Nozevi uopste

Ta Bahco sekira zahteva puno modifikacija da bi zaista radila kako treba.. Meni je za moju trebalo 3 dana sa ugaonom i trakastom brusilicom, + rucno poliranje.

I jel se isplati , sve se kanim da je kupim ,
jel ti mrsko da stavis neku sliku ili napises neke smernice kako da je "oderem" :D

I jedno pitanje ko zna, uvezi je sekira ,koja je razlika u geometriji za Wetterlings izmedju hunting i skinning modela.

Hogare mislim da je samo u pitanju marketinski potez nekih nasih trgovaca,kao moze da sece kosti!? a ova druga,obicna ne ,licno mislim da su testere iste samo je razlika u rukohvatu,bar sto sam ja vido u merkuru.
Coffelnn,
hvala na sugestijama,i ja sam vido neki tutorial sa umetanjem drveta ali nema sanse sa full tang da radi,nego vrlo interesantna ideja sa kostima krave samo koji deo?valjda je mali stockman radjen od vilice a butna kost ima vecu masu,koju si ti koristio?,jos kad bi mogli da je stabilizujemo!!!

ovo je jedino sto sam uspeo da odradim u mini pauzi kod kuce ,nije nesto ali je lepse nego plastika.Ova druga parcad cekaju svoje fire stillove .

23022009178-1.jpg

Traper ceka da polozim neki ispit,natrag na ucenje:)

Nice work !
:klap:

Ja sam koristio "suplje kosti", odnosno prednje i zadnje "cevanice" :)

"pojma ne znam ja od toga", ali mi se cini da tamo ima najvise "kompakte" u odnosu na "spongiozu", i da je dovoljno crvsta zbog prirodnog opterecenja.
Kad je izbelis u natrijum hipohloritu (stara i najobicnija Varikina), ujedno otpadnu i svi organski delovi.
Cini mi se da je onda malkice zuca.... u odnosu na peroksid.... i cvrsa..... valjda !?
Vanish, je ubeli skrooooooz, ali....... kao peroksid hoce da je dekalcifikuje !!!!!!
Sve u svemu, meni je uspelo.
Kako se stabilizuje....... nemam blage veze !!!!
Znam da ima dosta fazona kako da govedja kost izgleda jos bolje, i da bude trajnija, ali ovih meseci nemam vremena za koske :)

Meni se mnogo svidjaju svakojake drske i drzalje od govedje kosti, i vidjao sam po Africi bezbroj stvari koje "rade" bez posebne filozofije, i u very havy duty zadacima
Mnogo volim i kravlji rog, ali ja nemam srece sa tim materijalom :(
.... nesto nece da se polira, .... ili ja negde gresim.... ....

Da znas da kost dobro prima bajc, pigment iz "imalina", ..... i moze da bude vrlo kreativan materijal

Bratko, najjeftinije sto sam ja nasao u velicini LMF Army modela kosta 1300 din (to ti je otprilike 2032.29 MKD ;)).
Model sa magnezijumskim blokom sam nasao za 960 din ali je tu ferocerium rod premali za moj ukus (zapreminski oko 4 puta manji nego na LMF Army modelima).

Svako dobro.

:super:

Još kad bi mi rekao kakve su cene. Sekira deluje jako dobro. Ja čekam jednu wetterling da stigne iz Švedske ali osećam da će čekanje jako brzo da mi dosadi pa ću da uzmem nesto tako. Video sam i jednu jako lepu stanley navodno "made in UK" ali ne znam kakvog je kvaliteta.

ja bih tebe s bumerangom zviznula
pedagoshki, za svaki sluchaj :dash: :bye:

Fire Flash-ovo "kresivo" radi odlicno. Oni koji imaju oba, kazu da je nesto tezi od LMF Army modela ali to nije Bog zna kakva razlika.
Ja nisam bio zadovoljan "strugacem" pa sam napravio drugi koji "baca" vece varnice ali zato prosto jede fire steel.

U zdravlju te sluzio.:ok:

Ako me oci ne varaju, na tvojoj fotografiji u 239-om postu se nalazi Light My Fire Scout Fire Steel (sudeci po velicini i izgledu "strugaca"). Mozda si ga kupio i pod imenom Kershaw ali ti je to isti djavo jer ih pravi LMF.
Army model je veca verzija Fire Steel-a istog proizvodjaca, otprilike iste velicine kao i Fire Flash-ov koji si upravo kupio.

Jeste Kershaw ,generalno sam bio zadovoljan sa njim ali sam poklonio pa kupio Fire flash.Nisam znao da postoji i veci model ! u arsenalu su samo 2 modela Fire Flash i magnezijumski blok.Nadam se da FF nije kvalitetom slabiji od LMF???

Koji je sastav fire steela, pa on baca varnice kad hoću da ga "naoštrim":rotf:

Koliko dugo nauljano drvo treba odstoji pre nego da ga zalepim epoxijem za čelik

Poslednja izmena:
Onda sam opasno zajebo stvari, Drvo sam nauljio i malo zagoreo pa je dobilo lepu tamnu boju kafe pri pravljenju mi je jedna strana pukla tako da sam morao da sečem drugu i potrošio svu krušku koju mi je Coffeinn dao, a pre toga loše odmerim maslinu pa je isečem tanko i onda shvatim da mi je to u ruci pretanko i od nje odustanem. Baš sam ispao kreten!!!!

:dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash:

Drugari konačno je gotov, malo sam zeznuo sa ovom nitnom pozadi (na drugoj strani je malo lošije) al za prvi put sam zadovoljan.

Evo fotki mada su loše jer sam slika starim digitalcem kad budem uradio i fire stilove odlikaću sve filmašem pa će se lepše videti nož.

Prilozi

• PHTO0025-1.jpg
    PHTO0025-1.jpg
    62,5 KB · Pregleda: 76
  • PHTO0026-2.jpg
    PHTO0026-2.jpg
    69,4 KB · Pregleda: 59
  • PHTO0027-3.jpg
    PHTO0027-3.jpg
    32,2 KB · Pregleda: 51
  • PHTO0028-4.jpg
    PHTO0028-4.jpg