Obostrana ljubav na prvi pogled

Teorije o ljubavi koje dolaze od coveka koji ima socio fobiju. Uzgred taj pametnjakovic bi trebalo da zna da mesanjems a drugim rasama jacas svoje gene. Tako da imas bolje potomstvo sa nekom tamo afrikankom nego sa nekim koji iz tvog plemena. Ni ne cudi me odakle toliko alergicnih i poremecenih iz takvih sredina.

U pravu si, rijetko je, ali valjda zato i toliko vrijedno...ako je vjerovati onima koji su to doživjeli jer ja nisam kompetentna da o tome pričam. :)
Problem je što mnogi ako i nalete na nešto takvo, to uopće ne primijete ili ako i primijete, toliko analiziraju i racionaliziraju da sve unište i prije nego što je počelo....ali nema šta da predbacujem kome, vjerovatno bih i ja spadala u ovu drugu grupu.
...istina...

Nema tu pravila, ljudi se mijenjaju, nekad se i dobrica pretvori u gada....nekad mozgaš i analiziraš, važeš i opet dobiješ gada....sve ovisi kakve si sreće. Zato kažem da ponekad možda i nije loše poslušati osjećaje, hormone, srce...ma kojim imenom to zvali. Ionako je sve u životu lutrija.

Onda je u zivotu samo jedan dobitnik a svi gubitnici. bes takav zivot.

Teorije o ljubavi koje dolaze od coveka koji ima socio fobiju. Uzgred taj pametnjakovic bi trebalo da zna da mesanjems a drugim rasama jacas svoje gene. Tako da imas bolje potomstvo sa nekom tamo afrikankom nego sa nekim koji iz tvog plemena. Ni ne cudi me odakle toliko alergicnih i poremecenih iz takvih sredina.

Psiholoski gledano, mesanci su dusevno rascepljene licnosti u kojima jedna rasa pobija drugu i dovodi do unutrasnjeg rata, jednako neprijateljskog kao sto su to odnosi razlicitih naroda. U covjeku tad jedni instinkti druge nazivaju "zlim"...

- - - - - - - - - -

@tema - lol
priupitala bih postavljacha iste da li zaista razmishlja?
nauka i ljubav?
da.... ljubav prema nauci .

Ljubav prema licnosti, karakteru, snazi - ujedno, prema zivotu.

- - - - - - - - - -

Inace, mi imamo sve sto i zivotinje, sto se tice duse, a opet ih proucavamo naucno. Sve zavisi od toga koliko nam svet koji posmatramo nudi, ako premalo, onda ga stavljamo pod LUPU!

Back