Od 2010. neće biti isplate zarada bez uplate doprinosa

Al zato chak i sela u okolini Beograda lupaju cene od 60 do 100 hiljada...:dash: bem ti malogradjanshtinu.

sve su to kompleksi.

meni nisu jasni ovi beogradski penzioneri sto zive u trosobnim stanovima sa penzijama od 200 evra, crkavaju od gladi mesto da prodaju te svoje stancuge kupe neku kucu u nekom od tih sela i banja , a ostatak love potrose na nesto pametnije , recimo sebe....

kompleksi su cudo...

ovde ima puno malih firmi..porodicnih poslova..zanatskih radnji..sa dva tri ili pet zaposlenih..kao sto ima masa takvih firmica po austriji..npr..e takvi ljudi mnogo tesko posluju jer im je glavna klijentela narod koji nema para ..pa samim tim ni oni nemaju obrt..a za bilo kakav rad trebaju sredstva..alat oprema ..u sve to treba investirati a para je malo..i kad takav covek dodje u situaciju da ne moze ni polomljen i izrabacen alat da obnovi sto su mu osnovna sredstva za rad :eek:a kamoli da placa dopinose za ta tri radnika zajedno sa njim samim e to je beda za zemlju
:eek::roll: O cemu ti pricas?Pa takve "male firmice" u Austriji(na primer) bolje posluju od velikih...ali ti o tome,jelte,nemas pojma nego si to cuo od baba Verke sa susedne tezge!

A...ovako "pismene" gazde bi hteli da se bogate preko radnickih ledja?
photo.php

:hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1::hahaha1:
Pazi ovog Gazdu:
photo.php

Poslednja izmena:
Svasta sam procitao na ovoj temi, i zakljucio da se skoro niko od diskutanata nije bavio privatnim poslom ni 5 minuta..........tako da se prica svodi na pljuvanje "gazda " , a da se pod "gazdama" misli na Miskovica i Beka.........:roll:

Hiljade ljudi pokusavaju da prezive tako sto se nisu privalili na drzavnu sisu, nego danonocno prezivaljavaju stresove i bore se sa nebrojenim problemima , od najsmrdljivije drzave na svetu, sto se poslovanja tice..........do lenjih i bezobraznih radnika..............

Kapiram da ste svi koji pljujete po privatnicima , uglavnom drzavni sisavci.....ili studirate da budete to jednoga dana.......ostrite zubice da se sto jace uhvatite za drzavnu sisu , i da je ne ispustate do penzije...............

Zato, ako stvarno mislite da pisete o stvarima koje ne znate , bar skoknite do prve bakalnice u kraju , pa pitajte komsiju bakalina, kako mu je..........i gde je parkirao yebeni ferrari koji je kupio na grbaci radnika???:dash:

nije tacno.

minimalni doprinosi su sada oko 9500 a minimalna plata preko racuna je 13.500 dinara.

znaci gazda svakog meseca za svakog radnika mora da spremi minimum 250 evra

140 evra radniku a 110 lopovskoj drzavi....

posteno a?

Doprinosi su do pre par dana bili 13200, tako nekako, a sada su povećani na 14000.
I gazda ako već glumi gazdu, neka se pruži. Ako ne, neka bude radnik poput tih njegovih, pa da vidimo da li će da peva istu pesmu.

:eek::roll: O cemu ti pricas?Pa takve "male firmice" u Austriji(na primer) bolje posluju od velikih...ali ti o tome,jelte,nemas pojma nego si to cuo od baba Verke sa susedne tezge!
pa posluju zato sto mogu da nesto i naplate u srbiji lose posluju ne zato sto nemaju posla vec zato sto tesko ili nikako to sto rade ne mogu da naplate..jer para u opticaju nema..posla fala bogu ima..al se tesko posluje jer godinama samo rastu medjusobna dugovanja..ja govorim o unutrasnjosti..po beogradu je dosta drugacije ali u beograd iz srbije ulaze pare a iz beograda ne izlaze u srbiju
razmisli samo koliko se para unesu u beograd samo studenti iz unutrasnjosti? skolarine..stanarine pa hrana.GSP
zanatski penzijski fond je dugo bio najzdraviji fond..ali su i te penzije pocele da kasne jer ni zanatlije vise ne mogu da stignu da izmiriju svoje obaveze..jer nema para ljudi:eek: o cemu mi pricamo:eek: pocelo je da se radi na daj sta das..i premoscava se a ne napravi se svaki mesec isto ni posla a ni ne zaradi se..i onda covek dodje u dilemu ..dal da ono malo para sto je uspeo da zaradi podeli sa ljudima ..jer su posteno radili i zaradili i mnogo vise da je srbija normalana zemlja i da ostane da duguje drzavi doprinose pa kad bude imalo vise da se uplati..i zato su neredovne uplate za doprinose

decko moram da ti skrenem paznju da je ovo srbija nije austrija..kamo srece da srbija funkcionise kao austrija..niko se ne bi bunio i svi bi redovno uplacivali doprinose

Svasta sam procitao na ovoj temi, i zakljucio da se skoro niko od diskutanata nije bavio privatnim poslom ni 5 minuta..........tako da se prica svodi na pljuvanje "gazda " , a da se pod "gazdama" misli na Miskovica i Beka.........:roll:

Hiljade ljudi pokusavaju da prezive tako sto se nisu privalili na drzavnu sisu, nego danonocno prezivaljavaju stresove i bore se sa nebrojenim problemima , od najsmrdljivije drzave na svetu, sto se poslovanja tice..........do lenjih i bezobraznih radnika..............

Kapiram da ste svi koji pljujete po privatnicima , uglavnom drzavni sisavci.....ili studirate da budete to jednoga dana.......ostrite zubice da se sto jace uhvatite za drzavnu sisu , i da je ne ispustate do penzije...............

Zato, ako stvarno mislite da pisete o stvarima koje ne znate , bar skoknite do prve bakalnice u kraju , pa pitajte komsiju bakalina, kako mu je..........i gde je parkirao yebeni ferrari koji je kupio na grbaci radnika???:dash:
to i ja celo vreme pokusvama da kazem:ok:

Doprinosi su do pre par dana bili 13200, tako nekako, a sada su povećani na 14000.
I gazda ako već glumi gazdu, neka se pruži. Ako ne, neka bude radnik poput tih njegovih, pa da vidimo da li će da peva istu pesmu.

doprinosi nisu povecani ja sam pre 15 dana potpisivao obracune za plate i minimalni doprinos je 9500 dinara kad se sve sabere tako nesto . daleko od 14.000.

vis, ja sam na temelju toga misljenje i formirala;

1. vlasnica 3 pet shopa; "tesko mi je, tesko...nemam ni za platje...."
od kad sam saznala koliki joj je mjesecni promet ich joj ne vjerujem...
uostalom, ima tri shopa sa po 2 radnika....s nekim bijednim platicama...

2. "pekarica"...na solidnoj lokaciji; 4 radnice s mizernim platama, promet takodjer odlican...

3. moja bivsa firma; oko 45 zaposelnih, od kojih 20 tak stvarno rade, a ostali su...gazdini filandendroni...
suludo je pominjati da filandendroni tu i tamo dobiju i nesto...ispod zita...
place su bile relativno redovne...nije ni bitno kolike su...
ono sto je cudno je da ih je uopce bilo posto je firma radila...nista...duze vrijeme, a ostala...likvidna...:whistling:

4. ducan u kraju...privatnik, radi non stop...prima kes, katice i devize svih dezena...
cijene su mu gore nego kod Miskovica (naravno, nitko me ne sili da tu kupujem...), radnici potplaceni, a promet...sjajan...

5. poznanik; dobio na "poklon" firmu od bivseg tasta...sto bi se reklo "na gotovo"...
sam sebe prijavio na minimalac, zaposlio i novu suprugu...uzo kamaru kredita (jedan
da bi kupio djakuzi, drugi da bi sredio gajbu...) i sad.... nema...siroce; poso slabo ide...
mislim, nema za...alimentaciju....

i sve tako....
zato, mojne se lazemo; svi ti poslovi prave kakav takav profit
drzavni nameti jesu nerealno visoki
al ljudi su ljudi....alavi kakvi jesu i strasno im je tesko dati dinar...onom tko ga
je za njih i zaradio...i sto vise imaju....to im teze pada....odvojiti za platje..
jer, Boze mili, obitelj zaposlenog/radnika moze i sa 400 evra mjesecno (obje place...zajedno...), a "biznismenova"/"gazdina" ne moze...na ovu...skupocu...:confused:

ps sto se "komsije bakalina" tice; njemu koliko vidim ide odlicno
upravo je otvorio jos jednu piljaru na drugoj lokaciji, al on je neki...skroman/racionalan lik
koji jos uvijek vozi ista drndava kola...
otprilike ko i moj cale/stric....majstori; bolje drndavi karavan za sav alat, nego nesto fensi...
i bolje kes nego kartica...mislim, ebo tu...plastiku... :lol:

Poslednja izmena:
U Ns nakon privatizacije u nekoliko firmi radnici rade svakodnevno i po 12 h i subotom i nedeljom , nema odmora , jednostavno su prinudjeni pritom nista im nije placeno sem osnovne plate od 20 000-30 000din ni prekovremeni,nocni nista ,desava se da se da radnik skoro poveze dva dana kada radi nocu jer ne dobije slobodan dan

Tako treba..vidis da patriotski ekonomski strucnjaci sa ovog foruma kazu da je to ispravno...vidi se da su im Cobijevi ekonomski strucnjaci bili uzori....:mrgreen:

ima takvih primera slazem se..odnosno sa time se ne slazem..ali ima i onih drugih primera..gde i gazde crnce i dirince zajedno sa radnicima..

1.covek napustio propalu drzavnu firmu..ima 3 masine i par nekih pomocnih..najmladja je iz 57e..rade dva radnika za njega..a on radi dan noc ..sina je povukao sa fakulteta jer vise nije mogao da izdrzi da placa
2 pekara takodje jeste u centru ali porodicna firma..i svi zajedno rade..mislim porodicno..gazda vozi auto iz 95e
3. poslasticarnica..takodje porodicna..rade neki goranci..ni nemaju automobil recimo.
4. mehanicar ..ima jednog radnika a radnju je nasledio od caleta..ima kucu poluzavrsenu jos cale poceo nekad u srecna vreemna da zida..vadi ga tehnicki pregled..to otvorio na kredit i definitivno nece moc da podnese da vraca..rast cena na malo ovo ono ehh
5.drugar ..frizer je..on radi ali i on sam kaze..radim jer mi ne treba da investiram u firmu neke pare sve i alata stane u 1.500evra..i mogu da placam ..placa jednog radnika i za sebe

trgovine nemoj da mi pominjes

e ima jos primera..u gradu koji broji 5000 dusa a cela opstina manje od 20 000 po poslednjem popisu..sad moze samo da ima manje

1. hmmm....povuko sina s fakulteta jer nije mogo da placa, a moja tetka nije
povukla moju sestru s fakulteta sa svojm i tecinom platjom od ukupno 24 000 din...
zasto, pa zato sto je moja draga sestra (koja je odavno diplomirala....) uzela i radila sama...
kako bi uspjela da zavrsi faks...tj. uz faks....
znaci, tu pricu nekom drugom....

2. eto, svi zajedno rade....porodicno

3. hmm...ne kontam; kakvi Goranci....vlasnici su Goranci...pa?

4. rast cijena na malo ubi mehanicara koji radi tehnicke preglede? kako?

5. pa sta firzeru treba....oprema od 5000o evra? ne kontam...msilim, njemu je hauba najskuplji....alat...

sto se trgovina tice; e, al svaka susa bi...u trgovinu...

Tako treba..vidis da patriotski ekonomski strucnjaci sa ovog foruma kazu da je to ispravno...vidi se da su im Cobijevi ekonomski strucnjaci bili uzori....:mrgreen:

nije ispravno ali da bi se ovo uvelo pre toga treba smanjiti poreze i doprinose sa 70% na 35%

radi se obrnut red , poenta je da vecina poslodavaca ne moze da placa te tolike doprinose i ako budu naterani zatvorice firme odpustiti radnike i staviti katanac na vrata.

ako ti je zelja da jos jedno 500.000 ljudi ostane bez posla onda samo napred udri.

1. hmmm....povuko sina s fakulteta jer nije mogo da placa, a moja tetka nije
povukla moju sestru s fakulteta sa svojm i tecinom platjom od ukupno 24 000 din...
zasto, pa zato sto je moja draga sestra (koja je odavno diplomirala....) uzela i radila sama...
kako bi uspjela da zavrsi faks...tj. uz faks....
znaci, tu pricu nekom drugom....
jeste..bas se skoluju deca sa plaTJom od 24 000 dinara

uostalom imam strica..(tako mi se pada) koji je sve to sam zavrsio ..niko mu nista nije placao..

nego..covek ima i ogromne troskove..mora materijal da kupi struju koju utrosi mora da plati i kad dodje u situaciju da ono sto je uardio mora da ceka naplatu sta ce on tad..?
znam sve iz prve ruke jer znam coveka 15 godina i sam sam mu povremeno uskakao kad je trebalo zavrasavati posao a kad se placalo i on izvisi pa mu plate pola recimo a pola na 9o rociste..i sad posluje..al njemu duguju i qrta i murta..i kako ce on da placa aj mi objasni ..al onako ..filozofski:think:
a sin je sam odustao kad je video koliko je sati zapravo..trebao je da igra za ofk beograd..al su matorom trazili da udje 5000 evra koje ovaj nije imao..sad malo pomaze caletu malo igra za lokalni klub ovde

2. eto, svi zajedno rade....porodicno
jel tebi to problem?:dontunderstand:
3. hmm...ne kontam; kakvi Goranci....vlasnici su Goranci...pa?
pa nemaju ljudi ni automobila

4. rast cijena na malo ubi mehanicara koji radi tehnicke preglede? kako?
lasno..covek uzeo kredit da bi napravio tehnicki pregled..ovde ima nekih 3000 registrovanih vozila i ima jedan drustveni tehnicki pregled..covek sagledao svoju realnu sansu..medjutim sad placa ratu kredita nekih 60% vecu nego sto je placao kad je kredit uzeo..a nakon sto je on otvorio pljunuli su lovu neki parajlije i sad trenutno postoji 4 tehnicka pregleda..na 3000 vozila..znam kako mu je jer i ja radim poslove za njega.posao opao ..a troskovi rastu..ako potraje morace da zatvori

5. pa sta firzeru treba....oprema od 5000o evra? ne kontam...msilim, njemu je hauba najskuplji....alat...
upravo tako on se covek ne zali ..ali sam to naveo kao primer..kad covek nema velika ulaganja u posao onda moze i da pravi neki cist dohodak ..kao on recimo..a onaj koji mora da ulozi u firmu mesecno u alat u opremu u materijal sta mislis?
sto se trgovina tice; e, al svaka susa bi...u trgovinu...
slazem se trgovinu valja napadati a ne ljude koji nesto stvarno rade ali su u srbiji uslovi takvi ko da srbija hoce da zabrani svako privredjivanje

znaci u pitanju je mesto sa 5000 stanovnika..opstina ima manje od 20000 hiljda..a nema para u opticaju

e sad ima razih hohstaplera i prevaranata ali ti nece ni biti pogodjeni ovakom merom,,vodili smo debatu od otkupljivacima malina pre neki dan
..ali to je isto trgovina ili ovako posto kila mesa u trgovinama a posto kila mesa zive mere? a da bi ta svinja recimo dosal u period kada se eto kolje mora godinu dana da se uzgaja..taj uzgajivac mora da ulozi rad i sredstva u vremenu od godinu dana da bi neki trgovac zaradio na marzi vise od njega za samo jedan dan

e sad ima razih hohstaplera i prevaranata ali ti nece ni biti pogodjeni ovakom merom,,vodili smo debatu od otkupljivacima malina pre neki dan
..ali to je isto trgovina ili ovako posto kila mesa u trgovinama a posto kila mesa zive mere? a da bi ta svinja recimo dosal u period kada se eto kolje mora godinu dana da se uzgaja..taj uzgajivac mora da ulozi rad i sredstva u vremenu od godinu dana da bi neki trgovac zaradio na marzi vise od njega za samo jedan dan

jeste, Navare sa tolikim prihodima ljudi iskolovase jednu mladu i sposobnu pravnicu
samo, ona nije sjedila na dupetu i cekala da joj mama i tata skinu kozu s ledja
pa daju vec je radila i sama...

a sto se tog sto je otvorio tehnicki pregled tice;
iz ovog sto pises vidim samo da se ne moze nositi s konkurencijom...
u tome nista...nenormalno..."drzava je kriva" nema...

sto se trgovackih marzi tice; jesu, nerealno su visoke...to nitko ne spori...

medjutim, sve ovo sto si naveo ne znaci da poslodavci ne trebaju placati
doprinose za zaposlene, niti da su nam place...normalne...

jeste, Navare sa tolikim prihodima ljudi iskolovase jednu mladu i sposobnu pravnicu
samo, ona nije sjedila na dupetu i cekala da joj mama i tata skinu kozu s ledja
pa daju vec je radila i sama...

a sto se tog sto je otvorio tehnicki pregled tice;
iz ovog sto pises vidim samo da se ne moze nositi s konkurencijom...
u tome nista...nenormalno..."drzava je kriva" nema...

sto se trgovackih marzi tice; jesu, nerealno su visoke...to nitko ne spori...

medjutim, sve ovo sto si naveo ne znaci da poslodavci ne trebaju placati
doprinose za zaposlene, niti da su nam place...normalne...

sa kakvom konkurencijom? onom koja je pare oprala na drzavnim "dilovima"..onom konkurencijom koja je para neparavila pljackom drustvenog kapitala..to je ona konkurencija koju si i ti malocas ispljuvala..nisu oni otvorili te tehnicke zato sto hoce da rade vec da operu drzavne pare..kakva je to konkurencija m? a on ce mozda i da opstane jer ljudi ipak vise vole da dodju kod njega jer covek radi posteno nego da idu kod lopova..onih istih tipova koje si opet ispljuvala na prethodnim postovima

ja sam se takodje sam skolovao pa sta..

mnogi ljudi ..placaju doprinose ali vise ne mogu da placaju jer para nema razumes ..para nema u kruzenju u opticaju i medjusobno se duguje..narocito u unutrasnjosti..
ovde su nekada radile 3 fabrike u dve i tri smene dans radi samo fabrika trikotaze koje su te gazdurnie danasnje opeljesile..direktorovanjem..to ti je ono bio direktor drustvene firme koja je propala ali on nakon direktorovanja odjednom pun para i otvara privatne firem..tu fabriku trikotaze su kupili neki iatlijani..placaju radnike 15 000 dinara..ne placaju doprinose jer menjaju radn sangu i na ugovor o delu..6 meseci ovo ono i cao..a prave dnevni profit od u proseku 50 000 evra i to je jedino sto radi..i malo malina sto ljudi imaju koje su glavni izvor prihoda a cena pala rod los tako da je i seljak puko

ali si ti jako kontardiktorna cas pises jedno cas drugo ajd sad procitaj tvoje postove malo unazad..nemoj samo da mi onako kontriras bez veze

sa kakvom konkurencijom? onom koja je pare oprala na drzavnim "dilovima"..onom konkurencijom koja je para neparavila pljackom drustvenog kapitala..to je ona konkurencija koju si i ti malocas ispljuvala..nisu oni otvorili te tehnicke zato sto hoce da rade vec da operu drzavne pare..kakva je to konkurencija m? a on ce mozda i da opstane jer ljudi ipak vise vole da dodju kod njega jer covek radi posteno nego da idu kod lopova..onih istih tipova koje si opet ispljuvala na prethodnim postovima

e, tehnicki pregledi su inace bas ono...tezacki rad...
otprilike ko uvoz ribljih konzervi...
tako da...da, zaebo se
odabravsi "djelatnost" na za koju su i drugi zakljucili da je....primamljiva...
to tako svuda ide...

cije pare peru...to je druga prica

ja sam se takodje sam skolovao pa sta..

sta...pa sta;
ti si nam gore ispricao potresu pricu o privatniku
koji nema da sinu platja fakultet...
no, kao sto vidis (i navodno, znas..) fakultete zavrsavaju i radnicka djeca...

mnogi ljudi ..placaju doprinose ali vise ne mogu da placaju jer para nema razumes ..para nema u kruzenju u opticaju i medjusobno se duguje..narocito u unutrasnjosti..
ovde su nekada radile 3 fabrike u dve i tri smene dans radi samo fabrika trikotaze koje su te gazdurnie danasnje opeljesile..direktorovanjem..to ti je ono bio direktor drustvene firme koja je propala ali on nakon direktorovanja odjednom pun para i otvara privatne firem..tu fabriku trikotaze su kupili neki iatlijani..placaju radnike 15 000 dinara..ne placaju doprinose jer menjaju radn sangu i na ugovor o delu..6 meseci ovo ono i cao..a prave dnevni profit od u proseku 50 000 evra i to je jedino sto radi..i malo malina sto ljudi imaju koje su glavni izvor prihoda a cena pala rod los tako da je i seljak puko

"para nema"...para ima...upravo si objasnio i gdje su...se sakrile...
no, to je opet druga prica...koju svi odlicno znamo

ali si ti jako kontardiktorna cas pises jedno cas drugo ajd sad procitaj tvoje postove malo unazad..nemoj samo da mi onako kontriras bez veze

samo sam realna tj. vidim i...sivo...
+ nemam bas volje/zelje da placem dan...hudom sudbom
ljudi koji bi da se igraju...biznisa...al za dz...ako moze...

pazi, ja vec 6 mjeseci razmisljam da li da otvaram neku agencijicu
ili da opet trazim posao u nekoj vec postojecoj....
nameti, ovoliki i ovakvi kakve sad imamo govore u prilog opciji...b

em nisam sigurna da ce biti dovoljno posla, em nisam sigrna da mogu
nositi sve te obaveze...

al ima ljudi...zalete se pa to kasnije....placaju...
koliko vidim; uglavnom o njima pises, a oni su...sami sebi krivi...
iz dva razloga;
- nisu sjeli pa dobro razmislili
- nisu zajedno s nama izasli na....ulice...s govnjivim motkama....

e, pa...." sto smo zeleli to smo i imali..."...:confused:

opet i jeste nesto tako al i nije !!!
u srbiji danas svi hoce da budu trgovci !!!! nakotilo se prodavnica samo tako ,svake tri kuce pa prodavnica....drzava posticajnim merama pokusala da stimulise mala i srednja preduzeca,konkurisali dvoje iz kuce uzeli 3-4 hiljade evra pa otvaraj prodavnicu i normalno odmah su gazde...umesto da oni rade ne zaposle najmanje 3 slepca koje ne placaju 3-4 meseca kad zatraze platu budu najureni a gazde prime druge..i tako u krug...zbog visokih troskova nabiju marze 30 % i vise,i narode placaj,jer zaboga gazde ne rade !!!! ko malo bude drskiji on podigne kredite ili se zaduzi na drugi nacin pa kad dodje stanje na naplatu gazda odjavi firmu,prijavi na nekog clana porodice i poverioci mogu da placu....bivsi gazda lumperproleter,menice aktivirane,al na racunu nema nista,onda stradaju ziranti.....
kad god se nagomila dug po bilo kom osnovu gazde se menjaju......NE ZNAM DAL JE TAKO NA ZAPADU AL U SRBIJI JESTE SIGURNO !!!!

e, tehnicki pregledi su inace bas ono...tezacki rad...
otprilike ko uvoz ribljih konzervi...
tako da...da, zaebo se
odabravsi "djelatnost" na za koju su i drugi zakljucili da je....primamljiva...
to tako svuda ide...

cije pare peru...to je druga prica

sta...pa sta;
ti si nam gore ispricao potresu pricu o privatniku
koji nema da sinu platja fakultet...
no, kao sto vidis (i navodno, znas..) fakultete zavrsavaju i radnicka djeca...

"para nema"...para ima...upravo si objasnio i gdje su...se sakrile...
no, to je opet druga prica...koju svi odlicno znamo

samo sam realna tj. vidim i...sivo...
+ nemam bas volje/zelje da placem dan...hudom sudbom
ljudi koji bi da se igraju...biznisa...al za dz...ako moze...

pazi, ja vec 6 mjeseci razmisljam da li da otvaram neku agencijicu
ili da opet trazim posao u nekoj vec postojecoj....
nameti, ovoliki i ovakvi kakve sad imamo govore u prilog opciji...b

em nisam sigurna da ce biti dovoljno posla, em nisam sigrna da mogu
nositi sve te obaveze...

al ima ljudi...zalete se pa to kasnije....placaju...
koliko vidim; uglavnom o njima pises, a oni su...sami sebi krivi...
iz dva razloga;
- nisu sjeli pa dobro razmislili
- nisu zajedno s nama izasli na....ulice...s govnjivim motkama....

e, pa...." sto smo zeleli to smo i imali..."...:confused:

opet me ne razumes..
nisu se ti ljudi zaleteli i svojevremeno su dobro poslovali i na vreme izmirivali obaveze ..nisu glupi j b t..
takve firmice posluju u inostransvu cesto i bolje od mnogih ali u srbiji ne mogu
mnogo potcenjujes ljude..ne igraju se oni biznisa ..i nije biznis samo trgovina i pranje necijih para..(narodnih) eto gde su pare ja to pricam ovde vec godinama

tehnicki pregled nije tezak posao ali zahteva ulaganje..u opremu i objekat koji mora da zadvolji propise..i sad ti se pojavi neko ko nikad nije bio ni u kakavom poslu sa servisom recimo i napravi ti konkurenciju..mislim ostaje diksutabilno ko ce tu uspeti u poslu..

a taj sa masinama stvarno je u buli..ne zbog toga zato ne ume da radi ..covek odlicno poznaje svoj posao..masinstvo je danas zaguljno u srbiji..ogromi troskovi a sve manji prihodi a i ono sto uradis naplatis polovicno..i kad platis sve troskove i radnike i doprinose cesto ti ne ostane nista a iz meseca u mesec je sve gore..
po tebi ispada da ti navijas za lopove i pljackase i drzave i naroda..i da oni treba da uspeju u svojim naumima da ljudi koji stvarno nesto hoce da rade moraju zbog tih da propadnu..
i kakav je korist tu? hoce li drzava napaltiti doprinose kad ti ljudi budu napokon ugasili firme i odu na trziste rada? zajdeno sa svojim radnicima pa jos budu na teretu drzave..

taj sektor je u srbiji i jedini koji posluje na koliko toliko zdravim nogama ..a kazem i neavisni zanatski penzioni fond u koji zanatlije tradicionalno stizu da upalte je poceo da kasni sa isplatama..zanci ni tardicionalno najzilaviji sektor privredjivanja je poceo da puca..a kad taj sektor pocne da puca ( u srbiji oko 100 000 ljudu je tu uposljeno i zaradjuju nesto jer u protivnom ne bi zaradjivali nista jer u srbiji vise nista ni ne radi..veliki sistemi ne rade koji u svakoj normalnoj zemlji uposljavaju najvise ljudi.) e onda je i konacno kraj..finito ende nema vise kI u biJoskop
opstine u srbiji vec jedna po jedan pocinju da najavljuju bankrote..primer onomad leskovca

ne igarju se ljudi biznisa vec se drzava igra i ministri

Back