Obuka za sportske i komercijalne pilote u Srbiji

Za komercijalnu CPL dozvolu:

Benzin:
200 sati x 40 lit potrošnja na sat x 2.5eur avgas = 20000 eur

Satnica instruktora letenja:
200 sati x 50eur = 10000 eur

Odrzavanje aviona:
~1500 eur svakih 100 sati

Hangar zakup :
~3500 eur godišnje

Teorijska nastava:
7 ispita x 70 sati (2 nedelje po ispitu) x ~25eur = 12250eur

Plus porez, pdv..

i naravno na kraju profit škole, vlasnika..

Slobodno traži da ti škola napravi račun po stavkama, možda može nešto da se smanji (npr bez teorijske nastave ukoliko student želi da studira vanredno)...

Sa druge strane konačna cifra može da bude i veća ukoliko student dodje nepripremljen na čas, jer u avijaciji se gleda "competency level", tj. ako student ne postigne očekivani nivo, onda lekcija (čas) treba da se ponovi.

to mu otprilike dodje to..

Za komercijalnu CPL dozvolu:

Benzin:
200 sati x 40 lit potrošnja na sat x 2.5eur avgas = 20000 eur

Satnica instruktora letenja:
200 sati x 50eur = 10000 eur

Odrzavanje aviona:
~1500 eur svakih 100 sati

Hangar zakup :
~3500 eur godišnje

Teorijska nastava:
7 ispita x 70 sati (2 nedelje po ispitu) x ~25eur = 12250eur

Plus porez, pdv..

i naravno na kraju profit škole, vlasnika..

Slobodno traži da ti škola napravi račun po stavkama, možda može nešto da se smanji (npr bez teorijske nastave ukoliko student želi da studira vanredno)...

Sa druge strane konačna cifra može da bude i veća ukoliko student dodje nepripremljen na čas, jer u avijaciji se gleda "competency level", tj. ako student ne postigne očekivani nivo, onda lekcija (čas) treba da se ponovi.

to mu otprilike dodje to..
Pozdrav,
Da li ste uspeli promaci posao kao pilot, ja joa nisma ni blizu da imam tih problema li cisto iz znatizelje
Još jedno iskustvo sa drugog foruma :
Vec sam se raspitao oko cene za PPL koja je priblizna u vecini skola s tim da varira nekih 500-800e od skole do skole, ali pitanje je koju odabrati

I da li ste upoznati sa prebacivanjem srpske dozvole na recimo nemacku da li je u potpunosti priznata dozvola

Ko još postaje pilot da bi samo ćaskao sa stujardesama :lol:
Da,kad moze da caska i kao putnik,za cijenu avionske karte.😂
Sto se tice teme...ne,nikad nisam zeljela da budem pilot,i ovo malo sto se vozih avionom mi je bilo totalno neopusteno,jedva cekah da se let zavrsi...tako da,srecom,nisam nikakav kandidat.😀
Ali divim se tom zanimanju ko ga izabere.

Back