Ja sam, ako nisi primjetila, boldovao i time naglasio dio teksta na koji se najviše odnosi moj komentar. Namjera mi nije bila da nju kao individuu optužim za bilo šta niti je njoj upućena bilo kakva lična opaska osim toga ga griješi kada piše da to "nisu počinili njeni sugrađani" jer jesu.
Baš njeni sugrađani. Time skrećem pažnju da postoji problem na kojem se treba raditi ali oni svi kao kulturno društvo treba da liječe takve pojave.
Da li se
@Zla Beba bunila ili protestovala ili je čak bilo gdje zabilježen bunt u tome što se po Sarajevu masovno postavljaju spomen ploče u kojima se piše epitet "srpski zločinci" čime se čitav jedan narod stigmatizira.
Jer to su onda zločinci Srba, srpske djece i omladine, starih i sredovječnih, jednom rječju svih Srba od beba do starih ljudi.
Jesu, zločinci jesu Sarajlije i Sarajevu je potrebno liječenje od mržnje, stigamtizacije Srba i bolesnih kompleksa.
Podjestiću te da današnji natpisi o "srpskim zločincima" vuku isto značenje kao kada je nastao pogrom sarajevskih Srba nakon ubistva Franca Ferdinanda kada su sarajevske novine pisale:
"
I jesi Srbin prokleto ti sjeme i pleme"
Liječenje će početi tako što će sami sebi priznati da su bolesno društvo a ne time što će reći "to nisu moji sugrađani" jer jesu njihovi ili njeni sugrađani. Tu ne krivim nju lično već ukazujem na činjenice.