O ŽENAMA ŠEFOVIMA (ili šeficama)

Uzgred, mrzelo me je da pišem jer smatram očiglednim. Al' kad si već napisao to, da dodam koliko si objasnio celu ovu temu.
"Onda kad veci broj njih bude na tim pozicijama zato jer nisu nicije ljubavnice, nego zato sto su najbolje u tome sto rade"
I kada sutra neka dođe na poziciju, bilo preko veze, bilo preko kreveta ili, čak, diplome, kako će da gradi autoritet ako se o tome šuška? Mnogo je lakše dokazati da nisi nečija ćerka, nego da te neko nije guzio. Kakve očekujete da budu te žene, fine? I da flertuju sa vama kao ostale koleginice?
Svašta.

Ja imam samo dobra iskustva sa ženama šefovima, mada smatram da nije svako za šefa bez obzira na pol.
Iskreno, kad bih ja bio vlasnik nekog preduzeća i birao šefove prednost bih davao ženama koje su u braku i imaju min. dvoje velike dece koja dobro uče/studiraju/rade. One bi mi činile 80% rukovodećeg kadra.
Za ženu koja je uspela toliko godina da vodi kuću, istrpi muža i decu izvede na put vodjenje dela neke firme sigurno nije neki posebno težak zadatak.

Жене су паничарке, не бих, осим проверене жене : )
Мени је први и једини шеф у животу била жена, а имам феноменалне искуства, дала ми је најбоље консултанте који су ме учили послу, могао сам да излазим кад сам хтео, била је толерантан човек, али веома озбиљан стручњак. Одговара том профилу, школовала се у иностранству, један је од пионира посла код нас и призната свуда, разведена и све је "хендловала" веома успешно..
Али, немам ја много искуства у томе да сам посилни женама, она ми је једна и једина шефица и најбоље све..
Ко зна шта би било да сам налетео на акрепа, овако сам баш имао среће и веома сам јој захвалан.

Да куцнем у дрво мени баш иде до јаја са шефицама, :Dа најгора искуства сам имао са шефовима.:evil:
Нема везе да ли су биле млађе или старије, главне или заменице, биле су сасвим коректне. Можда је разлог што су шефовале углавном женама, а ми мушкарци смо били и сада смо у дебелој мањини.

Са друге стране доста је другачије чак и ако ти нешто нареди жена, него када ти се издркава неки дркош. Ако нешто ****, пустиш будалу и гледаш јој сисе и дупе и размишљаш о неким ведријим темама. :cool:
А шефовима би у том случају разбио главу.

Али врло ретко сам доживљавао неправду, док према женама, те исте шефице знају да буду кучке.

nije do pola, vec do coveka....zene umeju da budu pokvarene drugacije od muskaraca...a bog sveti zna da u srbiji, koliko god se trudio da budes korektan, ako se kreces u nekim "visim" krugovima moras ponekad da budes djubre...meni se doduse skoro nikad nije desilo da sam losa prema podredjenima, ako urade sta im se kaze, eventualno mi se desilo da neke paralelno suprotstavljene strane moram da kritikujem....a ja sam dozivljavala svasta i od muskaraca i zena....

ZvezdanKa из мог искуства бих закључиио да се све буквално своди на правилну расподелу посла, дакле да сви запослени равномерно буду оптерећени послом, затим да се не стварају феуди где један запослени зна само један посао, већ сви запослени морају бити мултифункционлни.

normalno...samo sto na primer, kad sma ja u situaciji da budem rintaros ubijam se od posla...kad sam na nekoj boljoj poziciji..kao na primer sad..ja gledam kako se ljudi ubijaju od posla, a ja sam koordinator...i to je jedino normalno..i prirodno..ustvari bi trebalo da ima vise ljudi koji rintaju...a jedan da koordinira...al jbg...jedan radi za troje..srbija..

Не треба да буде више људи који ринтају узалуд.
Већина запослених је неспособна за обичне радне задатке, а то није из тактичких разлога да се фолирају и тиме мање раде, него су стварно неспособни.

Не треба да буде више људи који ринтају узалуд.
Већина запослених је неспособна за обичне радне задатке, а то није из тактичких разлога да се фолирају и тиме мање раде, него су стварно неспособни.
Не бих се сложио са тобом, пре бих рекао да је наша инфраструктура очајна и да је организација највећи проблем.

Мени је данас 5 пута пукла веза, а половни комп који смо добили као донацију багује нонстоп, програм је радио неки тим дебила, а сваки посао се ради на најкомпикованији могући начин, уместо да се поједностави цео поступак.

Back