O "velikim Srbima" na bezbednoj udaljenosti

• Začetnik teme Začetnik teme Sizif
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
eremita:
Нексусе 6, ниси био довољно прецизан, па сада не
знам да ли ћу добро одговорити

1. ја никада не заговарам крвопролиће, осим ако
до крви дође у самоодбрани што је део
мог животног искуства,
2. да, све је тачно, па био је грађански рат... :shock:

3. Вук Караџић је написао СРПСКИ РИЈЕЧНИК, а не
СРПСКИ РЕЧНИК, иако сам ја из Србије,тј.
Београда где се говори екавски, има неких речи
које једноставно прелепо музички звуче када се
изговоре ијекавски: ријеч, млијеко... иначе
према предавањима професора Универзитета,
др Бранивоја Ђорђевића, српски језик је један
од најмелодичнијих језика на свету, негде
на 3-4 месту, иза италијанског.

Само неко ко не зна ништа о српском језику може
да пенуши на ијекавски дијалект.

to za ijekavski nije bio nikakav zlonameran komentar, vec samo najobicnije pitanje, jer si nekoliko puta istakao da si iz duze loze rodjenih beogradjana...
ali, vidim...imas ti dovoljno zlonamernosti za obojcu...

inace evo citata onoga sa cime se ti "potpuno slazes"...
Срби се прије свега морају коначно освјестити и обрачунати са Несрбима, чак и по цијену грађанског рата, јер чини се других алтернатива има јако мало.

nadam se da sam sada bio dovoljno precizan...

Sizif:
eremita:
3. Вук Караџић је написао СРПСКИ РИЈЕЧНИК, а не СРПСКИ РЕЧНИК...
Taćno je da je štokavska ijekavica sasvim ravnopravna ekavici u srpskom književnom jeziku. Uostalom, (najnoviji?) pravopis iz 1993. je pisan ijekavicom.

(Uz malu ispravku - Vuk je napisao "Srpski rječnik" a ne "riječnik")

опс... :oops: пардон... мој пропуст...

Nexus 6:
[
to za ijekavski nije bio nikakav zlonameran komentar, vec samo najobicnije pitanje, jer si nekoliko puta istakao da si iz duze loze rodjenih beogradjana...

Срби се прије свега морају коначно освјестити и обрачунати са Несрбима, чак и по цијену грађанског рата, јер чини се других алтернатива има јако мало.

Дакле, Нексусе 6, заиста си пролупао... мој
коментар се односио на овај чланак који Ти поново
цитирам...ту нема тих глупости које Ти наводиш. :o

Преузето са другога сајта. Интересантан чланак.
Срби и Несрби

Након свега што се дешава у српским земљама и дијаспори евидентно је да у српско-српским обрачунима у ствари се обрачунавају Срби и Несрби. Није ништа ново, нити први пут да се Несрби боре за српске националне интересе. Вође Несрба добро плаћене од свјетских моћника, чији је једини интерс да униште Србе, обављају посао који су им газде дале доста успјешно. Проблем је што и међу самим Србима постоји доста велики број присталица Несрба, који им обећавају куле и градове, наравно када све пропадне. Убјеђени да се боре за праву ствар ови Срби полако постају Несрби. Тако сада имамо ситуацију да грубо речено 30% Несрба потпомогнути крвавим парама, снажном пропагандом и лажним обећањима раде преосталим Србима о глави. Богатство које се лаковјернима обећава, неће се стећи једноставним аминовањем и прихватањем покварених Западних ријешења, него напротив и једино РАДОМ у својој СЛОБОДНОЈ држави. Ако неко мисли да ће моћници одријешити кесу само зато што су побједили Несрби грдно се вара. Тек онда ће се појавити биједа и немаштина, али ће тада бити касно. Евро-атланске интеграције су у ствари нове колонијалне претензије, лијепо пропагандно запаковане примјерено 21 вјеку.

Срби се прије свега морају коначно освјестити и обрачунати са Несрбима, чак и по цијену грађанског рата, јер чини се других алтернатива има јако мало. Они који су током ослободилачких ратова избјегавали обавезу да бране домовину, сада када треба сачувати оно што смо крваво стекли, проглашавају храбре Србе који су се борили за голи живот, за ратне злочинце, а колико је познато нема већег злочина према свом народу од ДЕЗЕРТЕРСТВА. Дезертери иду нашим непријатељима и извињавају се. Боже зар је то могуће? Запад мрзи наше официре који су се херојски и на високом нивоу борили, јер зна када њих склони остаће само ДЕЗЕРТЕРИ који ће одмах побјећи са ратишта када поново буде требало бранити голи живот. Наши официри показали су да су бољи у сваком погледу од Западних фолираната, који повремено побјеђују једино зато што су боље технички опремљени. Већ сада су Срби много ослабљени, али ако се пробудимо још увјек има наде у коначну побједу. Наравно оне који су чинили ратне злочине, ако их још увјек има не кажњених треба најстрожије казнити јер су и то Несрби

eremita:
vzeoy7y9:
Zahvala Srbima,neprijatelju je neobicno da cuje tako nesto,hvala braco! ,koji se trudite da nas ovede u dijasporu "odbranite" od ljudi a nisu.
Srpsko Hrvatski jezik radi,nas bombarduju neprijatelji,mozda su u pravu,ali ima razloga zasto memamo ,medjutim to neznaci da oni moz da rade sta hocev,a skolom se Srpstvo ne brani nego ljubavlju prema svom Narodu...
Pozdrav iz SAD

взеоу7у9, С вером у Бога...
Слобода - или смрт !!!

За СЛОБОДУ ЗЛАТНУ

http://www.srb-obraz.org/

eremita:
Nexus 6:
[

Дакле, Нексусе 6, заиста си пролупао... мој
коментар се односио на овај чланак који Ти поново
цитирам...ту нема тих глупости које Ти наводиш. :o

Преузето са другога сајта. Интересантан чланак.
Срби и Несрби

Након свега што се дешава у српским земљама и дијаспори евидентно је да у српско-српским обрачунима у ствари се обрачунавају Срби и Несрби. Није ништа ново, нити први пут да се Несрби боре за српске националне интересе. Вође Несрба добро плаћене од свјетских моћника, чији је једини интерс да униште Србе, обављају посао који су им газде дале доста успјешно. Проблем је што и међу самим Србима постоји доста велики број присталица Несрба, који им обећавају куле и градове, наравно када све пропадне. Убјеђени да се боре за праву ствар ови Срби полако постају Несрби. Тако сада имамо ситуацију да грубо речено 30% Несрба потпомогнути крвавим парама, снажном пропагандом и лажним обећањима раде преосталим Србима о глави. Богатство које се лаковјернима обећава, неће се стећи једноставним аминовањем и прихватањем покварених Западних ријешења, него напротив и једино РАДОМ у својој СЛОБОДНОЈ држави. Ако неко мисли да ће моћници одријешити кесу само зато што су побједили Несрби грдно се вара. Тек онда ће се појавити биједа и немаштина, али ће тада бити касно. Евро-атланске интеграције су у ствари нове колонијалне претензије, лијепо пропагандно запаковане примјерено 21 вјеку.

Срби се прије свега морају коначно освјестити и обрачунати са Несрбима, чак и по цијену грађанског рата, јер чини се других алтернатива има јако мало. Они који су током ослободилачких ратова избјегавали обавезу да бране домовину, сада када треба сачувати оно што смо крваво стекли, проглашавају храбре Србе који су се борили за голи живот, за ратне злочинце, а колико је познато нема већег злочина према свом народу од ДЕЗЕРТЕРСТВА. Дезертери иду нашим непријатељима и извињавају се. Боже зар је то могуће? Запад мрзи наше официре који су се херојски и на високом нивоу борили, јер зна када њих склони остаће само ДЕЗЕРТЕРИ који ће одмах побјећи са ратишта када поново буде требало бранити голи живот. Наши официри показали су да су бољи у сваком погледу од Западних фолираната, који повремено побјеђују једино зато што су боље технички опремљени. Већ сада су Срби много ослабљени, али ако се пробудимо још увјек има наде у коначну побједу. Наравно оне који су чинили ратне злочине, ако их још увјек има не кажњених треба најстрожије казнити јер су и то Несрби

dal' me zezas ili sta...? :shock:
prva recenica drugog pasusa...
jel' ti citas ono sa cim se "potpuno slazes"...

u naslovu piše "bezbedna udaljenost"...setila sam se ovoga danas...bezbedna udaljenost je kad ne moraš da se porađaš u našim štrokavim porodilištima nego u lepim čistim i uz ljubazne sestrice...
što se brige o potomstvu tiče a ne mislim da pričam o skupoj odeći za bebe i sl. nego o onovnoj zdravstvenoj brizi o trudnicama i nerođenoj deci:
...da li znate da u Srbiji umire duplo više beba negu u zemljama EU? da li znate da se u Srbiji spec. kontola fetusa vađenjem uzorka plodove vode u Srbiji izvodi na TRI mesta u zemlji ( dva u Bg i jedno u Novom Sadu) a da posle bombardovanja to ginekolozi u principu preporučuju svakoj trudnici a ne samo onima koje su zatrudnele posle 35.god. života?
statistika je poražavajuća, nisam sigurna ali ako sam dobro upamtila, mislim da se u Srbiji gotovo svako peto dete rodi sa nekom manom, a najčeće je to daunov sindrom?

Back