebe
nece nikad vishe da glasa "protiv" tome, shekija, elvisa ...
i daje glas ovim lopovima
dogod mu mladja ne isplati razliku do 1000 evra B-)

Aaaa a tooo.
Znaci Rusi su krivi sto cemo dobiti ovu sicu od akcija :sad2:

s030.gif
s030.gif
s030.gif

Mlađa je pominjao priču kad u opciji nisu bila braća Rusi (da nas zaebu), a i o stanju akcija dok još nije bilo pada na berzi.

A od Rusa i nije bilo za očekivati da će biti korektni.
A Rusi nas zaebali onoliko, jedva docekali da nam ga zavuku, presrecni sto mogu da pljackaju sirotinju. Gde ti zivis jbte :lol:
Rasprodavanje drzave, u osnovi nam nije nimalo pametan posao, al' kad je vec rasporadajemo bolje i tako Rusima, od cijeg ce gasa Evropa da zavisi itekako u buducnosti.

SNS: Vlast će snositi odgovornost zbog prevare oko besplatnih akcija
Vesti - Srbija | Tanjug | 09 decembar 2009
Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je danas da obećanja da će gradjani dobiti po hiljadu evra besplatnih akcija od prodaja javnih preduzeća, a što se svelo na nekoliko hiljada dinara, pokazuje ne samo neozbiljnost i neodgovornost jednog ministra nego i cele Vlade Srbije.

"Oni za to moraju da snose istinsku političku odgovornost" rekao je Vučić i dodao da je uveren da gradjani nikada više takve vrste prevara neće trpeti.

Vučić je podsetio na izjave ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mladjana Dinkića krajem 2007. godine kada je tvrdio da niko od gradjana Srbije neće dobiti manje od hiljadu evra u podeli besplatnih akcija i zapitao zbog čega su ministar i Vlada Srbije takvu priču "forsirali" pred izbore. "Juče čak nema odgovora premijera Mirka Cvetkovića Dinkiću koji kritikuje vladu i objašnjava da je vlada kriva što je za tri, četiri, pet puta manje novca prodala NIS i dobijeno mnogo manje para od prodaje tog javnog preduzeća i što ne zna kako će teći transformacija i prodaja drugih javnih preduzeća", rekao je Vučić.

Zamenik predsednika SNS je kazao da se postavlja pitanje da li je Dinkić kriv što je prevario narod ili Vlada Srbije što je prevarila Dinkića "ali ono što je sigurno je da su i jedni i drugi prevarili gradjane Srbije".

On je ukazao da su sve češći napadi LDP na naprednjake i da ih optužuju za neverovatne stvari i poručio im "da su navijače u politiku uveli 2000. godine (lider LDP) Čedomir Jovanović i Demokratska stranka - njegova tadašnja stranka".

Back