Novogodisnji paketici

Tako i kod mene. Dok su djeca bila manja, ostavljali smo poklone za Sv. Nikolu, dok me nisu uhvatili na djelu, ionako su znali da im to mi kupujemo i kasnije mi je bilo glupo forsirati tu priču oko Sv. Nikole ili Djeda Mraza. Običaj poklanjanja za Novu godinu pod jelku pokupili smo sa Zapada, kao rezultat potrošačkog društva. Zato ga ne volim, i kao što sam već napisala na drugoj sličnoj temi, nemam običaj poklanjanja za Novu godinu, niti za neki drugi datum.

E najzad neko prizemen!Msm ko ne voli da dobije poklon?Svako!Ali,brate kad dobijem nesto sto mi je kupljeno tek reda radi,tek da se ispostuje forma,meni tu carolije nema!
Skoro sam naletela u knjizari na nastavak neke knjige koju cita moja cera.Ma nisam ni pitala koliko kosta,noge sam polomila da stignem kuci da joj dam knjigu,onako neupakovanu.Ma dete skakalo od srece,a plus joj se i napisano dopada.O tome govorim,taj poklon njoj vise znaci iako nije bio "poseban"dan,nego li 15 paketica sa znj slatkisima ispod jelke.

novemberchild:
..novogodishnji i bozicni praznici su kod nas magichni, topli i ushushkani, porodichni tajm out..

..od kad imamo decu, dochekujemo novu godinu kod kuce, sa par prijatelja ili drugim bliskim ljudima..
..ne vodimo ih na predstave i dodele paketica, "deda mraz" sve ostavlja ispod jelke u ranu zoru 1.1. kad mi krenemo na spavanje..
..par sati kasnije nas klincovi bude i svi zajedno otvaramo poklone..
..velika cera, vec 16-ogodishnjakinja, sa bilo kog provoda tj docheka poslednjih par godina dolazi na to ranojutarnje otvaranje poklona,
makar se posle vratila gde je planirala da provede prvo jutro nove godine.. ..kaze da ce tako dok god je sa nama..

..ne ucenjujemo ih poklonima, crtaju shta bi zeleli (kasnije pishu i pisma, mada ih od prvih slova, sa 4-5 godina, do priznavanja nama velikima
da znaju da pishu nama deli svega godina ili dve.. )..

..koliko su voleli sve to, pokazuje i chinjenica da ni jedno starije dete nije pokvarilo magiju mladjem,
nikada,
ni sluchajno ni namerno,
ni kad su ljuti jedno na drugo,
ni kad su najbolji drugari pa stariji prosvetljuje mladjeg "o zivotu"..

..evo c/p..samo je 16 postalo 17.. :aha:
..a i najmladji je dorastao do crteza za bradonju.. :heart:

E najzad neko prizemen!Msm ko ne voli da dobije poklon?Svako!Ali,brate kad dobijem nesto sto mi je kupljeno tek reda radi,tek da se ispostuje forma,meni tu carolije nema!
Skoro sam naletela u knjizari na nastavak neke knjige koju cita moja cera.Ma nisam ni pitala koliko kosta,noge sam polomila da stignem kuci da joj dam knjigu,onako neupakovanu.Ma dete skakalo od srece,a plus joj se i napisano dopada.O tome govorim,taj poklon njoj vise znaci iako nije bio "poseban"dan,nego li 15 paketica sa znj slatkisima ispod jelke.
Baš tako, i ja prije par dana svojoj jurila "Sumrak"...i da sam joj za bilo koji drugi dan kupila nešto drugo, ne bi bila tako sretna. Bitan je razlog, a ne datum ili što je još gore, raditi nešto zato što svi drugi rade.

Мој закључак је да овде има пуно незрелих жена које су постале мајке а још нису иживеле потребу за детињаријама око Нове Године и њој сличних "благдана".

Pa svi se slazemo da treba poklanjati od srca.
Treba i kupovati poklone od srca.
Samo je pitanje kad ih uruciti.

Ja nekad kupim nesto lepo, npr.medi sam kupila tri knjigice mekanice,
i svakih dve tri nedelje izvadim jednu i poklonim mu. 200 din je knjiga.
Jednu ce dobiti i za NG. A kupljena je odavnooooooo...

Ja volim kad poklon ima smisao i reakciju.
Nikad nisam a nadam se i da necu kupovati i darivati preterano jer se izgubi car poklona.
Nije bitna cena!
Bitno je da neko shvati i razume poruku koju taj poklon salje.

Praznici su sami po sebi poklon.
Dobijamo vise vremena da provedemo sa svojom porodicom,
da im se posvetimo i poklonimo... bilo sta...
Ja sam npr.smislila predstavicu za NG, za medu i bratovog sina...
I smislila sam da mesimo medenjake, da oni sami naprave svoj oblik...
Da napravi svako po jedan ukras za jelku...

I to je poklon.

Pa svi se slazemo da treba poklanjati od srca.
Treba i kupovati poklone od srca.
Samo je pitanje kad ih uruciti.

Ja nekad kupim nesto lepo, npr.medi sam kupila tri knjigice mekanice,
i svakih dve tri nedelje izvadim jednu i poklonim mu. 200 din je knjiga.
Jednu ce dobiti i za NG. A kupljena je odavnooooooo...

Ja volim kad poklon ima smisao i reakciju.
Nikad nisam a nadam se i da necu kupovati i darivati preterano jer se izgubi car poklona.
Nije bitna cena!
Bitno je da neko shvati i razume poruku koju taj poklon salje.

Praznici su sami po sebi poklon.
Dobijamo vise vremena da provedemo sa svojom porodicom,
da im se posvetimo i poklonimo... bilo sta...
Ja sam npr.smislila predstavicu za NG, za medu i bratovog sina...
I smislila sam da mesimo medenjake, da oni sami naprave svoj oblik...
Da napravi svako po jedan ukras za jelku...

I to je poklon.

Ja sam nestrpljiva i ne mogu cekati taj dan da bih urucila poklon.Moji to znaju i kod nas je to normalno.
Sa uvecanim se slazem 100%!

imam dva pitanja za sve zrele i prizemne osobe na temi, posto sam ja nezrela i u oblacima:
da li vi mislite, da kada biste spakovale najobicnije carapice u kutiju sa masnom i dali detetu uz carobnu recenicu - "srecna..." ili ostavile negde u kuci na vidnom mestu' a da na kutiji pise ime vaseg deteta da se dete ne bi obradovalo?
drugo, sta vi kazete ili uradite kad vam neko cestita neki konkretan datum i nedajboze pokloni nesto za novu godinu? cokcete i prevrcete ocima ili se ipak obradujete ili ...?

imam dva pitanja za sve zrele i prizemne osobe na temi, posto sam ja nezrela i u oblacima:
da li vi mislite, da kada biste spakovale najobicnije carapice u kutiju sa masnom i dali detetu uz carobnu recenicu - "srecna..." ili ostavile negde u kuci na vidnom mestu' a da na kutiji pise ime vaseg deteta da se dete ne bi obradovalo?
drugo, sta vi kazete ili uradite kad vam neko cestita neki konkretan datum i nedajboze pokloni nesto za novu godinu? cokcete i prevrcete ocima ili se ipak obradujete ili ...?

I meni je to slatko. I mislim da nema veze sa nekim izivljavanjem i preterivanjem. Naravno da se kupi nesto i bez povoda, ali je lepo organizovati zajednicko radovanje.
Npr., moji baka i deda imaju dosta godina, i kako vreme ne radi ni za nas a jos mnje za njih, trudim se da svaki zajednicki trenutakk ulepsam. oni vise nisu u stanju da negde idu, da se druze,... Jos jedino zadovoljstvo im pricinjava kada mi (unuci i praunuk) dodjemo kod njih i njihov maaali porok- slatkisi. Tako da kada god imam vremena napravim kolace ili tortu i odnesem im, toko godine. Kao mala deca su, niko sretniji :) A za praznike i dalje dobijaju poklone, nesto simbolicno- zajednicku uramljenu fotografiju, deciji crtez i magnet kojim ce ga zakaciti,... Ne mora to nista skupo.

Ja volim da poklanjam, bilo povoda ili ne. I ne stedim, kada imam. A kada nemam, nemam. Odemo na kafu, lepo kazem:"Ja nemam a vi se svadjajte ko ce da plati :)" I niko ne zamera, jer se zna da bih u suprotnom prva zgrabila racun.

Мој закључак је да овде има пуно незрелих жена које су постале мајке а још нису иживеле потребу за детињаријама око Нове Године и њој сличних "благдана".
ne bih se slozila, zivot cine sitnice.. Prosto covek ima potrebu necemu da se raduje...
Mnogo mi se dopala ova tema i bas me drma pretpraznicna euforija :heart:

Uhvatite se za jednu rec iz celog mog pisanija,pa ja ispadoh crna ovca sad.Kupujem poklone i sretna sam kad sam utrefila bas ono sto taj kome sam kupila upravo to i zeli!Kupovati poklon-sitnice-zato sto se taj dan isti kupuju,mi je USILJENOST a ne samo darivanje.Pobogu pisem li ja turski pa ne razumete?Ja kad darujem,darujem od srca,a rad srca ne mogu kontrolisati nekim datumom.Ne umem bolje napisati,a i nebitno za svet sta ja mislim.:bye:

Baš tako, i ja prije par dana svojoj jurila "Sumrak"...i da sam joj za bilo koji drugi dan kupila nešto drugo, ne bi bila tako sretna. Bitan je razlog, a ne datum ili što je još gore, raditi nešto zato što svi drugi rade.

Znači svi mi koji volimo Novu godinu, radujemo joj se, uživamo u ukrasima i poklonima za istu smo:

1. nezrele jedinke koje kroz decu proživljavaju neproživljeno,

2. ćurke zaluđene uticajem trulog zapada i koka-kola marketinga,

3. isfolirane osobe što kupuju voljenim osobama poklone jednom godišnje i samo zato jer tako treba.

Ou jeee, kakav duh tolerancije i ljubavi. I ostatak starog dobrog komunističkog "ako nisi za Tita, protiv njega si i zato si loš i treba te na lomaču", samo što su nekadanji Titovi pioniri šutnuli Deda Mrazića u dupe, pljunuli na paketiće preko sindikata i sad nam propagiraju parole o uticaju zapada, ističući kako je samo Božić Bata jedini pravi. A do pre koju deceniju nisu ni znali da se prekrste.

Немам проблем са поклонима у разноразним приликама па и за Н.Г, само ми је смешно кад родитељи пошандрцају поводом тих празника чак више и од своје мале деце.

ja sam juče bila u prazničnoj euforiji...decembar nam je pretrpan raznim rođusima,praznicima,uzgred i rođus mog klinca...a napokon imala slobodan dan i otišli u šetnjicu,i kupovinu poklona za dva drugara koji slave danas rođendan pa smo pozvani...i tako mi gledamo šta da kupimo,super se provodimo,i moj mališa vidi na polici nešto što mu se strašno svidelo...ii kaže ovako: mama ovo je moj rođendanski poklon...ja odgovorim,okej ako želiš možemo sad da ti kupimo rođendanski poklon,alli znaš da nemamo preterano puna para,pa ako sada kupimo poklon onda ćeš na dan rođendana da dobiješ tortu što si želeo i družićeš se sa drugarima koje pozoveš,ali poklona više nema...i on samo pogledao,rekao:mama pa da,meni ne treba drugi poklon.ovo je super,dovoljno mi do sledećeg rođendana...i tako oboje radosni kupili sve poklone zbog kojih smo išli,u međuvremenu testirala šta bi mu se još svidelo,pošto je i Božić blizu,pa da znam u kom smeru da razmišljam,kupili zajedno neke nove ukrase za jelku,i sa puno osmeha i zadovoljni došli kući...ništa lepše...nikada ne preterujemo sa poklonima,ali volim ovaj praznični osećaj do granica dokle naš džep to može da podnese..a često radimo nešto home made sa čime obradujemo naše najmilije,i zaista tim poklonima se oni najviše i obraduju,a to nam donosi neke lepe zajedničke trenutke i sate kreativnosti...

ja sam juče bila u prazničnoj euforiji...decembar nam je pretrpan raznim rođusima,praznicima,uzgred i rođus mog klinca...a napokon imala slobodan dan i otišli u šetnjicu,i kupovinu poklona za dva drugara koji slave danas rođendan pa smo pozvani...i tako mi gledamo šta da kupimo,super se provodimo,i moj mališa vidi na polici nešto što mu se strašno svidelo...ii kaže ovako: mama ovo je moj rođendanski poklon...ja odgovorim,okej ako želiš možemo sad da ti kupimo rođendanski poklon,alli znaš da nemamo preterano puna para,pa ako sada kupimo poklon onda ćeš na dan rođendana da dobiješ tortu što si želeo i družićeš se sa drugarima koje pozoveš,ali poklona više nema...i on samo pogledao,rekao:mama pa da,meni ne treba drugi poklon.ovo je super,dovoljno mi do sledećeg rođendana...i tako oboje radosni kupili sve poklone zbog kojih smo išli,u međuvremenu testirala šta bi mu se još svidelo,pošto je i Božić blizu,pa da znam u kom smeru da razmišljam,kupili zajedno neke nove ukrase za jelku,i sa puno osmeha i zadovoljni došli kući...ništa lepše...nikada ne preterujemo sa poklonima,ali volim ovaj praznični osećaj do granica dokle naš džep to može da podnese..a često radimo nešto home made sa čime obradujemo naše najmilije,i zaista tim poklonima se oni najviše i obraduju,a to nam donosi neke lepe zajedničke trenutke i sate kreativnosti...
Upravo i ja o tome govorim.

da dam malo materijala za polivanje...
nismo stigli da odemo i biramo igracke, poklone za n g pa smo ih sinoc narucili iz ofy-ja telefonom, a birali smo preko neta.
(jeste li znali da iz ofija mozete naruciti poklon i poslati na bilo koju adresu u srbiji, a ako je kupljena roba preko 1000 din, slanje je besplatno?)
nego ono sto sam htela da napisem...
posto moja cera trazi meyganu iz vise ne znam ni koje serije bratzillaz, kaze teta nema. nestalo jos pre mesec dana i necete je u celom bgd naci. sve varijante "horor" lutkica su rasprodate. to su ove godine najprodavaniji artikli za devojcice, a smrdise i besno pile i sve sto je vezano za njih je najprodavanije za decake...
eto tako, nego ja jedva cekam da stigne paket moje cerkice pa da se radujem sa njom.
neizivljena mama :super:

da dam malo materijala za polivanje...
nismo stigli da odemo i biramo igracke, poklone za n g pa smo ih sinoc narucili iz ofy-ja telefonom, a birali smo preko neta.
(jeste li znali da iz ofija mozete naruciti poklon i poslati na bilo koju adresu u srbiji, a ako je kupljena roba preko 1000 din, slanje je besplatno?)
nego ono sto sam htela da napisem...
posto moja cera trazi meyganu iz vise ne znam ni koje serije bratzillaz, kaze teta nema. nestalo jos pre mesec dana i necete je u celom bgd naci. sve varijante "horor" lutkica su rasprodate. to su ove godine najprodavaniji artikli za devojcice, a smrdise i besno pile i sve sto je vezano za njih je najprodavanije za decake...
eto tako, nego ja jedva cekam da stigne paket moje cerkice pa da se radujem sa njom.
neizivljena mama :super:

А моја кокица лудује за свим чиграма, па се сад окомила на Бакугане.

Од деда Мраза је тражила само то и послала му писмо на време, да стигне "да направи".

Јуче сам наручила преко Нон стоп шопа, чекам да стигне, па да се играмо заједно.

Још једна неиживљена мама :zcepanje:

Koliko ih pravite?
Kakve pravite?
Povecava li se svake godine broj dece tj.paketica?

I kako finansijski to podnosite?

:)

Šarene, kombinacija slatkiši, slaniši, igračka..ili komad odeće..ako je baš malo
Ja sam kumovao na tri strane, pa dece fala Bogu ko pleve...zato supruga i ja od oktobra kupujemo po malo...
a naše dete dobije da mama i tata dobiju šećernu bolest i pleve slatkiše do juna

ja sam od onih sto posandrcaju za ng potpuno, kitim celu kucu,terasu, (cak i vrata od wc-a, da,da), kupujem poklone, mesim medenjake, prvi januar se otvaraju pokloni, obozavam da ih kupujem i pakujem ali i da ih otvaram, daklem neizivljena majka koja je prerano dobila dete i sad se ponasa uzasno detinjasto za ng, i ne mogu vam opisati koliko se radujem sto ove godine pravim paketic svom bebcu i maksimalno cu se truditi da mu prenesem tu detinjariju za ng

- - - - - - - - - -

i super mi je poklon rucno pravlejni medenjaci, pa uvijeni u celofan onaj providni npr, to sam prosle godine poklanjala i mislim da cu i ove

e da, a zna li neko za materice (ako se bese tako zovu), i sad ne mogu da se setim kada je i kako se zove isto to za oceve i decu, kada oni poklanajju poklone?
obozavala sam taj obicaj, kada vezem noge mami, baki, prabaki, i onda cekam poklon, uvek je to bila neka cokolada, snala, ma bas sitnica, al to ushicenje, pa ja ne mogu da opisem : )
sad sam se raznezila <3

e da, a zna li neko za materice (ako se bese tako zovu), i sad ne mogu da se setim kada je i kako se zove isto to za oceve i decu, kada oni poklanajju poklone?
obozavala sam taj obicaj, kada vezem noge mami, baki, prabaki, i onda cekam poklon, uvek je to bila neka cokolada, snala, ma bas sitnica, al to ushicenje, pa ja ne mogu da opisem : )
sad sam se raznezila <3
sad u nedelju su detinjci, sledece nedelje (dan nedelja) su materice, a trece su oci. detinjci su uvek u istoj nedelji u kojoj se obelezava sv. Nikola, pa redom tri nedelje... divni obicaji ali skoro zaboravljeni... veseli nezni i puni ljubavi... eto i ja sam se raznezila :)

Ко је луд да диже кредит ради празника?

А што се тиче минуса, мислим да су сви већ у истом.

п.с. пролупала сам скроз, реплицирам сама себи уместо да се надовежем на ранији коментар. :roll:

Poslednja izmena od moderatora:
Ко је луд да диже кредит ради празника?

Dizu dizu, oce da im ****** vidi puta , pa planina pa pokloni, jedese, pijese a ovamo onda gladuj.....

Neko se stvarno napali za praznike pa trose ko ludi, cak i pozajmljuju pare...

Slave se slave , 150 jela i predjela sve da se narod divi domacci a ovamo im iskljuce struju na kraju meseca.

Samo mi Srbi slavimo slavu a Rusi i Grci to ne rade a mozad su ortodoksniji od nas.

Back