O BOGU? O NAMA?

PinkPanter0309

Početnik
Poruka
48
Da vas cujem sta imate za rec. Da li treba vjerovat crkvi kad ima toliko protivrjecnosti, ustvari sta treba vjerovati? Ili mozda Boga nema i on je stvoren iz naseg ne znanja? Ili je on u nama? Pisite vase misljenje, mozda ce biti glupo, ali vi necete to znati pa vas nece biti ni sramota, nemajte brige. Neka neko napise i nesto pametno, pa da ovaj blog postane popularan.

Crkvi treba verovati uvek i svagda.

Ona nam ukazuje na svako dobro i svako zlo, uči nas svemu što nemožemo naučiti nigde drugde, a jedno od najbitnih stvari su PUT ISTINE, HRISTOVA NAUKA, kojim putem nalazimo put spasenja i večnog života.... :)

Da napomenem, jedno je verovati CRKVI, a drugo je verovati ljudima.

Uvek treba dobro osluškivati, i spoznati reći Božije. :)

A crkva je institucija ?

Mozda i jeste.

Meni je kao poreska uprava :)
Po meni u pitanju je nevladina organizacija religioznog tipa smisljena da stice novac i moc, a da pri tome nikome ne koristi osim vladaru, odnosno vladajucoj garnituri u drustvu u kojoj deluju. To je strogo hijerarhizovana parazitska organizacija zatvorenog tima, koja nezasluzeno uziva izuzetno velike i nicim zasluzene privilegije. Bog je mediji kojim se lakoverne i neobrazovane mase drze u stanju odredjene euforije. Obecanje drugog, onostranog vecnog i blagodetnog zivota u raju, a vecite patnje u paklu za nevernike, je opijum kojim se mase drze u poluhipnotickom stanju.

Poslednja izmena:
Da vas cujem sta imate za rec. Da li treba vjerovat crkvi kad ima toliko protivrjecnosti, ustvari sta treba vjerovati? Ili mozda Boga nema i on je stvoren iz naseg ne znanja? Ili je on u nama? Pisite vase misljenje, mozda ce biti glupo, ali vi necete to znati pa vas nece biti ni sramota, nemajte brige. Neka neko napise i nesto pametno, pa da ovaj blog postane popularan.

Ljubiti bliznje kao sebe samog.

To je sve sto je potrebno, a sto se tice boga, prvi korak je SAMOSPOZNAJA.

Moja religija je moja njiva. Moja zastava je moje nebo. Cuvam komsiju jer mi je brat. Ko cuva brata cuva sebe. Nebo nam je zajednicka zastava, bogata zemlja nam je zajednicki cilj. Bog je snaga koja na pravilnom rastojanju drzi zemlju i nebo. Ponekad se ljute, i zemlja i nebo, ali uvek na kraju znaju sta je za njih dobro.

Ne vjeruj NITI jednoj Crkvi - jer - nema niti jedne ispravne.
-----------------------------------------------------------------------

Jedini - Kome trebaš vjerovati - Taj Je Bog Jahve.
Čitaj i vjeruj Božjoj Jahvinoj riječi - U BIBLIJI!

Jer - već tada, a pogotovo sada - ima jako puno Lažnih Učitelja.

Back