Kad_LupimLupim
Elita
- Poruka
- 19.925
Ovako su zvucali svojevremeno i Slobisti kroz '90-te. Mislim na prvom mestu na armiju penzionera i prostog naroda, koji su doslovno umirali zbog Slobe.pa i da i ne daju pare, sigurno to nece biti razlog da glasam za radikale ili sns, nikad ni pod kakvim okolnostima, nikada, nikada.
cak stavise ocekujem da ovaj ode u Hag i da podnesemo kandidaturu za E.U...poklonicu im te pare...nece sigurno da me to spasi.
Sto se tice teme, ja imam jedno podpitanje, za one koji misle i svojom glavom nekad. Ok, mozda je pitanje bilo postavljeno onomad kad se prvi put cula vest o gradjanskim akcijama, ali ja tad nisam posecivao ovo njesra od podforuma, pa me izvinite, ako se pitanje ponavlja. Dakle:
S obzirom da su skoro svi potezi, vezani za privatizaciju i raznorazne medjudrzavane ugovore, a najcesce od bas od Dinkica povuceni, imali na duge staze negativne posledice po nas kao drzavu i gradjane, kakva je sada igra u pitanju sa ovim akcijama?
Potez na prvu loptu izgleda kao genijalan, ali prosto ne mogu da se otrgnem utisku da ce nesto da nam doleti sa strane koje nismo ni svesni.
Moja mala teorija:
Najznacajnije firme za drzavu, poput EPS-a i Telekoma bi bilo jako tesko direktno prodati strancima, a da se oko toga ne digne mnogo velika buka, koja bi mogla opasno da uskomesa narodnu masu. Ako se te akcije podele narodu, gde je mnogima to ogromna para, a sdruge strane nisu svesni zasto to drze u rukama, kasnije ce od takvog biti lako odkupiti akcije.
Tako bi firme lako presle u tudje ruke, a da niko ne moze da uperi prst u drzavu i okrivi je za prodavanje firmi od direktnog nacionalnog znacaja.
Zivi bili, pa videli.