kanarinka
Elita
- Poruka
- 16.443
Tako i kod mene. Dok su djeca bila manja, ostavljali smo poklone za Sv. Nikolu, dok me nisu uhvatili na djelu, ionako su znali da im to mi kupujemo i kasnije mi je bilo glupo forsirati tu priču oko Sv. Nikole ili Djeda Mraza. Običaj poklanjanja za Novu godinu pod jelku pokupili smo sa Zapada, kao rezultat potrošačkog društva. Zato ga ne volim, i kao što sam već napisala na drugoj sličnoj temi, nemam običaj poklanjanja za Novu godinu, niti za neki drugi datum.
E najzad neko prizemen!Msm ko ne voli da dobije poklon?Svako!Ali,brate kad dobijem nesto sto mi je kupljeno tek reda radi,tek da se ispostuje forma,meni tu carolije nema!
Skoro sam naletela u knjizari na nastavak neke knjige koju cita moja cera.Ma nisam ni pitala koliko kosta,noge sam polomila da stignem kuci da joj dam knjigu,onako neupakovanu.Ma dete skakalo od srece,a plus joj se i napisano dopada.O tome govorim,taj poklon njoj vise znaci iako nije bio "poseban"dan,nego li 15 paketica sa znj slatkisima ispod jelke.

A za praznike i dalje dobijaju poklone, nesto simbolicno- zajednicku uramljenu fotografiju, deciji crtez i magnet kojim ce ga zakaciti,... Ne mora to nista skupo.