Alter_Ego_
Stara legenda
- Poruka
- 91.496
gdje?...
Написао си у претходној поруци, тупко.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
gdje?...
Каквог рата?Србија неће одлучивати о томе да ли ће или неће бити рата,
Да ли ће се рат проширити и на остале европске државе.Каквог рата?
Да ли ће се рат проширити и на остале европске државе.
Рат у Европи траје од 2014. године.
Da bi došlo do eskalacije prvo treba da dodje do nekih promena na frontu. Front se manje više ne menja nešto drastično. Ruskog proboja nema, Ukrajinske kontraofanzive isto. Vodi se bitka iscrpljivanja koja ovako može da traje nekoliko godina. Vojnici koji su na prvim linijama i gledaju samo da prežive naredni čas su sigurno demotivisani da preuzimaju bilo kakve korake i imaju verovatno isti sindrom kao vojnici u prvom svetskom ratu. Rat se otegao i obe strane ništa ne dobijaju odugovlačenjem osim većih gubitaka što ljudskih, što ekonomskih a ni jedna strana nije sposobna da izvrsi kakav proboj i da dobije rat na bojnom polju. Rat će trajati i završiće se verovatno nekim primirijem ili mirovnim sporazumom gde niko neće da bude zadovoljan.Србија неће одлучивати о томе да ли ће или неће бити рата, као што до сада није могла да одлучи. Први и Други светски рат су избили тако што су их велике силе започеле. Србија може да бира на чију страну ће да стане.
Рат у Украјини је отпочео 2014. године, а не 2022. како то неки овде и на ТВ-у тврде. Траје већ 11 година и у њему учествују активно и непосредно многе државе. На страни Русије у оружаном сукобу учествују Белорусија и Северна Кореја, док друге земље дају посредну подршку. На страни Украјине учествује цео НАТО и део држава које се сматрају "западом".
Оно што је сада питање јесте да ли ће да дође до ескалације и проширења оружаних дејстава на друге европске државе или неће.
Пре тога си питао "који рат".Русија за 11 година рата напредовала седам њива у правцу запада?
Знаш каће се заврши рат? - Никад!
О пробоју и напредовању не одлучују војници на фронту, већ врховна команда. Намеће се основно питање зашто Русија није јаче ударила по украјинским положајима још 2014. године.Da bi došlo do eskalacije prvo treba da dodje do nekih promena na frontu. Front se manje više ne menja nešto drastično. Ruskog proboja nema, Ukrajinske kontraofanzive isto. Vodi se bitka iscrpljivanja koja ovako može da traje nekoliko godina. Vojnici koji su na prvim linijama i gledaju samo da prežive naredni čas su sigurno demotivisani da preuzimaju bilo kakve korake i imaju verovatno isti sindrom kao vojnici u prvom svetskom ratu. Rat se otegao i obe strane ništa ne dobijaju odugovlačenjem osim većih gubitaka što ljudskih, što ekonomskih a ni jedna strana nije sposobna da izvrsi kakav proboj i da dobije rat na bojnom polju. Rat će trajati i završiće se verovatno nekim primirijem ili mirovnim sporazumom gde niko neće da bude zadovoljan.
Tu se ne brinem, bahati uvek dignu buku i posalju sve osim sebe u rat...A kako i koje Srbe će da pošalje u rat? Radojičića junaka Banjske?ajde budi realan ne volim ni najmanje ovu vlast brate ali ne postoji mogućnost da se tako nešto desi. Koji interes može tu da ima sns mafija koji već nema prodajom oružija i svega i svačega. Mi nemamo vojnike ni da čuvaju i održavaju kasarne i tehniku a kamoli za obuke i rat.
![]()
Sto ne kazes da ameri misle da kontrolisu starim dobrim metodom celu igru , a to je pusti ih da se istrose pa ih zajasi , ali to nece biti slucaj ovde...ne znam zasto igraju se trostruke igre, usa kina, usa rus, rus kina...Da bi došlo do eskalacije prvo treba da dodje do nekih promena na frontu. Front se manje više ne menja nešto drastično. Ruskog proboja nema, Ukrajinske kontraofanzive isto. Vodi se bitka iscrpljivanja koja ovako može da traje nekoliko godina. Vojnici koji su na prvim linijama i gledaju samo da prežive naredni čas su sigurno demotivisani da preuzimaju bilo kakve korake i imaju verovatno isti sindrom kao vojnici u prvom svetskom ratu. Rat se otegao i obe strane ništa ne dobijaju odugovlačenjem osim većih gubitaka što ljudskih, što ekonomskih a ni jedna strana nije sposobna da izvrsi kakav proboj i da dobije rat na bojnom polju. Rat će trajati i završiće se verovatno nekim primirijem ili mirovnim sporazumom gde niko neće da bude zadovoljan.
Рат је почео 2014. године и у њему учествује већина европских земаља.
Можеш да изиграваш будалу колико хоћеш, али рат у Украјини је почео 2014. године и траје до данас. Тада је кренуо прекид саобраћаја, тада су кренуле прве санкције, поделе и условљавања.Da, a planeta je ravna ploca i njome upravljaju ljudi gusteri![]()
Sve da bi ostao na vlasti ili zadrzao pare koje je pokrao od naroda i drzave.BIĆE RAT Vučić upozorio: Ceo svet se sprema za rat, kopaju rovove i gledaju ko će biti na čijoj strani!
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar VUčić upozorio je na to da se ceo svet sprema za rat.
![]()
Novosti
- U celom svetu imate potpuni kolaps i haos. Biće sve teže u svetu i biće teže kod nas po određenim pitanjima iz prostog razloga, što ljudi moraju da znaju, da se svi pripremaju za rat. A kad se pripremaju za rat, onda to znači da će toga i biti. I kad već znamo da će da bude rat, a biće, ja vam kažem, jer vidim šta se događa, i kako se svi spremaju. Niko se ne priprema za razgovore, samo gledaju ko će da bude na čijoj strani. Kopaju svoje rovove i čekaju početak. A znaju da rat dolazi i samo se spremaju - rekao je Vučić.
https://www.novosti.rs/vesti/politi...a-rat-kopaju-rovove-gledaju-biti-cijoj-strani
Vucic kaze da je rat izmedju Rusije i NATO pakta neizbezan
Koga cete vi podrzavati u predstojecem ratu Istoka i zapada tj Rusije i Kine sa saveznicima na jednoj strani i NATO pakta na drugoj strani?
Da li Srbija treba da uzme ucesca u tom ratu , ili je bolje da bude neutralna tj da se drzi po strani?
Можеш да изиграваш будалу колико хоћеш, али рат у Украјини је почео 2014. године и траје до данас. Тада је кренуо прекид саобраћаја, тада су кренуле прве санкције, поделе и условљавања.
Неко се пробудио у 2025. години и прави се да не зна о чему се ради.
kad bismo se zezali.Rat u kojem ucestvuju dve evropske zemlje: Rusija i Ukrajina.
Dve ≠ većina.
Ајде да је ово написао неко ко је необразован и острашћен, што је добар део учесника на овом форуму на овој теми, али да то напише неко ко је завршио Војну академију не иде.Rat u kojem ucestvuju dve evropske zemlje: Rusija i Ukrajina.
Dve ≠ većina.
Ајде да је ово написао неко ко је необразован и острашћен, што је добар део учесника на овом форуму на овој теми, али да то напише неко ко је завршио Војну академију не иде.
Не знам да ли си пратио скоро, а јеси јер видим да редовно коментаришеш, да Северна Кореја учествује активно у сукобу са својим оружаним снагама. Знам да и ти сигурно знаш да Русија користи територију Белорусије за извођење војних операција, односно за учешће у ратним дејствима против Украјине. Дакле, на страни Русије имаш два додатна званична учесника оружаног сукоба.
Земље које се граниче са Украјином, као и државе на Балтику, дају свој ваздушни простор за НАТО авионе да врше извиђање из ваздуха (AWACS), а добијене податке прослеђују Украјини. Сателити земаља чланица НАТО снимају територију Русије и Украјине и те податке прослеђују Кијеву. Дакле, имамо НАТО на страни Украјине који се непосредно укључио у извођење војних операција, јер својим непосредним прикупљањем информација, односно извиђањем и обавештајним радом, битно доприноси организацији и извођењу војних операција украјинске војске. Поред тога, званични НАТО официри учествују као саветници у Украјини и врше обуку припадника украјинских оружаних снага.
Ја сам из свега овога изузео плаћенике, добровољце, доставу наоружања и војне опреме, финансијску подршку и све друге видове помоћи, који не представљају формални услов да би се нека држава прогласила непосредним учесником у оружаном сукобу, односно зараћеном страном.
Пре него што кренеш да се спрдаш, схвати да постоје људи који знају шта је потребно да би неко био проглашен за учесника у сукобу и да би постао легитимна мета.
Написао си у претходној поруци, тупко.
Можеш да изиграваш будалу колико хоћеш, али рат у Украјини је почео 2014. године и траје до данас. Тада је кренуо прекид саобраћаја, тада су кренуле прве санкције, поделе и условљавања.
Неко се пробудио у 2025. години и прави се да не зна о чему се ради.
Гласао бих да будемо неутрали, али кад сам видео да си ти тако гласао, мало сам се попишманио. Како да гласам у анкети исто као и ти?nisi glasao na anketi?
sta se ceka?
Вараш се.Kako da se ne sprdam kad ti je bukvalno ceo post za sprdnju
Da bi se neko proglasio ucesnikom u ratu, mora da zvanicno objavi rat. I to je to.
Sve ostalo je novinarska baljezgarija, i baljezgarija propagandne masine, na koju vidim da 99% ljudi izuzetno lako naseda.
Po tvoj, totalno pogresnoj logici, Srbija direktno ucestvuje u preko 20 ratnih sukoba jer prodaje oruzje u vise od 20 ratom (ili nekom drugom vrstom sukoba) zahvacenih teritorija.
I ako tu logiku sada prosiris na ceo svet, dodjes do toga da svako sa svakim ratuje, sto, naravno, ne da nije tačno nego upravo zvuči kao ravnozemljaška budalaština.
Bas zato ljudi koji nisu vojno obrazovani vole da tupe o stvarima u koje se ne razumeju, zato mi ne preostaje nista drugo nego da se sprdam![]()
Гласао бих да будемо неутрали, али кад сам видео да си ти тако гласао, мало сам се попишманио. Како да гласам у анкети исто као и ти?
Зашто?pa ti glasaj za eat na strani NATOa onda