O srpskoj duši

DJM:
Hvala brate... ali oni ne vide kada se ja zezam a kada sam ozbiljan...
To se verovatno vuce jos od one teme satanizam i muzika...

Ja sta da im radim... hehehe... nek se ljute, ko pravi mali dobri hriscani :D
Ne znam zasto se vecina ljudi na ovom forumu toliko lozi.Mislim, jbt tu smo da se zezamo, raspravljamo itd.Zar moras sad da napadas svakog ko nema isto misljenje kao ti?

Sokolica_M:
Koja je po vama pesma koja najbolje opisuje ono što bismo mogli nazvati kolektivnom srpskom dušom? Dakle, ne mislim na one pesme poziva u boj, već na onaj naš svetliji deo, na nešto što je karakteristično za srpsko podneblje...?

Meni padaju na pamet ''Slovenska'' od Balaševića. I opet od njega ''Ne lomite mi bagrenje'', posebna iz mnogo razloga.

Hvala svima koji se potrude da se sete i daju neki odgovor, predlog...

ovo sam odmah pomislio posle prve rechenice.. :)
slazhem se sa tim... ;)

Demiourgos:
Ne znam zasto se vecina ljudi na ovom forumu toliko lozi.Mislim, jbt tu smo da se zezamo, raspravljamo itd.Zar moras sad da napadas svakog ko nema isto misljenje kao ti?
ako mene pitash univerzalna svrha svakog od nas je da suprostavljamo mishljenja....nema nicheg losheg u tome,posebno ako je nechije mishljenje pogreshno,ne koshta nishta ispraviti ga....

Makijavelli:
ako mene pitash univerzalna svrha svakog od nas je da suprostavljamo mishljenja....nema nicheg losheg u tome,posebno ako je nechije mishljenje pogreshno,ne koshta nishta ispraviti ga....
Slazem se sa tim da je, citiram te : "univerzalna svrha svakog od nas je da suprostavljamo mishljenja", i da nema niceg loseg u tome.Ali, jedno pitanje: Sa cije tacke gledista je necije misljenje pogresno, sa tvoje, moje?Svako ima svoj nacin tumacenja nekih stvari, tako da svacije misljenje treba uvaziti.

Demiourgos:
Slazem se sa tim da je, citiram te : "univerzalna svrha svakog od nas je da suprostavljamo mishljenja", i da nema niceg loseg u tome.Ali, jedno pitanje: Sa cije tacke gledista je necije misljenje pogresno, sa tvoje, moje?Svako ima svoj nacin tumacenja nekih stvari, tako da svacije misljenje treba uvaziti.
pa druzhe,sushtina....sushtina je ono,koren,ono shto se ne mozhe promeniti....mishljenje je samo po sebi kao shto zakljuchismo zavisno od tachke gledishta....zato svachije mishljenje mora da bude izvedeno sve do sushtine nechega,tako recimo ja mogu da stanem iza svakog svog stava i svake svoje teorije,jer sam sve ispitao do korena....pa mi smeta kad neko nije ni zagrebao povrshinu,e tad ja stupam sa suprostavljanjem.... :lol: ....preterujem....

p.s.aristotel je kriv,od kad sam pruchavao njegovo tumachnje supstancije i sushtine svima nabijam na nos ovu teoriju....al veoma je tachna.... 8)

Back