Svasta sam procitao na ovoj temi, i zakljucio da se skoro niko od diskutanata nije bavio privatnim poslom ni 5 minuta..........tako da se prica svodi na pljuvanje "gazda " , a da se pod "gazdama" misli na Miskovica i Beka.........
Hiljade ljudi pokusavaju da prezive tako sto se nisu privalili na drzavnu sisu, nego danonocno prezivaljavaju stresove i bore se sa nebrojenim problemima , od najsmrdljivije drzave na svetu, sto se poslovanja tice..........do lenjih i bezobraznih radnika..............
Kapiram da ste svi koji pljujete po privatnicima , uglavnom drzavni sisavci.....ili studirate da budete to jednoga dana.......ostrite zubice da se sto jace uhvatite za drzavnu sisu , i da je ne ispustate do penzije...............
Zato, ako stvarno mislite da pisete o stvarima koje ne znate , bar skoknite do prve bakalnice u kraju , pa pitajte komsiju bakalina, kako mu je..........i gde je parkirao yebeni ferrari koji je kupio na grbaci radnika???
vis, ja sam na temelju toga misljenje i formirala;
1. vlasnica 3 pet shopa; "tesko mi je, tesko...nemam ni za platje...."
od kad sam saznala koliki joj je mjesecni promet ich joj ne vjerujem...
uostalom, ima tri shopa sa po 2 radnika....s nekim bijednim platicama...
2. "pekarica"...na solidnoj lokaciji; 4 radnice s mizernim platama, promet takodjer odlican...
3. moja bivsa firma; oko 45 zaposelnih, od kojih 20 tak stvarno rade, a ostali su...gazdini filandendroni...
suludo je pominjati da filandendroni tu i tamo dobiju i nesto...ispod zita...
place su bile relativno redovne...nije ni bitno kolike su...
ono sto je cudno je da ih je uopce bilo posto je firma radila...nista...duze vrijeme, a ostala...likvidna...
4. ducan u kraju...privatnik, radi non stop...prima kes, katice i devize svih dezena...
cijene su mu gore nego kod Miskovica (naravno, nitko me ne sili da tu kupujem...), radnici potplaceni, a promet...sjajan...
5. poznanik; dobio na "poklon" firmu od bivseg tasta...sto bi se reklo "na gotovo"...
sam sebe prijavio na minimalac, zaposlio i novu suprugu...uzo kamaru kredita (jedan
da bi kupio djakuzi, drugi da bi sredio gajbu...) i sad.... nema...siroce; poso slabo ide...
mislim, nema za...alimentaciju....
i sve tako....
zato, mojne se lazemo; svi ti poslovi prave kakav takav profit
drzavni nameti jesu nerealno visoki
al ljudi su ljudi....alavi kakvi jesu i strasno im je tesko dati dinar...onom tko ga
je za njih i zaradio...i sto vise imaju....to im teze pada....odvojiti za platje..
jer, Boze mili, obitelj zaposlenog/radnika moze i sa 400 evra mjesecno (obje place...zajedno...), a "biznismenova"/"gazdina" ne moze...na ovu...skupocu...
ps sto se "komsije bakalina" tice; njemu koliko vidim ide odlicno
upravo je otvorio jos jednu piljaru na drugoj lokaciji, al on je neki...skroman/racionalan lik
koji jos uvijek vozi ista drndava kola...
otprilike ko i moj cale/stric....majstori; bolje drndavi karavan za sav alat, nego nesto fensi...
i bolje kes nego kartica...mislim, ebo tu...plastiku...