O svemu po malo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A hebga Jeco, neke stvari bas ne idu. Malo samo obzira za ljude koji imaju svest o svim zivotinjama ne samo onima koji su nam na povocu i koje mi mazimo. Opet, vasa licna stvar ali mi je gnusno da citam. Osim toga sto ne razumem kozni namestaj mozda se neko uvredi, mozda naljuti. Isto kao sto nekim fotkama nije bilo mesto ovde, tako ni ovoj prici.. Sta znam.. :confused:

Ali Saro, u pitanju je životinja koja je već pojedena, nije zaklana samo zbog kože. Čak i ako sam ja vegetarijanac (a nisam) moje dete, moj muž, moj pas i moj mačak nisu i eto pokrića za jednu fotelju! Druga je situacija sa krznašicama, laboratorijskim životinjama... Naravno, slažem se da i ove koje jedemo treba za života držati u što boljim uslovima, tu nema opravdanja i izuzetaka, ali pojesti meso a baciti kožu i ostalo što bi moglo da se iskoristi je opet neopravdano rasipanje resursa. I ako, treba da deru kupce tih kožnih garnitura, to već jeste čist luksuz (za razliku od kožnih čizama koje su po ovom snegu apsolutno nezamenljive) ali ovce su za šišanje, što reče neko pametan. (Bez uvrede, nisam ninakoga konkretno mislila.)

Poslednja izmena:
Danas sam srela jednu kujicu koja jako lici na gizma ali je kratke zute dlake...
Zove se Milica i nosila je sareni vuneni prslucic sa kapuljacom na kojoj je visila pufnica od vunice :hahaha:
i sva tako fina i zenstvena se zaleti pojuri golubove pored nas...

Ali Saro, u pitanju je životinja koja je već pojedena, nije zaklana samo zbog kože. Čak i ako sam ja vegetarijanac (a nisam) moje dete, moj muž, moj pas i moj mačak nisu i eto pokrića za jednu fotelju! Druga je situacija sa krznašicama, laboratorijskim životinjama... Naravno, slažem se da i ove koje jedemo treba za života držati u što boljim uslovima, tu nema opravdanja i izuzetaka, ali pojesti meso a baciti kožu i ostalo što bi moglo da se iskoristi je opet neopravdano rasipanje resursa. I ako, treba da deru kupce tih kožnih garnitura, to već jeste čist luksuz (za razliku od kožnih čizama koje su po ovom snegu apsolutno nezamenljive) ali ovce su za šišanje, što reče neko pametan. (Bez uvrede, nisam ninakoga konkretno mislila.)

Eh Mimi kad bi tako bilo, ali ne verujem da je broj recimo zmija i bufala ubijenim za ishranu reciprocan broju ubijenim u, niti zadovoljava industriju namestaja i ostalih 'eksesoriza'.

"Other Animals Slaughtered for Their Skins
Most of the leather that is produced and sold in Britain is made from the skins of cattle and calves, but leather is also made from horses, sheep, lambs, deer, goats and pigs. Even fish skins are made into shoes and other items. Other species are hunted and killed specifically for their skins, including zebras, bison, water buffalo, boars, kangaroos, elephants, eels, sharks, dolphins, seals, walruses, frogs, turtles, crocodiles, lizards and snakes. Even endangered animals continue to be killed for their skins. For example, coats made from snow leopard skins are available for purchase to the rich tourists who visit Afghanistan."
http://www.peta.org.uk/factsheet/files/FactsheetDisplay.asp?ID=128

ovde je ko u sred Sibira, veje, duva vetar, podiže i onaj sneg što je napadao. KAd se samo pomislim da za sat vremena treba da vodim Anu na plivanja...Sad mi već hladno.

A tako puno sneg aima na kolovozu...
A gume tako letnje...
A kola tako teška preko tone ipo.....

a tako mi se ne ide......

mada bolje i to no da sedim dole sa majstorom kao Alfa

Eh Mimi kad bi tako bilo, ali ne verujem da je broj recimo zmija i bufala ubijenim za ishranu reciprocan broju ubijenim u, niti zadovoljava industriju namestaja i ostalih 'eksesoriza'.

"Other Animals Slaughtered for Their Skins
Most of the leather that is produced and sold in Britain is made from the skins of cattle and calves, but leather is also made from horses, sheep, lambs, deer, goats and pigs. Even fish skins are made into shoes and other items. Other species are hunted and killed specifically for their skins, including zebras, bison, water buffalo, boars, kangaroos, elephants, eels, sharks, dolphins, seals, walruses, frogs, turtles, crocodiles, lizards and snakes. Even endangered animals continue to be killed for their skins. For example, coats made from snow leopard skins are available for purchase to the rich tourists who visit Afghanistan."
http://www.peta.org.uk/factsheet/files/FactsheetDisplay.asp?ID=128

Nažalost, svesna sam svega toga ali ovde su tema ona pojedena junad, ne verujem da bi recimo Mileva koja se nakostreši kao mačka pred ogledalom kad vidi zidnog guštera kupila garnituru od anakondine kože.

Dobro sam Mici, prilicno u guzvi i umorna ovih dana. Saru vodim sutra da izvadimo konce, a do subote necu znati detaljnije rezultate, juce su javili da jeste tumor na oba mesta samo da znamo koji. Ali ja sam sasvim uverena da nece biti lose vesti.

A moja Unica i debeljko? :)

Fino,drzimo palcheve da se devojka lepo oporavi od svega :)

Una po ceo dan spava posto se napolju baca po snegu sve dok se ne smrzne,pa onda kod kuce lezi na fotelji sklupchana i pokrivena,dok se ne ugreje...pa onda samo predje na drugo mesto i taman legne kad eto ga debeli,sav srecan sto je konachno sisla sa fotelje,pocinje da je grize za uvo ili noge,pa onda ona zakljuci da je ipak bolje u fotelji....i tako...
Onda se on seti da nije jeo citava dva sata pa cupka oko mene i laje i cim se pomerim on jurne ka mestu na kome stoji hrana,sav presrecan,pa se razocara kad skapira da nisam krenula po hranu...

ma o eko koži ne razmišljasmo. Samo o pravoj, ali strah me da nije naročito prijatna leti- pali, zimi -hladna i da se da izviniš duupe ne vuzga po istoj.
Tražimo dve fotelje i trosed dovoljno širokda možemo Alfa i ja da legnemo na njemu (nerazvučenom). Trebao bi da bude od bufalo kože, ne naročito masivan, ali klasičan

samo se ti i Jelena yahebavajte, kad vas čuju Mina i kompanija
ima da dodju pravac kući da vam izbuše te, kožne kako se zove...

Ćirkooooo, daj jedan wiskić sa Hledom....

srecko_soic_vr.jpg

E torbu nemam nijednu jedinu koznu a koliko znam ni cipele :neutral:

Ma Jeco sta ce ko da obuce i unese u svoj dom je svacije licno pravo da odluci, moji roditelji imaju koznu garnituru, ako nesto znaci, niti nisam sam u prici da namecem volju nekome, jer ako ne kupite vi, kupice nego drugi, deseti nebitno. Nego kao sto sam napisala u prvom postu.. obzir, eto to, jer ako cu ja a mozda i drugi da dodjemo bas na ovaj pdf pa bas ne bih da citam o tome. Valjda nije puno za traziti. I jeste tema 'O svemu po malo' ali na pdf na kojem je, a malo-malo neka idiotska fotka ili sta vec, pa onda da prokomentarisem. :)

Ali usput evo info, ako vas interesuju procesi stavljenja koze.. stvarno je interesantno.

"Tannery Toxins
Although leather producers like to tout their products as “biodegradable” and “eco-friendly”, the process of tanning stabilises the collagen or protein fibres so that they actually stop biodegrading.

Many chemicals are used during the tanning process for removing hair and for liming, deliming, tanning and curing. These chemicals include trivalent chromium sulphate, which can cause irritation to the eyes, skin and respiratory tract, is harmful if swallowed or inhaled and is known to have carcinogenic effects; sodium sulphide, which is fatal if swallowed or inhaled and burns the skin on contact, and sodium sulfhydrate, which is harmful if swallowed or inhaled and can damage the skin on contact.

Other chemicals that are used in the tanning process include arsenic, which is a known carcinogen that may be fatal if swallowed, inhaled or touched; cyanide, which is a sharpening agent that can be fatal if inhaled, ingested or touched; ammonium sulphate, which is an irritant that may cause nausea, abdominal pain and vomiting; sulphuric acid, which can be fatal if ingested because it is extremely corrosive, highly toxic and possibly carcinogenic, and aniline dyes, which can be toxic if ingested. Prolonged exposure to aniline dyes can also lead to convulsions, coma and death.
In addition to the toxic substances mentioned above, tannery effluent also contains large amounts of other pollutants, such as protein, hair, salt, lime sludge and acids.
Investigations into tanneries in India revealed extensive chromium contamination of soils, surface water and groundwater. The Woburn Childhood Leukaemia Study in America studied the elevated incidence of leukaemia in children who lived near a site where tannery waste was dumped. The study confirmed “a significantly elevated incidence of childhood leukaemia in Woburn”.

Studies of leather-tannery workers in Sweden and Italy found cancer risks “between 20 per cent and 50 per cent above [those] expected”. Tannery workers and abattoir workers are also at risk of inhaling anthrax, which can be fatal, when they come into contact with imported skins from infected animals."

Ma Jeco sta ce ko da obuce i unese u svoj dom je svacije licno pravo da odluci, moji roditelji imaju koznu garnituru, ako nesto znaci, niti nisam sam u prici da namecem volju nekome, jer ako ne kupite vi, kupice nego drugi, deseti nebitno. Nego kao sto sam napisala u prvom postu.. obzir, eto to, jer ako cu ja a mozda i drugi da dodjemo bas na ovaj pdf pa bas ne bih da citam o tome. Valjda nije puno za traziti. I jeste tema 'O svemu po malo' ali na pdf na kojem je, a malo-malo neka idiotska fotka ili sta vec, pa onda da prokomentarisem. :)
Eto ja se najvise na svetu gadim :bljak: kad mi neko kaze Jeco ali nikome to ne zameram cak i ne napomenem... ;)
Uostalom da li se nekome dopada nesto ili ne je licni izbor i mislim da ne bi trebalo uopste oko takvih stvari da raspravljamo...
Ako slike nisu bile za temu naci ce se mod koji ce me opomenuti i ukazati mi na to.
Ali eto ja sam bila koliko bezobzirna postavljanjem slika,obzirno iste povukla da ne bi vredjala vasa osecanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back