О mačkama

273865453_1697222163956949_5070934664719163152_n.jpg

danas sam dobila i preuzela odgovornost za jedno vrlo malo mace staro svega 12 dana
nije jos ni progledalo
mama im je nestala
dobili smo spric i mleko u prahu, ali svaki savet je dobrodosao.

hvala
Nije skupo mleko , skuvas ono iz kese i dajes im mlako.
Bolje to nego u prahu.

Bas lepo od tebe i zalosno sto ih je majka napustila :(

Otprilike polovina svetskog stanovništa boluje od toksoplasmoze ali nema nikakve simptome*. U nekim zemljama zaraženo je i do 60% stanovništva.
Toksoplazmoza je parazitska bolest, neizlečiva je i povezuje se sa nizom neuropsihijatrijskih poremećaja. Paraziti se najšešće nastanjuju u mozgu.

*novija istraživanja pokazuju da toksoplazmoza utiče na ponašanje ljudi i ovde počinje jedna velika zečja rupa. Navodno, veza sa suicidom, agresivnim ponašanjem i nesmotrenom vožnjom. Da, deluje neverovatno na prvi pogled.

Crazy cat lady sindrom je izgleda stvaran. ;)

Što se mene tiče, što dalje od mačaka.
Toksoplazmoza se dobija od mačaka, zaboravio sam da dodam.

Do sada nisam imao mačku, imao sam psa. ..sada imam mačora i mnogo ga volim. Savetuju mi da ga sterilišem da bi ostao u kući, jel u protivnom, može da ode.
Imam i jedno pitanje. On ima 8 meseci i baš lepa dlakava jaja. Kada se steriliše mačor, jel jaja ostaju ili ne ?

ovaj je isti moj :heart2:

Do sada nisam imao mačku, imao sam psa. ..sada imam mačora i mnogo ga volim. Savetuju mi da ga sterilišem da bi ostao u kući, jel u protivnom, može da ode.
Imam i jedno pitanje. On ima 8 meseci i baš lepa dlakava jaja. Kada se steriliše mačor, jel jaja ostaju ili ne ?

Sterilizacija mužjaka naziva se kastracija i uključuje uklanjanje oba testisa.
Dobro i pametno vam savjetuju.
Ukoliko želite spriječiti mnoge bolesti koje mogu prvenstveno biti posljedica tjeranja gdje dolazi do sukoba i druženja sa potencijalnim prenositeljima raznih bolesti, najbolja opcija je kastracija i kao odgovoran vlasnik i udomiteljica privremenog smještaja za mnoge mace i pse, moj savjet vam je razmisliti o kastraciji, a najbolje vrijeme je oko 7 mjeseci kada one uglavnom dođu u doba spolne zrelosti.

Pozdrav vama i maci :) i sretno u promišljanju.

ima 8 meseci,moj ima mozda 3 godine. tvom nije mozda jos vreme,ali kad ga uhvate hormoni onda ce mjaukati da ga pustas napolje. ako ide napolje onda moze nastradati. a u kuci ima da luduje i da prska mokracu gde god stigne. kastracija je 3.000 dinara,idi i uradi. i daj mu obavezno tu glavnu vakcinu koja stiti od mnogih zaraza. te dve stvari moras da uradis ako ti je stalo.

pogledajte moj video gde mu pomazem da hvata misovi.

Back