Obaranje cene rada

Neki ovde sanjaju vece plate, pa dal ste ljudi normalni Srbija jedva bokrije za izvozom 60 % uvoza a vi hocete vece plate.

kakve to ima veze sa platama u inostranim trgovinskim lancima koji posluju u Srbiji

- - - - - - - - - -

Svakom ko misli da su plate niske, preporučujem da iskoristi priliku i zaposli što više ljudi dok su ovakve prilike.

Ko neće, nemoj posle da se žali i kukumavči.

sta ti bi
pa zar ne radis cetiri posla:hahaha:

Pet.

Zašto ne zaposliš nekog sad dok je povoljno?

Znam, lakše ti je je da ih dereš bez plaćanja poreza i doprinosa .

zato sto nisam bitanga koja se bogati na tudjoj nesreci
ja sam za ukidanje "slobodnog" trzista i uvodjenje planske privrede
sto se tice poreza i doprinosa mozes da ih okacis macku o rep,radi se o obicnoj milostinji
a ti ne placas ni to za tvoje nadnicare,vec je to klasicno kulucenje

zato sto nisam bitanga koja se bogati na tudjoj nesreci
ja sam za ukidanje "slobodnog" trzista i uvodjenje planske privrede
sto se tice poreza i doprinosa mozes da ih okacis macku o rep,radi se o obicnoj milostinji
a ti ne placas ni to za tvoje nadnicare,vec je to klasicno kulucenje

Ti si bitanga koja samo dere kožu stanarima ne plativši pri tom ni dinara poreza .

Ti si jedan neradnik i eksploatator, a izvodiš nekakve burgije i komunjaš .

Neki ljudi su uvek spremni da rade za manje
kao rezultat toga imamo nisku satnicu i rad na crno
Раде за мање новце и раде неквалитетно. Колико пута се дешавало да рушимо и поново градимо оно што су они изградили. После газда пита: јел може јефтиније? а ми: може, зовипоново своје црнотравце и мајсторе од лесковца .

Povecanje cene rada zavisi od vrednosti koju taj radnik proizvede i od ponude radne snage, tj. potraznje radne snage.
Kod nas je velika ponuda radne snage, za skoro sve profile, pored toga nemogucnost radnika da samostalno obezbede egzistenciju, prisiljava ih da rade za manje pare.
Vecina preduzeca je iskoristila pocetak krize da smanji plate za 20%, upravo svesni cinjenice da ce se teze naci drugi posao.

Drugi faktor je stvorena vrednost, tj. za koliko moze da se proda ucinak radnika, sto je prodajna cena veca, to je otvoreniji put za vecu platu. Naravno kod nas postoji opcija zaposljenja u javnom sektoru, gde je potpuno nebitno koliko se radi, platu ti odredjuje drzava.

Radnik jos moze da smanji kvalitet rada, kad se pogadjaju poslovi, kako bi ga brze zavrsio i presao na drugi, pa zaradio vise na obimu posla.

Раде за мање новце и раде неквалитетно. Колико пута се дешавало да рушимо и поново градимо оно што су они изградили. После газда пита: јел може јефтиније? а ми: може, зовипоново своје црнотравце и мајсторе од лесковца .

Pa sad kako nameravaju da ikad dobiju vece plate kad namerno urusavaju sopstvenu firmu.

Back