octagon

Seprtlja

Aktivan član
Poruka
1.849
cao. zelim ovom prilikom da vam prestavim jedan zanimljiv detalj. ukratko receno. .radi se o geometriji, tj oktagon, u ovom slucaju to je arena gde se bore mma borci, a on izgleda ovako?

mma.jpg

ono o cemu bi hteo da pisem je zbog cega je takvog geometrijskog oblika i zasta sluzi?

onaj koji je to smislio i zbog cega je imao i jak razlog. nama laicima je to nebitno, mi nemamo pojma, vazni su nam samo borci unutar oktagona. ali. .
onima koji su pokretac svega ovoga je potrebna velika kolicina energije. .hm.

unutar oktagona se odvija zestoka borba dvoje coveka sportista. oni proizvode ogromnu kolicinu energije, koju mi ne mozemo videti ali osecamo. geometrijsko telo u slucaju oktagon najbolji je provodnik za kanalisanje te energije koja (ne mogu sigurno potvrditi) odlazi negde i koristi nekome u neke svrhe.

Mogu jedino naslutiti o kakvim pojavama je rec, ali to ostavljam vama. Uz to da dopunim, da sam ovaj primer naveo samo kao jedan slucaj a postoje vise vrsta gradjevina drgcijeg geometrijskog oblika, koja sluzi u ove svrhe.

Hvala. . :kpozdrav:

svakako da se u tim geometrijskim oblicima pojačano emituje energija, ali pomisli samo koliko tek energije emituju gledaoci koji taj spektakl posmatraju.
ono što je najvažnije u svemu je da je ta energija uglavnom negativna, tako da oni koji pune baterije takvom energijom imaju delikatesnu papicu najvišeg kvaliteta na meniu.
uopšte, svi ti sportski događaji akumuliraju jako mnogo energije na jednom mestu, pa nije ni čudo da se grade toliki stadioni.
olimpijske igre postaju super lux hoteli sa prvorazrednom energetskom kuhinjom, a akumulacije energije u tim danima zahvata ceo svet.
jasno ti je ko se najviše raduje tim sportskim događajima.
MG_131.gif

nema to veze sa energijom vec sa optimumom stranica koje cine uglove unutar oktagona

ukoliko bi taj broj bio manji recimo heksagon dobili bi se ostriji uglovi koji ne bi bili podesni za borce, i suprotno

ukoliko bi taj broj bio veci imali bi nepotrebno velilki broj stranica i stubova koji bi vizuelno zaklanjali arenu

Back