Кверкус
Domaćin
- Poruka
- 3.403
Nije pogodila cilj nego je pokusalj seljaka da vodi nuklearnu elektranu...
Ima tu rezona, ali rezultat je ipak nuklearna katastrofa...
ма ја. Нико неће нуклеарну катастрофу. Кога би она захватила?.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
bice da ti nisi sav svojније претеривање. Погледај само ово: колико има родитеља који не заслужују да имају децу? Онда: каква је патња те деце?! И патња деце чији родитељи нису толико бедни али не посвећују довољнп пажње те су деца због тога несигурна у животу.
Превише се фокусираш на робију. Робија је само за оне који прекрше Закон. Е, сад, истини за вољу, криминалци никада нису волели Закон.
Тачно да је патња деце док им родитељ седи у затвору...али је тачно да је та патња већа уколико их родитељи запоставе, или их малтретирају.
Осим тога: ако неко има проблем да добије ТАДЕМУ, тај не заслужује да има дете. Сасвим једноставна логика.
Зашто је ТАДЕМА толики проблем одједном? Откуд толики отпор? Биће да има разлога. Биће да је тема погодила циљ.![]()
Ja se nadam da ideja autora nije da zabrani razmnozavanje nego da natera zene da citaju nesto drugo osim Lisa i nedeljnog magazina na TV...ili pink kanala.
Sta bi se radilo sa onima koji dobiju TADEMU pa ipak lose podizu svoje dete/decu?
I danas svako ko ide u skolu/radi/ima polozen vozacki ispit ima potvrdu da je psihicki zdrav, pa ludaka koliko volis, zasto bi tu bilo drugacije?
Ja se nadam da ideja autora nije da zabrani razmnozavanje nego da natera zene da citaju nesto drugo osim Lisa i nedeljnog magazina na TV...ili pink kanala.
ево примера од кога сам и дошао на ову идеју:
Самном у групи радио један дечко имо тада пуних 19 година.
Са 13 година он се дрогиро и то користио оне најлуђе могуће дроге, оне халуциногене, оне што губиш свест потпуно и мислиш да си васонска птица која лети по космосу. Оне које оштећују мозак и психу! Кад је он мени причао како се и од чега оне праве, замало нисам пао у несвест! Да је пио змијски отров боље би се провео.
Кристал мет, ЛСД, заборавио сам које све...марихуана му дође освежавајуће у поређењу с тим...нешто као ладно пиво после ракије!
Он је то радио скоро 3 године а да ми+у родитељи нису знали за то.?? Рекао је да је отишао код другара да тамо спава неколико дана и да су се они сложили јер су познавали родитеље тог другара. А клинци запуавју у подруме и тамо се мртвошу од дроги!!
Е,сад, он је престао то да користи има две године, али има неко оштећење због тих дроги...слабије чује, а пре подне га хвата нека паника без разлога. Он је признао да схвата да су то биле тешке глупости...сада жели тога да се нормализује, оће да буде здрав и нормалан, али треба времена.
Ја сам тада знао да његови родитељи не вреде ни по луле испушеног дувана, иако их нисам био видео уопште. Када сам их упознао, потврдило се.
Да су имали ТАДЕМУ, мали се никада не би дрогирао, био би нормалан и успешан у животу.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Gomila nebuloza
i mozda kad bi malo naucio da se izrazavas i pises, mozda bih i mogla da vidim sta je pisac hteo da kaze
u potpisu, ona tamo ispod sto drobi
P.S. ti prvi ne bi polozio i dobio tademu
al nema veze
Problem je sto bi se politika umesala u tzv tademu....
Овако:
Да би неко могао законски да има децу мора да положи испит за то и добије лиценцу, тј. ЗАКОНСКУ ДОЗВОЛУ. Ова дозвола, ја ћу је назвати ТАДЕМА (= ТАтаДЕтеМАма), би се стицала на курсу од 9 месеци. На крају курса бисе полагао испит тест (писмени и усмени део) плус писани рад на задату тему од најмање три куцане стране.
Курс за ТАДЕМУ би најраније могао да се похађа у добу после 17 година. Тако да се стицање дозволе поклопи са пунолетством.
Трочлана комисија (мешовита по половима) би издавала ТАДЕМУ полазницима који положе испит.
Личности без ТАДЕМЕ не смеју да имају децу. Третирало би се то као криминални акт и кажњавали би се по кривичном Закону.
Они који имају децу без ТАДЕМЕ, да се казне по закону. 9 месеци робије (нема замене за робију!) плус новчана казна. Та новчана казна би била у износу 3-годишњих трошкова за издржавање мале деце беба.
Дакле: онај ко има дете без ТАДЕМЕ, одлази у затвор на 9 месеци, плаћа новчану казну. За то време похађа курс за ТАДЕМУ. Његово дете одлази у државну установу где се о њему старају квалификована стручна лица да обезбеде деци нормалан живот. Родитељи би имали право да виђају своје дете најмање једном у три дана на неколико сати.
Када родитељ заврши курс, добије ТАДЕМУ, излази из затвора и добија своје дете да се стара о њему.
Овим би се:
1. Обезбедило да родитељи знају шта је потребно за подизање деце.
2. Спречило би се да људи не мисле ништа, роде дете, а онда га препусте самом себи...запоставе и дете због тог испашта.
3. Смањио би се број несрећене деце због небриге родитеља, тј. запостављања нормалног узгоја тј. васпитања.
4. Самњио би се број социјалних случајева (који падају на терет државе, тј. народа који своју децу подижу на правилан начин)
5. Смањио би се број отпадника од закона. Ово аутоматски значи: СМАЊИО БИ СЕ БРОЈ КРАЂА, ПЉАЧКИ, ПОВРЕДА, УБИСТАВА у Држави.
6. Све ово би такође смањило порез на доходак обичних грађана.
Ко би овде изгубио? Нико. Ко би овде добио? СВИ!
Онда дедер предложите овај Закон да уђе у Скупштину и да буде изгласан.
Фала.