- Poruka
- 20.280
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i fermi je imao oko 3 milijarde..gde si ti dobio tu informaciju da fermi ima 4 milijarde tranzistora..
novi cip najvise unapredjen po pitanju tehnologije izrade..al posto i AMD i nVidia svoje cipove prave kod TSMCa neko je tu nekog zahebavao godinu ipo dana ..na kvarno..
nego po ovim testovima..koji se btw meni jako svidjaju jerbo je neko ostavio i tacne uslove testiranja a ne samo objavio cifre..novi GF110 cip duva u pete radeon karticama sa 2 cypressa na sebi
Na itsvet.com
Pročitao sam na drugom sajtu da je riječ o 3 milijarde.
Ne svatam, 2 cypressa ima samo 5970?
zaboravljas da nvidia nije imala problem sa cipovima vec sa TSMCom koji u tom istom 40nm procesu samo stancuje cipove za ati..
cena od 250 evra sam ja opalio odokativno..u rangu od 200 evra nvidia vec neko vreme ima gtx 460..sa 1 giga rama..koji kod nas vec probio cifru ispod 20 000 dinara..
naklonjen sam FER igracima...AMD je nvidiu sabotirao na kvarno preko TSMC celih godinu ipo dana..te stekao polozaj na trzistu koji sada ima sa radeonima..
inace GF110 cip..koji je na GTX580 karticama je samo procesno unapredjen FERMI znas i fermi je imao 512 cuda jedinica ali bas zbog proizvodnog procesa nvidia je imala ogroman skart..pa su na kraju lansirali nedoradjen cip na trziste..sa 480 aktivnih CUDA
dalje nvidijin GTS 450 koji u americi kosta oko 120 dolara..tuce radeona 5830 koji je ..koliko ono bese skupljii? 50 dolara..nije sve bas tako kako popularziatori ati amd marketinga google tipa "dont be evil" trube po casopisima i raznim drugim medijiumima
to ti je ono svi mrze microsoft a da nije njega jos bi kuckali u po 5000 dolara placenim shell ovima nekog SCO UNIXA na 10 000 dolara placenim digitronima..
e sad..ati jeste odavno izbaci DX11 kartce ali jos nema niti jedne jedine full DX11 igre niti ce ih biti do kraja 2011..u pitanju su samo nadogradnje starih DX9c endzajna..baza je i dalje windows XP..a on je sta? pa dx9c
s druge strane taj isti majkrosoft jos od zavade sa nvidiom u vezi starog xboxa otvoreno prilagodjava dx ati karticama..
problem nvidie nisu inzineri i ideje nit znanje vec TSMC ( taiwan semiconductor manufacturer corporation ) odnosno firma koja fizicki proizvodi cipove i za ati i za nvidiu a pre dve godine je bilo price oko prilaska intela nvidiji sa ponudom za kupovinu..
sto su iz nvidie glatko odbili i nastavili da posluju SAMOSTALNO..a iza ATI stoji amd a iza amda stoji sun i ibm..sa svim svoji ekonomskim a narocito politickim uticajem..
a sad o procesnoj snazi..stari vruci i losi FERMI cip postize 5 do 6 fps u jednom vrlo posebnom testu..koji uklljucuje rejtrejsing..znas nesto sto se koristi u profesionalne svrhe kao sto je AVATAR film npr..taj test ni dupli sajpres nije upso ni da pokrene..toliko o snazi..+ duble precision rendering i jeso neke stvari koje omogucavaju da se nvidia cipovi koriste kao kooprocesori..
postoji jedan nvidia tesla sistem u srbiji..superkompjuter na stolu phe
imam ja bolju informaciju o doticnoj kartici a to je da kosta samo 4.495 din i da trosi od 1400 do 2000wati,kako ,pa lepo ko neveruje neka proveri ,evo ovde
http://www.pcberza.rs/komponente/graficke-kartice-pci-e-nvidia-gtx-580/1474/
Duhovit si koliko i serija Alo Alo... Da si odvojio vremena koliko ti je trebalo da smislis taj glupi fazon i procitao review, video bi da gtx580 trosi manje od 5970 i onog djubreta od 1000+ eura a da su je pp snazi gtx580 negde ispred tih kartica.,..
A ti da si kliknuo na link shvatio bi zasto sam napisao da trosi od 1400-2000w ,al ocigledno ili nisi ili slabo zapazas stvari
Aj da ti olaksam,ususuvaci su postavljeni kao doticna kartica,xaxa,da li je smesno ili tuzno to je tvoje misljenje
Ono đubre od 1000+€ nije djelo AMDa nego Asusa, koji je na jednu karticu stavio dva fizički odvojena cypressa i nemoj se blamirati, ta kartica od preko iljadarke je najbrža kartica na svijetu još uvijek a iza nje je 5970. Jesu skupe, i puno struje troše, ali to je kao kad kupuješ auto. Kupuješ npr nekog masseratija od nekoliko miliona i odabereš štedljiviji motor. Ko ima para da sebi kupi bilo koju od tih kartica neće gledati na potrošnju struje, gledaćemo mi koji kupujemo 5770 ili 460.
Čovjek nije mislio vrijeđati nvidiu nego loše ažurirani sajt.
imam ja bolju informaciju o doticnoj kartici a to je da kosta samo 4.495 din i da trosi od 1400 do 2000wati,kako ,pa lepo ko neveruje neka proveri ,evo ovde
http://www.pcberza.rs/komponente/graficke-kartice-pci-e-nvidia-gtx-580/1474/
Pa ti hvalis 5xxx seriju i poredis gtx480 i gtx580 kartice sa katricom koja kosta kao 100kg sunke a ne daje tako dobre rezultate ( kada poredis cenu sa onim sto nudi )
Ono đubre od 1000+€ nije djelo AMDa nego Asusa, koji je na jednu karticu stavio dva fizički odvojena cypressa i nemoj se blamirati, ta kartica od preko iljadarke je najbrža kartica na svijetu još uvijek a iza nje je 5970. Jesu skupe, i puno struje troše, ali to je kao kad kupuješ auto. Kupuješ npr nekog masseratija od nekoliko miliona i odabereš štedljiviji motor. Ko ima para da sebi kupi bilo koju od tih kartica neće gledati na potrošnju struje, gledaćemo mi koji kupujemo 5770 ili 460.
Čovjek nije mislio vrijeđati nvidiu nego loše ažurirani sajt.