Očevi u Srbiji retko prisustvuju porođajima

То не мора да значи да је жена њањава и неспособна него, рецимо, жели да прошета са другарицом, да оде код фризера, да купи себи нешто.

Шта ако се разболи? Хоће ли све стати зато што муж нема појма ни о чему?

Nisi razumela sta sam htela reci,a to je da se sve svodi na dogovor i zelju partnera.Ti kazes da su njonjave i kicerke oni parovi koji zele da prisustvo i oca na porodjaju,ali ti nije njonjava zena koja ne moze da izadje na kraj sa sopstvenim detetom?Sta ako se otac razboli ili nedaj boze umre,sta bi tad ona?I ja ne znam oceve koji bas nikad ne pomazu u odgoju deteta,naprotiv,ima samohranih oceva dok su majke otisle u drugi brak i ne pitaju nakon razvoda za sopstveno dete.Ne mozes generalizovati zivotna pitanja i medjuljudske odnose,mnogo tu nijansi ima.

Radilo se o 6,7,8 sati, ne znam ni sam vise, koje sam proveo sedeci i cekajuci...uz to sam je pre toga vozio 2-3 puta u bolnicu, i svaki put su nas vracali kuci i govorili kako jos nije vreme za porodjaj. Izmrcvaran, nenaspavan, gladan - i covek ispade sebican sto je otisao caskom po sendvic. Dobro, ako ti tako kazes... :roll:

Nacin na koji si pisao deluje poprilicno egoisticno,jer u trenutku kada se radja TVOJE dete tebi je jedina briga da napunis stomak jer nisi jeo 6 sati.Da li ti je supruga tad mislila na zeludac ili na to da joj porodjaj prodje normalno,o tome i ne mislis.Tu je tvoja sebicnost.Cak i da si otisao da jedes,jer tvoja glad ne bi njoj pomogla nikako,ruzno je sto se hvalis sa svojom slaboscu u najvaznijem trenutku u svom zivotu.

Nacin na koji si pisao deluje poprilicno egoisticno,jer u trenutku kada se radja TVOJE dete tebi je jedina briga da napunis stomak jer nisi jeo 6 sati.Da li ti je supruga tad mislila na zeludac ili na to da joj porodjaj prodje normalno,o tome i ne mislis.Tu je tvoja sebicnost.Cak i da si otisao da jedes,jer tvoja glad ne bi njoj pomogla nikako,ruzno je sto se hvalis sa svojom slaboscu u najvaznijem trenutku u svom zivotu.

E nece da bude. Pises o trenutku...nije trenutak 6,7,8 sati. Nisu doktori rekli "sad treba da se porodi", a ja se pokupio i otisao po sendvic. Uostalom, ja znam kako je bilo...dok ti samo pretpostavljas i pogresno tumacis napisano. Tu ti pomoci ne mogu, zao mi je.

E nece da bude. Pises o trenutku...nije trenutak 6,7,8 sati. Nisu doktori rekli "sad treba da se porodi", a ja se pokupio i otisao po sendvic. Uostalom, ja znam kako je bilo...dok ti samo pretpostavljas i pogresno tumacis napisano. Tu ti pomoci ne mogu, zao mi je.

Nemam nameru da se stobom preganjam,pisem onako kako mi je zvucao tvoj post,stavljajuci se na mesto zene koja cita sta joj je muz radio dok je njoj i bebi bio zivot na kocki.Svaki porodjaj,ma koliko je taj cin prirodan nosi sa sobom rizik i za majku i za bebu.Koliko god moderna medicina uspeva da smanji postotak smrtnosti porodilje i novorodjenceta,procenat je tu i moze zadesiti bilo koga.
Ja sam se sa prvim detetom poradjala bukvalno 22 sata,i sigurno je otac mog deteta u tom periodu nesto jeo,ali ruzno bi mi zvucalo da on pise na nacin na koji si ti pisao.

Осим што сам на таквом догађају лево сметало и потребан као прасе на јеврејској трпези, не даје ми се 17.000,00дин да стојим беспослен. Пре четири месеца сам трчао око свега оног осталог што је потребно и обавезно, а што се тиче доласка још једног детета на свет.

Nemam nameru da se stobom preganjam,pisem onako kako mi je zvucao tvoj post,stavljajuci se na mesto zene koja cita sta joj je muz radio dok je njoj i bebi bio zivot na kocki.Svaki porodjaj,ma koliko je taj cin prirodan nosi sa sobom rizik i za majku i za bebu.Koliko god moderna medicina uspeva da smanji postotak smrtnosti porodilje i novorodjenceta,procenat je tu i moze zadesiti bilo koga.
Ja sam se sa prvim detetom poradjala bukvalno 22 sata,i sigurno je otac mog deteta u tom periodu nesto jeo,ali ruzno bi mi zvucalo da on pise na nacin na koji si ti pisao.

Kakvo licemerje...strasno.
Znaci bolje da nisam na saljiv nacin napisao kako sam propustio poradjanje deteta, nego da sam udario patetiku kako sam zbog deteta gladovao junacki, jer dete mi je smisao zivota, ja bih bez problema gladovao jos tri dana...samo zbog deteta i tako te fore, a?

Aj sad jos analizu uz drvlje i kamenje sto sam za vreme porodjaja drugog deteta otisao na pijacu, pa da ti bude lakse. :roll:

Kakvo licemerje...strasno.
Znaci bolje da nisam na saljiv nacin napisao kako sam propustio poradjanje deteta, nego da sam udario patetiku kako sam zbog deteta gladovao junacki, jer dete mi je smisao zivota, ja bih bez problema gladovao jos tri dana...samo zbog deteta i tako te fore, a?

Aj sad jos analizu uz drvlje i kamenje sto sam za vreme porodjaja drugog deteta otisao na pijacu, pa da ti bude lakse. :roll:

Ma ne razumiju one tebe da ti je tako gladnom i žednom bilo teže nego njoj koja se porađala. :lol:

To su tvoje reci, ne moje. ;)
Ovo sto si napisala mi mirise na jedan klasicni argument onih zena, koje za to sto su se porodile ocekuju da im se sagradi spomenik tj. to koriste kao dozivotni izgovor za raznorazne stvari.

Zezam te. ;)
Da si čitao moje komentare na temu, a istu temu sam ja postavila prije nekoliko mjeseci, znao bi da ne spadam u tu grupu žena i da nisam od onih "mučenica" koje vole da dramatiziraju i da ih se nosi na dlanu jer su svojoj jačoj polovini podarile potomstvo.

OH, majn got :zcepanje:,
E, ovako mi je nešto trebalo, da se nasmejem k'o čovek :zcepanje:

Nije ti dovoljno što si sit pravio, nego moraš da budeš sit i dok se radja, stid te ubiLo :lol:

Majke mi, meni nije jasno oko čega bre neke žene dižu frku. Bio čovek gladan, otišao da kupi da jede i sad je to vrhunac sebičnosti. Pa, da njemu zatreba hitna operacija slepog creva ( pupupu, nedaobognikadnikome ), znači ni ona nebi smela da jede dok njega operišu? :think:

Meni smešno, stvarno. Ej, toliko stvari za nerviranje donese život svakog ebenog dana, a sad ispade sebično što čovek jede dok mu se žena poradja... :zcepanje:

A tema, muž na porodjaju... čas bih volela, čas ne bih volela... ne znam ni sama...
Znam da je on jedno zaista osetljivo biće i da bi to jako teško podneo. Moje bolove, krv, i sve ostalo. Znam ga bre, nebi on pao u nesvest ili nešto slično, naprotiv, bio bi konstruktivan, ispunio bi ono zašto je i došao u salu, ali znam da bi mu teško palo. Oporavljao bi se danima. Neka ga onda kući, ako ja moram on ne mora da prolazi kroz to.

OH, majn got :zcepanje:,
E, ovako mi je nešto trebalo, da se nasmejem k'o čovek :zcepanje:

Nije ti dovoljno što si sit pravio, nego moraš da budeš sit i dok se radja, stid te ubiLo :lol:

Majke mi, meni nije jasno oko čega bre neke žene dižu frku. Bio čovek gladan, otišao da kupi da jede i sad je to vrhunac sebičnosti. Pa, da njemu zatreba hitna operacija slepog creva ( pupupu, nedaobognikadnikome ), znači ni ona nebi smela da jede dok njega operišu? :think:

Meni smešno, stvarno. Ej, toliko stvari za nerviranje donese život svakog ebenog dana, a sad ispade sebično što čovek jede dok mu se žena poradja... :zcepanje:

A tema, muž na porodjaju... čas bih volela, čas ne bih volela... ne znam ni sama...
Znam da je on jedno zaista osetljivo biće i da bi to jako teško podneo. Moje bolove, krv, i sve ostalo. Znam ga bre, nebi on pao u nesvest ili nešto slično, naprotiv, bio bi konstruktivan, ispunio bi ono zašto je i došao u salu, ali znam da bi mu teško palo. Oporavljao bi se danima. Neka ga onda kući, ako ja moram on ne mora da prolazi kroz to.

Vutra, belo, radza, pivo...ovo-ono, a? :mrgreen:

Elem, kad se setih kako sam se "uradio" rakijom kad se sin rodio...mislili su da sam gotov. :rotf:

Dok u inostranstvu svaki drugi otac želi da prisustvuje rođenju deteta, u Srbiji je to sporadičan slučaj
Dok u inostranstvu svaki drugi otac želi da prisustvuje rođenju deteta, u Srbiji je to sporadičan slučaj.

Njihov propust. Oni na zalost ne mogu da osete to cudo radjanja, ali mogu da prisustvuju tom magicnom dogadjaju. Kada sam ja shvatila sta je moje telo u stanju da uradi zaljubila sam se u sebe.

Back