O POREKLU POLITIKE I POLITIČARA

ah, Cedo...
znam da je Cedo dolazio na ispite i da je dobijao ocjene (6-ice) govoreci pri tom "Pa , znate ja sam Ceda Jovanovic iz DS".
Ovo ne pricam radi toga sto mrzim tog maldog covjeka vec radi toga, da kazem kako su diplome dobijene.
Za ovo nemam razloga da lazem jer je moj prijatelj kod kojega je polagao sigurno rekao istinu.

...eto vidis da je sposoban...a onaj TN iz radikalne stranke apsolvirao pre mnogo godina i nije se jos setio kako da diplomira :)

e zato ja nisam ni ucio.sto da se mucim kad se ionako pamet ne placa.
tacno tako. Profesora je, (mislim) zastrasivanjem primorao da dobije 6.
Kamo srece da je kupio i posteno platio diplomu.

...eto vidis da je sposoban...a onaj TN iz radikalne stranke apsolvirao pre mnogo godina i nije se jos setio kako da diplomira :)

Ma kakve diplome, kakvi bakrachi... kakva diplomiranja.
Evo gledam sebe... to mi ne treba. Onaj kome trebam - zna moje znanje.
Kada sam trebao dplomirati GOVEDA od POLTRONA NA FAKULTETU su trazili knjizicu Saveza Komunista Jugoslavije, a nedugo zatim (3 godine) 1990 godine skoro SVI SU POHRLILI K CRKVI. TADA SU SVOJIM MASNIM i UGOJENIM GUZCAMA ZACEPILI MOJ ODLAZAK (ulazak) U ISTU.
Nego s*ebace oni i crkvu. Ovo poltrona po Srbiji sto im vjeruje uvjerice se ... u ostalom znaju oni to, samo cekaju bolje radno mjesto i vecu platu.

Odlična tema Wishaupt. Odlična. Ali vidiš, pošto si sigurno čitao Egziperija i "Malog princa" (valjda nema iole obrazovanog frajera starijeg od 15 godina koji na ovu knjižicu i citatima iz iste nije muvao ribice!) setićeš se da ne možeš od svrake očekivati da bude general, jer onda neće biti kriva svraka već ti koji imaš nerealna očekivanja. Ako pri tom još spadaš u onih 2 odsto svetske populacija (Mensa vrši ta sortiranja nakon testova) onda moram da te podsetim da će MANJE od 2 posto diskutanata sa foruma shvatiti o čemu ti pričaš. Nema mnogo generala ovde. Ono malo što ih ostade znam ih poimence (i što jes, jes, čitam ih povremeno sa uživanjem!).
Dakle, ne upuštaj se u diskusiju, ne bacaj bisere pred svinje (ovo je metafora, nemoj da mi grakćete, nikoga ne vređam!).
I još jedno dakle, ne možemo ovoga puta izabrati NAJMANJE zlo, jer nema najmanjeg. Nikada ovoliko MNOGO zla nije bilo. Ko je NAJMANJE zlo. SVI su ogrezli u korumpciji, lažima, kriminalu, halavosti, gramzivosti, prostakluku. svi, na svim nivoima i iz svake stranke.
Ne bih da nekome dižem pritisak ali jedino rešenje, jedino privremeno i prelazno rešenje do konačnog ozdravljenja ove prejadne države je parlamentarna monarhija. E to bi bilo eventualno najmanje zlo. Da točak budućnosti Srbije nastavimo da lagano okrećemo od tačke na kojoj je zaustavljena u prošlosti. Pa lagano. Prvo obrazovanje, pa infrastruktura, pa pravosuđe... Do 2012. ne bismo prepoznali zemlju. A onda da pričamo o demokratiji kakva je potrebna republici. Ili obrnuto.

Ne bih da nekome dižem pritisak ali jedino rešenje, jedino privremeno i prelazno rešenje do konačnog ozdravljenja ove prejadne države je parlamentarna monarhija. E to bi bilo eventualno najmanje zlo. Da točak budućnosti Srbije nastavimo da lagano okrećemo od tačke na kojoj je zaustavljena u prošlosti. Pa lagano. Prvo obrazovanje, pa infrastruktura, pa pravosuđe... Do 2012. ne bismo prepoznali zemlju. A onda da pričamo o demokratiji kakva je potrebna republici. Ili obrnuto.

A ko bi bio monarh????? Ona svinja sto za 20 godina nije mogla srpski da nauci a hoce da postane kralj Srbije i ciji su preci i sjebali Srbiju sa kraljevinom Srba-Hrvata i Slovenaca. Pa ja bi do sada kineski naucio kao maternji da pucam na mesto kralja Kine.
Ja bi lepo teKaradjordjevice sutnuo napolje i nista im ne bi dao od imovine posto su zajebali ovu zamlju kako niko nije.

A ko bi bio monarh????? Ona svinja sto za 20 godina nije mogla srpski da nauci a hoce da postane kralj Srbije i ciji su preci i sjebali Srbiju sa kraljevinom Srba-Hrvata i Slovenaca. Pa ja bi do sada kineski naucio kao maternji da pucam na mesto kralja Kine.
Ja bi lepo teKaradjordjevice sutnuo napolje i nista im ne bi dao od imovine posto su zajebali ovu zamlju kako niko nije.

ma oladi.ti karadjordjevici danas nemaju sansu da vladaju srbijom iz cist razlog jer su crnogorci.daklem stranci ne mogu da vladaju u nekoj zemlji.mora trazimo kralja medju nama.to ce biti prvi srpski politicar.dosad su sa srbiju vladali sve stranci zakljucno sa ovi poslednji presednici i premijeri.

Samo lagana diskusija.
Prvo Torente.
Zašto za čoveka kažeš da je svinja? Prvo, to nije diskusija dostojna tvoje elokvencije koju srećem na drugim temama. Ta "svinja" je više na svom lošem srpskom učinila za ovaj narod nego mnogi "divni ljudi" a aktuelni političari za unazad deset godina svoje vladavine na čistom srspkom. Počujte samo srpski jednog Velje Ilića, pa Čanka, pa Šešelja... I da podsetim da je predak "svinje" koju pominješ bio, recimo Petar Prvi Oslobodilac koji je u dubokoj starosti umro ispuštajući dušu na čistom francuskom pa mu ipak to "kotrljajuće R" i loši padeži ni najmanje nisu smetali da povede srpsku vojsku u mnoge borbe. Prvi. ne iz fotelje.
A onda Milunčetu veliki pozdrav. Doktorirala sam Karađorđeviće. Čisti Srbi. Karađorđev otac Petar NIJE Crnogorac. Da, došao je iz pravca Crne Gore. Pobegao. Živeo je u selu na granici. Znaš zašto je pobegao? Jer je ubio Turčina. Znaš zašto ga je ubio? Jer je Ture 'telo da iskoristi pravo prve bračne noći. Petar nije dopustio. Ubio ga i pobegao. i život proveo po selima u okolini Velike Plane.
I konačno hajde da se složimo da nabrajamo MANE naših političara, pa nek u tu analizu uđe i Aleksandar Karađorđević. Reći ćete: ne zna dobro srpski (inače, ne znam kada ste ga poslednji put čuli KAKO govori!), neko će reći da je debeo i još nekolicina da nosi bele čarape na crne cipele. Je l to sve? Da li je ikada izgovorio nešto JAVNO a da nije ispunio? Da li je ikada ukrao? Da li je obmanuo? Da li je neoga uvredio?
Hajde sada otidite na sajt pa pogledajte ŠTA je SVE uradio, koliko donacija, humanitarnih akcija, inicijativa, nagrada, poklona, koliko POSETA Kosovu, koliko kamiona, koliko ćebadi... koliko prijema za decu bez roditelja, za obolelu decu... koliko ljubavi za ovaj narod. I nemojmo ni o onokme da o trošku države živi u ovoj zemlji. Na žalost, ni to neće biti istina. Vlada odvaja deo za održavanje dvorskog kompleksa ali tol je smešno. Kao i sve za šta vlada odvaja. Srećom, Princeza Katarina je iz jedne od najbogatijih grčkih porodica, pa se dodaje, iz njenih fondova, od donatora, pretežno ino... Karađorđevići, za razliku od Obrenovića, nisu krali ni haračili pa nemaju niakkvu imovinu u vidu nekretnina po Evropi, pa ovi živi enmaju šta ni da prodaju... a o sinovima prestolonaslednika i da ne govorim. Kamo lepe sreće da su oni uzor ovdašnjoj omladini a ne Peconi, Maconi, i ostali... ONI!
Hoćemo sada da nabrajamo mane ovih aktuelnih i ovih sa spiskova? Otvarajte nov forum, nema ovaj dovoljno gigabajtova!

Weishaupt, jesi li ovaj primer preuzeo iz knjige Nevidljiva ruka? Inace, tvoj primer izvodi zakljucak da su politicari ti koji su nesposobni da zarade posteno hleb za sebe pa zato ulaze u politiku. Ima istine u tome, ali to je pojednostavljeno. One najjace politicare pre svega zanimaju MOC i VLAST. Mnogi od njih su se obogatili iz politike itd. Dakle, ovo je jedna pre svega uproscena prica ali je korisna jer pruza jedno od objasnjenja kako je nastala politika.

Tema je zanimljiva. Ima vise varijanti.
Ako se dogovore da demokratski izaberu vlast, onda ce pobijediti najbolji orator a obicno je to onaj koji nije najsposobniji. Posto G nista ne doprinosi ima veliki motiv da objasni smisao svoga postojanja i razradi pricu koja ce u drugi plan staviti proizvodnju a u prvi plan nesto drugo. Ako uspije da ubijedi produktivne da nastave sa produktivnoscu onda je napravio sebi dembeliju.
Najprirodnija varijanta je da je vlast onaj ko je i fizicki najjaci. U tom slucaju se brojke mijenjaju i vlast uzima sve i daje produktivnima onoliko koliko im treba da prezive. Zajednica traje dok je ta osoba najjaca a ako joj se nesto desi pa izgubi snagu, onda ce se razviti bitka za naslednika. I sve tako redom.
Treca varijanta je komunisticka. Svak radi prema svojim sposobnostima a uzima prema svojim potrebama. Svi su vlast, svi imaju jednako pravo glasa. Time ce onaj najproduktivniji izgubiti motiv da bude produktivan jer ce vremenom uvidjediti besmisao svog zrtvovanja. Na kraju niko nista nece raditi.
Cetvrta varijanta je da vlast uzme onaj ko je najproduktivniji. U tom slucaju forsirace ostale da budu i oni produktivni sto ce ostale brzi iscrpsti i unistiti. Pa ce naproduktivniji ostati sam.
Itd...

Weishaupt, jesi li ovaj primer preuzeo iz knjige Nevidljiva ruka? Inace, tvoj primer izvodi zakljucak da su politicari ti koji su nesposobni da zarade posteno hleb za sebe pa zato ulaze u politiku. Ima istine u tome, ali to je pojednostavljeno. One najjace politicare pre svega zanimaju MOC i VLAST. Mnogi od njih su se obogatili iz politike itd. Dakle, ovo je jedna pre svega uproscena prica ali je korisna jer pruza jedno od objasnjenja kako je nastala politika.

Tačno. Preuzeto iz knjige "Nevidljiva ruka".

Back