O убиству Срба у кафићу Панда 1998.

"Želeo bih da znam ko su ubice, jer ja sam zbog toga bio optužen, želeo bih da im izjavim saučešće. Jako mi je žao što se to dogodilo", kaže Kolčaku za NIN.

A mi naivni jos treba da poverujemo da je šiptaru kao tobož "žao" Srba.

selo Gorazdevac, Kosmet 13 avgust 2003.

Šiptari su rafalima pucali na srpsku decu, dok su se oni kupali u reci Bistrici. Tom prilikom su usmrtili: Panteliju Dakica (10), Ivana Jovovica (20); a teško ranili: Bogdana Bukumirica (14), Draganu Srbljak (12), Dzordza Ugrenovica (21), Marka Bogicevica (10), Nikolu Bogicevica (14)…(čitajte još o tome) Za to vreme, ministar u Srpskoj vladi, po imenu Rasim Ljajic, i dalje lepi po celom Beogradu ogromne plakate, promovisuci TOLERANCIJU! E pa sad smo videli šta za muslimane znaci toleranacija čim oni negde postanu vecina.

-------------------------------------------------------------

Posle tog gnusnog napada, siptari su u susednom selu tukli coveka koji je vozio neko od ranjene dece i ostetili mu automobil.

U peckoj bolnici, siptaski lekari su napisali pogresnu dijagnozu da bi prikrili pravu prirodu napada (u bolnickom listu piše da je jednom detetu ruka slomljena, ali ne da je u pitanju prostrelna rana). Decaku su preko rane od metka stavili gips! Povredjeni su potom zbrinuti u mitrovackoj bolnici, pa prebaceni u Beograd. Za sve ovo postoji bolnicka dokumentacija kao dokaz, zato nemoj da mi iznostis ono vase standardno „nije to dokazano”, „ne zna se ko i ne zna se šta”. Siptarski lekari nisu adekvatno pomogli DECI.

-----------------------------------------------------------

Svedocenje Jelene Bojovic filmskog rezisera koja je snimila nekoliko dokumentarnih filmova o Kosmetu:

Ja sam upravo stigla sa snimanja sahrane u Gorazdevcu. Tugu i bol roditelja za svojom decom sam razumela ali nikako razulareni siptarski narod koji je na peckoj pijaci razbivsi sofersajbnu i prozore na kolima tukao ciglama i pesnicama ranjenog 14-godisnjeg Bukumirica koga su komsije i brat pokusavali da prebace u bolnicu. Bukumirica teško ranjenog u glavu i stomak su gazili nogama kroz slomljena stakla.
KPS policija nije dozvoljavala KFOR-u da pridje i pomogne im...

-------------------------------------------------------------

U Baru su siptarski odbornici odbili da održe minut cutanja poginuloj srpskoj deci, napustili su sednicu! Pre toga su zahtevali da se minut cutanja uopste ne odrzi.

Ајде не заебавај се, тема је озбиљна, а база ЈСО је била на неколико минута хода од кафића "Панда".

i ti cenis da je neko od legijinih opusteno sasuo sarzer u lokal i sitnim koracima sa uputio u pravcu baze na ocigled mogucih svedoka?
Kada smo vec kod idiotizama da utvrdimo i da je bombu (IED) kojom je unisten autobus Nis expresa podmetnuo Srbin,to sto je glavno osumnjiceni bio siptar koji je nakon hapsenja "pobegao"iz baze Bondstil kroz glavnu kapiju, ne umanjje cinjenicu da je Rade Markovic licno izdao naredbu da se izvrsi teroristicki akt na autobus Nis Expresa

Ja tvrdim da si ti i tebi slicni zrtve propagande,neprijateljskih medija koji su instalirani u srbiji,i potpuno zauzeli medijski prostor i omogucili instaliranje kvislinsko marionetskog rezima
Jesi dobio danas dnevnu dozu b92
television-manipulation1.jpg

Па испран му је мозак. Нажалост није једини.

Vest da je srbijanska DB ubila srpske decake u kaficu objavio je visoki drzavni zvanicnik.On je obelodanio i razotkrio genocidnu politiku Molosevica i njegovih satrapa.Jel ti to ne verujes drzavi ?

Verovao sam nasoj drzavi pre nego sto je bila okupirana.

A jel ti i dalje verujes americkoj i britanskoj drzavi u vezi njihovih tvrdnji iz 2002. godine da Sadam Husein poseduje oruzje za masovno unistenje? :lol:

Sve se nesto nadam da to nije istina, mislim to sto kazu da su nasi ustvari uradili. Zelim da verujem da je ipak neko drugi. A opet, desavalo se ovde u nasim balkanskim ratovima da neko svesno zrtvuje svoje, tako da se nazalost ni to ne moze iskljuciti.

Valjda tvoja inteligencija predpostavlja da bi za tako nesto je srpska vlast morala imati motiv!
Koji bi to motiv mogao biti, sta kazes???
Ukoliko nemas obrazlozenje nekog ozbiljnog motiva,
ostaje onda jedino tvoj licni motiv za takve insinuacije, ...koji predpostavljam!!!

Poslednja izmena:
Sve se nesto nadam da to nije istina, mislim to sto kazu da su nasi ustvari uradili. Zelim da verujem da je ipak neko drugi. A opet, desavalo se ovde u nasim balkanskim ratovima da neko svesno zrtvuje svoje, tako da se nazalost ni to ne moze iskljuciti.

ako kazu da su nasi,sta ih sprecava da pohapse odgovorne?Uloga zamenika javnog tuzioca pripala je Vucicu,sudnica je "Kurir".

Vest da je srbijanska DB ubila srpske decake u kaficu objavio je visoki drzavni zvanicnik.On je obelodanio i razotkrio genocidnu politiku Molosevica i njegovih satrapa.Jel ti to ne verujes drzavi ?

Ma ko da ne vjeruje ministru informisanja iz vremena stradanja tih djecaka!!!
Sta ti je???
Samo mu je trebalo preko jedne decenije da sroci saopstenje!!!z:lol:z:lol:z:lol:

Valjda tvoja inteligencija predpostavlja da bi za tako nesto je srpska vlast morala imati motiv!
Koji bi to motiv mogao biti, sta kazes???
Ukoliko nemas obrazlozenje nekog ozbiljnog motiva,
ostaje onda jedino tvoj licni motiv za takve insinuacije, ...koji predpostavljam!!!
Batko, ja samo komentarisem ono sto je izneto, pa pitaj Vucka za ostalo. Zrtvovanje svojih se u nasim balkanskim uslovima po pravilu desavalo da bi se druga strana prikazala zlom. Ne tvrdim da se to desilo i u ovom slucaju, samo kazem sta je bivao motiv ranije.

Batko, ja samo komentarisem ono sto je izneto, pa pitaj Vucka za ostalo. Zrtvovanje svojih se u nasim balkanskim uslovima po pravilu desavalo da bi se druga strana prikazala zlom. Ne tvrdim da se to desilo i u ovom slucaju, samo kazem sta je bivao motiv ranije.

Кад кажеш раније, мислиш на Сребреницу?

Па нисмо ми турци...

Nikakav ja "batko", a najmanje tebi nisam!!!
Znas ti dobro sta su bili motivi i za "reichstag" i za "markale" i za "operu"...........,
a znas dobro da ih Srbija kao drzava za "Pec "nije imala!!!

Aha, a prethodno se u leto 1998. OVK sa krematorijumom u selu Klecki dokazala kao "humana i plemenita" organizacija koja se borila za "dobro i pravdu" pa nam je bilo potrebno ovako nesto da bi smo ih ocrnili?

Poslednja izmena:
Знам на шта алудираш али морам да те разочарам; у Пећи сам лета 98ме био због неких својих приватних разлога.
Узгред, тада је Пећ била опкољена од стране ОВК. Морао сам из Београда путовати возом до Косовске Мотровице, а онда аутобусом у Рожаје у црногорском делу Санџака, па опет у аутобус до Пећи преко пункта на Чакору, а тај пункт је касније страдао. У аутобусу од Рожаја до Пећи нас четворица - петорица; на станици у Пећи чека 500 Рома да уђе у тај исти аутобус да бежи за Рожаје. Туча за улаз у аутобус. Пећ је благо речено била полупразна. Тако да оно твоје поређење са улицом 29.Новембра, па мислим стварно...

Ne seri, nikada ti nisi bio u Peci

Свесно су жртвовaли своје они којимa је било у интересу дa у сукоб увуку стрaне силе, a који би био нaш мотив дa урaдимо исто?

Omer Karabeg: Pored otvaranja slučaja Ćuruvija Vučić je najavio otvaranje slučaja Panda. Reč je o ubistva grupe srpskih mladića 1998. godine u kafiću Panda u Peći koje su po zvaničnoj verziji ubili Albanci, što Vučić sada dovodi u sumnju. Koji su Vučićevi motivi da otvara te slučajeve?

Nataša Kandić: Vučić je različito objasnio te slučajeve. On je rekao da je Ćuruviju ubila država, a za ubistvo u kafiću Panda rekao je da će se mnogi iznenaditi kada budu saznali podatke i činjenice koji ne odgovoraju onoj slici koju smo do sada imali. On nije rekao da je srpske mladiće ubila država, mada u tom slučaju ima mnogo više države neko u Ćuruvijinom. Mi 14 godinai živimo u uverenju da je slučaj Panda paradigma za najveći albanski zločin nad Srbima, a ispostavlja se da je to bila državna strategija da bi se podstakla mržnja prema Albancima i da bi srpska vojska i policija imali opravadnje za nasilje nad Albancima zato što su ubijeni srpski mladići.

Miljenko Dereta: Otvaranje tih zločina ja posmatram u kontekstu današnjih političkih potreba. Mislim da je otvaranje slučaja Panda neka vrsta obračuna sa Srbima na Kosovu, koji nisu onoliko poslušni koliko bi možda gospodin Vučić želeo. To je jedan od načina da se oni kompromituju i da se privedu pameti i disciplinuju. Naravno, meni je izuzetno drago da se ono što su mnogi pogrešno tumačili kao albanski zločin najzad razotkriva kao politička odluka koja je imala za cilj opravdavanje svega onoga što će doneti rat na Kosovu, ali gospodin Vučić se ne bavi svojom prošlošću nego se, zapravo, bavi svojom budućnošću.

Nataša Kandić: Moj utisak nije da Vučić hoće da se obračuna sa Srbima na Kosovu. Ne može se slučaj Panda koristiti za obračun sa kosovskim Srbima, jer je to delo MUP-a i države, a posledice su bile da je jačao ekstremizam Srba na Kosovu. To je nedvosmisleno. Otkrivanje prave istine o tom slučaju može uticati da ekstremizam u Srbiji malo oslabi. Inače, čini mi se da je ova vlada mnogo manje nacionalno ostrašćena, kada su u pitanju presude Haškog tribunala. Kada je oslobođen Gotovina, nismo videli neke velike političke proteste u izjavama Vučića, Dačića i Nikolića. Sve je to na neki način imalo umereni ton, kao i sada kada su donete presude protiv Šainovića i srpskih generala. Njihove izjave nemaju onu jačinu i onaj ekstremizam kojih je ranije bilo u izjavama državnih funkcionera. Za vreme ove vlasti otkrivena je masovna grobnica u kojoj su bili pokopani Hrvati iz Sotina ubijeni 1991. godine, ali kada su u pitanju žrtve na Kosovu, nema pomaka. U Srbiji se ne otkrivaju grobnice u kojima su sahranjeni ubijeni kosovski Albanci, a njih itekako ima. Otvoren je slučaj Panda i to je sve. Ovde definitivno ne postoji spremnost da se vlast ozbiljno bavi ni zločinima na Kosovu, ni zločinima u Bosni i Hercegovini.

http://www.slobodnaevropa.org/content/most-zasto-beograd-stiti-arkanovce/25250161.html

Back