Novosadski učenici napadnuti u Sarajevu: Uhapšen jedan napadač, za ostalima se traga

Стоје фино табле на граници (*|*) ако неком промакну може визуелно утврдити (успут) да ту нешто није у реду ... :D

Pogledajte prilog 1706014
Dark Arts Halloween GIF by Harry Potter

све је ИСПЛИВАЛО НА ПОВРШИНУ - НОВОСАДСКИ УЧЕНИЦИ СУ НАПАДНУТИ ЈЕР СУ СРБИ! НАПАЛИ СУ ИХ УЧЕНИЦИ ИЗ ШКОЛЕ СА КОЈОМ СЕ ВРШИ РАЗМЕНА!

Redakciji NS Uživo javila se majka čija ćerka je premlaćena sinoć, zajedno sa svojim školskim drugarima, u centru Sarajeva, od strane NN lica.

Sinoć oko 22 časa primila sam poziv od ćerke, koja je bila, blago rečeno u stanju šoka. Izlazeći iz pozorišta u kojem su bili i novosadski srednjoškolci i domaćini, sa desne i leve strane stajala je grupa mladića. Pretpostavljamo da su znali za razmenu, a u policiji se saznalo da su naša deca poslednjih dana praćena od strane istih tih mladića, jer su učenici škole koja je učestvovala u razmeni učenika. U sekundi su napali dečake iz Novog Sada, međutim, nisu poštedeli ni devojčice iz novosadske gimnazije. Sve se odigralo jako brzo. Razredna naših učenika nije stigla da reaguje. U roku od par desetina sekundi, koristeći palice, sarajevski đaci su premlatili novosadske. Jedan dečak je uspeo da pobegne u obližnji kafić sav krvav, gde su mu ukazali prvu pomoć. Moja ćerka od zadobijenih udaraca dobila je blaži potres mozga i hematom na glavi.

Po jednog od povređenih dečaka, otac je krenuo čim je saznao za nemili događaj. Ostatak dece, vraća se danas u Novi Sad.

Naši đaci proveli su celu noć u policiji, a dva počinioca su uhvaćena i nažalost, ispostavilo se da su to đaci sarajevske škole.

Neutešna i prestravljena majka nastavlja svoju ispovest:

Naša deca nisu bila dovoljno zaštićena. Pre dva dana, vodili su nam decu u ratni muzej, gde su Srbi predstavljeni kao genocidan narod. Smatram da politici nije mesto u školi i da za ovakvim izletom nije bilo potrebe, jer su naša deca bila izuzetno potresena pričom u kojoj je njihov narod predstavljen kao najveći zločinci. Razredna nije znala da će ih voditi tamo i zbog toga je niko od nas ne krivi. Prosto, svi su bili zatečeni, jer im je rečeno da će ići u posetu muzeja, ali su domaćini prećutali o kom se muzeju radi. Mi, kao roditelji, sve smo to prećutali, ali ovo sinoć je bio vrhunac.

Ne možemo da se pomirimo sa činjenicom da nam deca nisu bila zaštićena od strane domaćina. Ono što nas je još pogodilo i kao ljude, ali i kao roditelje, jeste činjenica da našoj deci Hitna pomoć nije želela da ukaže prvu pomoć dok nismo platili. Kao zdravstveni radnik, zaposlena sam u domu zdravlja. Kad god neko dođe, ne pitamo ko je, naše je da ukažemo prvu pomoć. Ima dosta stranih radnika u Novom Sadu, nama to nije bitno, svima ukažemo prvu pomoć, jer smo se time obavezali kada smo položili Hipokratovu zakletvu. Sarajevske kolege su se oglušile o to i bacile ljagu na jedno od najhumanijih zanimanja.

Razredna je obavestila da je njenoj ćerki plaćen pregled, dok je otac jednog dečaka poslao čoveka da ostalima plati preglede, kako bi im se ukazala prva pomoć.

– Tragedija nam je dosta. Najbitnije nam je da su nam sva deca živa – napominje zabrinuta majka i dodaje:

– U oktobru, kod nas su bila deca iz Sarajeva. Mi kao roditelji potrudili smo se da ih ugostimo kako dolikuje. Sve smo podredili njima. Deca su se vratila kući puna utisaka, čak su i njihovi roditelji posle par dana zvali da se zahvale na gostoprimstvu. Kod nas nije postojala nikakva vrsta provokacije, samo smo gledali kako da ugodimo toj deci. Vodili smo ih u obilazak Matice srpske, Gradske kuće i svih ostalih znamenitosti Novog Sada. Dok su naša deca dočekana tamo ne baš lepo i mi kao roditelji smo u šoku zbog svega što se desilo. Dva dečaka su teže povređena. Jedan od njih možda ima i frakturu.

Prestravljena majka danas je primila poziv od majke jednog od prebijenih dečaka.

Vaša ćerka je heroj. Ponosna sam što moja deca imaju takvu drugaricu. Onaj je uletela u taj metež, želeći da odbrani svoje drugare. Ona je, braneći njih zadobila udarce.

Da ova hrabra devojčica nije “uletela” verovatno bi situacija na kraju bila mnogo gora.

– Ima potres mozga i hematom na glavi od zadobijenih udaraca palicom, ali najbitnije nam je da se sve na tome završilo. Za malo da bude tragedija. Moglo je biti mnogo gore, ovako, te povrede ćemo sanirati kada stigne kući – navodi majka.

Ovo je bila udarna vest na sarajevskom dnevniku, međutim, iznete su neistine kako tvrdi majka.

– Objavljeno je da je u pitanju tuča tinejdžera. Nije bila tuča tinejdžera, već su naša deca napadnuta. Takođe, na lekarskom izveštaju su napisali da je u pitanju tuča, a moralo je pisati da je u pitanju napad od NN lica. To nas dovodi do zaključka da su gledali kako da zaštite svoje, dok mi je ćerka rekla da su u policiji bili izuzetno korektni. Među policajcima bili su i Srbi koji su im pomogli, dali im da jedu i piju i smirivali ih, potom su ih odveli u hotel u Istočnom Sarajevu, gde su bili do 9 časova dok nisu krenuli nazad za Srbiju. Dva dečaka koja su teže povređena, već se vraćaju nazad, jer su roditelji krenuli po njih sopstvenim prevozom.

Politici nije mesto u školi​

– Politika ne treba da bude u školama. Nema mesta ni kod nastavnika za slogane “Pumpaj”, niti da ih nazivaju “sendvičarima”. To decu ne zanima. Deca žele da uče i stiču nova znanja, a na ovo putovanje su otišli da uživaju – završava svoju ispovest majka povređene devojčice.

па каква је то багра ИЗ ХИТНЕ ПОМОЋИ КОЈЕНЕЋЕ ДА УКАЖЕ ПОМОЋ ДОК РОДИТЕИ НИСУ ПЛАТИЛИ???

и то је размена ученика ???

воде их на превару у музеј где србе представају геноцидашима, потом их нападну да туку јер су срби и неће да им укажу помоћ док не плате ?

СВАКОМ КО ОВДЕ ПРЕДЛОЖИ У БУДУЋНОСТИ СА БОШЊАМА РАЗМЕНУ УЧЕНИКА треба нану нанину и одмах отпустити из просвете...

кћерка директора правда муслимански пир над српским ученицима иѕмишајући одмах разне глупости ....

тако нам и треба када смо идиоти...
Бољи доказ српске глупости од овог уписа не постоји. Након двдесетог века, два светска рата у којима су их геноцидисали,
рата деведесетих који је у потпуности Алијино чедо, Срби шаљу децу у посету музеју српске геноцидности.
Нема нама помоћи, противотров не функционише против српског југословенства, док на остале очигледно делује.

Uvek mi je bio cudno kada procitam nesto poput-Srbi pretuceni u Hrvatskoj,BiH, Ulcinj i tako dalje...
Zasto idete tamo gde vas mrze?
Браво! Зато што идиоти не верују историји, својој страдалној западној браћи.
Србијом нису харале усташе, нажалост тај посао у Србији су обављале бугарске окупационе трупе.
Уместо да поправљају односе са вама, блиским православним народом, који чува мошти једног од најзначајнијих српских владара и
шаљу децу на ескурзије обиласка истих, Срби шаљу децу у музеје српске геноцидности. Мазохизам и глупост првог реда.
Ваљда зато што је Софија на путу за Москву. Као у титино време уместо са Бањалуком на силу се другује са Лором, Дретељом,Виктор Бубњем,Челебићима, Јасеновцем (логори за злостављање и ликвидацију Срба). За таква места други народи знају само из хорор филмова.

https://www.021.rs/story/Info/Regio...apsen-jedan-napadac-za-ostalima-se-traga.html

Novosadski učenici napadnuti u Sarajevu: Uhapšen jedan napadač, za ostalima se traga​

https://www.021.rs/Info/komentari/405471
U Sarajevu su napadnuti učenici iz Novog Sada, koji u ovom gradu borave na razmeni.

Njih je napala grupa muškaraca, a zadobili su lakše telesne povrede.

Policija je privela jednog osumnjičenog, dok se za ostalim počiniocima intenzivno traga.

Premijer Kantona Sarajevo (KS) Nihad Uk, zajedno s ministrom unutrašnjih poslova Admirom Katicom, posetio je je napadnute tinejdžere iz Novog Sada, osudivši incident, zahtevajući hitnu istragu i procesuiranje svih odgovornih.

"Osuđujem svako nasilje, a posebno kada su meta naši gosti. Očekujem da nadležni organi brzo privedu i procesuiraju sve odgovorne. Sarajevo je otvoren i siguran grad za sve dobronamerne ljude i takav će ostati", naglasio je premijer KS.
Tuceni su jer su hriscani. Nista drugo

Kako to? Brutalan napad, metalnim šipkama, grupa muškaraca i lakše ozljede?
Žao mi je što su napadnuti, ali napadači nemaju pojma koga su napali, vjerovatno. Ovo je grad gdje kabadahije napadaju i otimaju kako im volja i gdje im je volja i kad im je volja. Ne pretjerujte sa komentarima :)
I ti se ponisis ovakvim gradom gdje kabadahije napadaju? :roll:
To ti kao normalno?

Uvek mi je bio cudno kada procitam nesto poput-Srbi pretuceni u Hrvatskoj,BiH, Ulcinj i tako dalje...
Zasto idete tamo gde vas mrze?
Jugo-beogradjanima ili novosadjanima nista draze na svetu nije nego kad u Hrvatskoj dobiju batine.Ja podrzavam u Hrvate u tome

Има Непоменик колико сутра да позове 200 сарајевских Ђака,на недељу дана,их смести у Краун Плазу или Хилтон све о трошку Државе само како би доказао да су код нас такве Ствари немогуће и себи набацио неку Популарност..
а није искључена ни Милетова Вила да би му пала она пресуда :lol:

Има Непоменик колико сутра да позове 200 сарајевских Ђака,на недељу дана,их смести у Краун Плазу или Хилтон све о трошку Државе само како би доказао да су код нас такве Ствари немогуће и себи набацио неку Популарност..
већ су били у србији. провели се одлично, њихови родитељи су звали родитеље у србији да се захвале како им је у новом саду било одлично...

''кћерка директора'' је овде одмах кренула са ПРАВДАЊЕМ починиоца са мантром ''еј ба потукли се због цурица'' ...

по свему што је виђено, изјавама дјеце, наставника, родитеља, јасно је да су они претучени од ученика из исте школе, где су били на размени (не они са којима су се размењивали) . дакле ѕнали су где су, праћени су, нападнути су јер су срби.

то је доказ како се тамо ВАСПИТАВА И ОДГАЈА МЛАДЕЖ . у духу радиклано исламистичке мржње и нетрпељивости према србима.

по иѕјавама наставника иѕ новог сада се види да ЊИМА НИЈЕ БИЛО РЕЧЕНО ДА ЋЕ ДЕЦУ ВОДИТИ У ТАЈ МУЗЕЈ ГДЕ СЕ СРБИ ПРЕДСТАВЉАЈУ КАО ГЕНОЦИДНИ НАРОД...

од малена се тамо праве шовинисти па су овакви догађаји реалност и сасвим очекивани.

будала је онај ко пушта нашу дјецу тамо.

то је доказ како се тамо ВАСПИТАВА И ОДГАЈА МЛАДЕЖ . у духу радиклано исламистичке мржње и нетрпељивости према србима.
Овде замало да промакне суштина догађаја. Из чињеничног стања да се закључити да на исти начин тј. србомржњом желе васпитавати
и нашу децу. Правдање родитеља о незнању да ће њихова деца имати часове аутошовинизма не пије воду, јер се тако нешто већ догодило
пре пар месеци, о чему је писала српска штампа. За необавештеност родитеља могу бити криви само они сами, највероватније су једноумни
конзументи Н1 телевизије.

Овде замало да промакне суштина догађаја. Из чињеничног стања да се закључити да на исти начин тј. србомржњом желе васпитавати
и нашу децу. Правдање родитеља о незнању да ће њихова деца имати часове аутошовинизма не пије воду, јер се тако нешто већ догодило
пре пар месеци, о чему је писала српска штампа. За необавештеност родитеља могу бити криви само они сами, највероватније су једноумни
конзументи Н1 телевизије.
slazem se potpuno

izvolte idioti pustajte jagnjad na klanje dzihadlijama...

prvo im ispirali mozak a potom im lomili lobanje...

slazem se potpuno

izvolte idioti pustajte jagnjad na klanje dzihadlijama...

prvo im ispirali mozak a potom im lomili lobanje...
На исти начин су и усташе ломили лобање Србима које су предходно насилно преверили на римокатолицизам.
Уз образложење тог чина спашавањем душа а не тела присилних конвертита.

Па немојте бити малодушни због пар разбијених глава, треба бити упоран, колико одмах наставити са пројектом и слати више дјеце на размјену, можда је у питању забуна па су мислили да су у питању дјеца из Српске, а не из Србије. Па свако зна да у Сарајеву воле Србијанце, очигледно је неки неспоразум у питању.😁

Sad vidim, jedan od učesnika je uhapšen, radi se o izolovanoj tuči, pobili se možda i zbog trebe, a Kapetan se odmah pišno u gaće od straha, e moj Kapetane, u šta si sprco tol'ke godine.
Zbog trebe? Kako te nije sramota da tako bezočno i bestidno lažeš?
Svima je jasno da je napad etnički motivisan.

Jugo-beogradjanima ili novosadjanima nista draze na svetu nije nego kad u Hrvatskoj dobiju batine.Ja podrzavam u Hrvate u tome
Tako i ja kada negdje hrvatski navijači dobiju po tamburi, sve mi bude milo i toplo oko srca.
Npr. ona situacija u Grčkoj, od samog starta mi je sve bilo sumnjivo, zbog toga što hrvatski huligani ne potežu nožine, ali sam svejedno priželjkivao da im sudac paušalno opali po četiri godine zatvora, čisto da ima vremena razmisliti što i kako će s njima.

Poslednja izmena:
Зар се не каже- разгулиии ?
Сад ће @dragon x ,само што није..
ево,куца на врата :lol:
Ma jok ba, sve je drugo osim onog što jeste.
Napali su ih jer su sjeli na njihovo mjesto, ljudi sa palicama i maskama tako gledaju predstave, zbog neke trebe kojoj su dobacivali, zbog neslaganja garderobe na njima, zbog toga što su bili visoki pa oni iza njih nisu vidjeli ništa itd.

Kod nje je sve to "možda" bilo prije nego što je stvarno bilo.
Nema to obraza ni malo.

Tako i ja kada negdje hrvatski navijači dobiju po tamburi, sve mi bude milo i toplo oko srca.
Npr. ona situacija u Grčkoj, od samog starta mi je sve bilo sumnjivo, zbog toga što hrvatski huligani ne potežu nožine, ali sam svejedno priželjkivao da im sudac paušalno opali po četiri godine zatvora, čisto da ima vremena razmisliti što i kako će s njima.
Naravno,samo sto vise batina i sto vise zatvora,dok se ne opamete.Posle neka kukaju po novinama

Back