О mačkama

Maca.jpg

Ovo su dva takoreći mačeta, brat i sestra , vidi se iz priloženog. Ostalih 6, stara garda - i tu ima ko koga NE TRPI, a onda krene trpanje...🥊Mada, ako sam prisutna, unapred znam po položaju tela na kog su se ustremili pa preduhitrim... Ranije sam uvek izvlačila najdeblji kraj. Al ubrzo shvatila izreku bolje sprečiti..

Mada, ako sam prisutna, unapred znam po položaju tela na kog su se ustremili pa preduhitrim...
Isti slučaj, kod nas četiri mačke, tri dame( :zcepanje: ) i jedan dečkić kog sam našao u podrumu kako kuka,
možda je imao 3-4 nedelje.
Obično je dovoljno kad vikneš ili cokneš, ako ne pomogne, uzmem novine, da vidiš te bežanije, razbeže se
na sve četiri strane i vire iz nekih ćoškova, kao: - šta ti je, šta divljaš, pa igramo se samo...
A to sa novinama me naučila keva, ne klepiš ih rukom nego malkice novinama, da se ne plaše ruke, a i
odmah prepoznaju taj zvuk, smire se momentalno.

Isti slučaj, kod nas četiri mačke, tri dame( :zcepanje: ) i jedan dečkić kog sam našao u podrumu kako kuka,
možda je imao 3-4 nedelje.
Obično je dovoljno kad vikneš ili cokneš, ako ne pomogne, uzmem novine, da vidiš te bežanije, razbeže se
na sve četiri strane i vire iz nekih ćoškova, kao: - šta ti je, šta divljaš, pa igramo se samo...
A to sa novinama me naučila keva, ne klepiš ih rukom nego malkice novinama, da se ne plaše ruke, a i
odmah prepoznaju taj zvuk, smire se momentalno.
To isto vazi i za pse, narocito kad kao vaspitavas stence, a naravno neces rukom da ih udaris
nego samo novinom po guzi i onda cim vide da uzimas novinu u ruku sete se sta su naucili.

Back