Novo poskupljenje: Cena cigareta povećana za 10 dinara!

Ne, nego iz sverca, a nijedna drzava ne dozvoljava da se prodaje svercovana roba, a cigarete i alkohol su roba na kojoj drzava najvise zaradjuje.

U Nemackoj su cigarete ( barem ove moje, mozda ima i za dvajes centi i jeftinijih) 6,20 evra, u Francuskoj te iste moje 6,80 evra pa koj voli nek izvoli.
Sverc cigareta se kaznjava kao da bombe ili narkotike svercujes;

Ove uzasne cene cigareta doprinele su tome da je medju mladim ljudima ( tinejdzeri) sve manje i manje pusaca, a sto svaki normalan covek, pa i ja
kao pusac pozdravljam. Pusenje je luksuz koji jednostavno vise ne moze ni da se plati. U Srbiji je jos samo pitanje dana kada ce pusenje biti svuda
strogo zabranjeno ( restorani, kafici, diskoteke) pa ce tako pusaci biti i rara avis. To se postiglo tako sto su cene otisle u nebesa, ali i pusenje svuda
zabranjivano.

- - - - - - - - - -

Bilo nekad, sad se pripoveda, 6,50 ( prosek). Cujem da su u UK i USA i 20% skuplje.

Za UK ne znam (mada sam cuo svakakve price) a u USA nisu toliko skupe. Malboro kosta oko 5,5 dolara, moze da se nadje i za 5.25 na nekim krs mestima, ako uzimas ceo boks.

U USA je vece rezultate dala zabrana pusenja na javnim mestima nego povecanje akciza. Povecanje akciza ima smisla jedino ako mozes da obuzdas sverc. Ako nazidas cene a nisi u stanju da sprecis sverc, onda od tog posla nema nista.

Pa dabome, kad se znalacki uzgaji, 100 puta je bolji od bilo kog duvana na trafikama.

eee al na duvanu kojeg SAM UZGAJAS , ne mogu da ti ubace raznorazne otrove i hemikalije koje te teraju da sto vise cigareta pusis, da ta cigareta sto brze izgori, i ne mogu da ti roknu akcizu na isti....

Zato vlast potencira cigarete , jer tu zaradjuje i duvanska mafija + rezim na vlasti.

A najveci gubitnici su sami pusaci i njihove porodice. Jer se em truju em ih pljackaju.

eee al na duvanu kojeg SAM UZGAJAS , ne mogu da ti ubace raznorazne otrove i hemikalije koje te teraju da sto vise cigareta pusis, da ta cigareta sto brze izgori, i ne mogu da ti roknu akcizu na isti....

Zato vlast potencira cigarete , jer tu zaradjuje i duvanska mafija + rezim na vlasti.

A najveci gubitnici su sami pusaci i njihove porodice. Jer se em truju em ih pljackaju.

Cuti Tihi od duvana se FINANSIRA VOJSKA i sto se vise pusi - vise tenkova i aviona, a Srbi to vole....:per:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/ekonomija/aktuelno.239.html:446619-Poskupele-cigarete

Струја, цигарете, месо и месне прерађевине, кућна хемија, дечија храна и опрема .....

Све поскупљује, а нама је највећа брига Реконструкција ???

:dontunderstand:
Kome to nama? Najveca briga nam je kako da to sve poplacamo. Licno sam presao na duvan, zavijanje i tako to, pa me ovo ne pogadja, ali ostalo sto si pomenuo je zabrinjavajuce. A taj spisak je daleko od konacnog. :(

Inace cigarete treba zabraniti i unistiti . Cigarete su stetne ne samo za pusace vec i za nepusace jos vise.

Dozvolio bih da se pusi samo rezani obican duvan.

Cigarete su otrov, i koriscenje otrova treba zabraniti zbog zdravlja kako samih pusaca tako i njihovih porodica dece i poznanika.

U pravu si.Isto tako treba zabraniti kucnu hemiju,sve vrste vozila,stetne aditive u hrani i picima jer i to truje okolinu porodicu,ponanike i decu.:whistling:

Sto se mene tice, ja bih stavio da svako paklo cigara kosta 5 e. I plus bih u duvan stavio neku supstancu od koje povracas ceo dan. Tako bih odvikao pusace od nikotina. Tako bih se smejao njihovoj patnji i bolu....hahahahah......a sto se tice alkohola.......flasa piva bi bila isto 5 e. a rakije 25 e. Svako bi imao pravo godisnje da kupi po pristupacnim cenama alkoholno pice samo uz dozvolu iz policije, i to kad su iskljucivo krsne slave i sahrane. Za slavu bi imao pravo na litar rakije i litar vina i nista vise.

Sto se mene tice, ja bih stavio da svako paklo cigara kosta 5 e. I plus bih u duvan stavio neku supstancu od koje povracas ceo dan. Tako bih odvikao pusace od nikotina. Tako bih se smejao njihovoj patnji i bolu....hahahahah......a sto se tice alkohola.......flasa piva bi bila isto 5 e. a rakije 25 e. Svako bi imao pravo godisnje da kupi po pristupacnim cenama alkoholno pice samo uz dozvolu iz policije, i to kad su iskljucivo krsne slave i sahrane. Za slavu bi imao pravo na litar rakije i litar vina i nista vise.
a svadbe :D i ostale proslave :D

Али не тиче те се ....

Pa znas sta, ima i dobrog duvana na pijaci. Treba malo da se "promuvas", treba truda, ali na kraju se isplati. Ne moras sam da ga gajis.

A ovo je tacno, stavljaju aditive da stvore jos vecu zavisnost kod pusaca, pa ako nista drugo, lakse je "skinuti" se sa duvana rucno gajenog, nego sa industrijskog duvana. ;)

P.S. Sve zna, iako nije pusac. :lol: :zag:

Poslednja izmena:
Pa znas sta, ima i dobrog duvana na pijaci. Treba malo da se "promuvas", treba truda, ali na kraju se isplati. Ne moras sam da ga gajis.

A ovo je tacno, stavljaju aditive da stvore jos vecu zavisnost kod pusaca, pa ako nista drugo, lakse je "skinuti" se sa duvana rucno gajenog, nego sa industrijskog duvana. ;)

P.S. Sve zna, iako nije pusac. :lol: :zag:

pa ne mora da budem pusac da bi znao . Citam i znam , drugo imam i prijatelja koji su pusaci i koji bezuspesno pokusavaju da ostave cigarete i ne mogu nikako. Jer je u njima suvise jaka droga.

pa ne mora da budem pusac da bi znao . Citam i znam , drugo imam i prijatelja koji su pusaci i koji bezuspesno pokusavaju da ostave cigarete i ne mogu nikako. Jer je u njima suvise jaka droga.

Tako je TihiC. I u meni je "suvise jaka droga". :evil: :lol: :zag;

Uzgred, i sad ozbiljno, kazu da je teze ostaviti nikotin, nego drogu. I ja verujem u to, jer pokusavala sam mali milion puta, i nista.:( ;)

Pa ne moze niko silom da me natera da kupujem skupe cigare.

A uostalom, oni porez (takse) uzimaju i od prodavaca na pijaci za zakup tezge, imaju neki pausal (porez) i od njih.

Sta ih briga ako narod hoce da kupuje rezani duvan?

Пази, хрватске цигаре још могу да поднесу конкуренцију цигарета које се праве у фабрикама у Србији, али још и тај резани дуван - тешко. :mrgreen:

П.С. Сте приметили да је све више ствари "из Србије" а све мање српских? :zper: Војска Србије, фабрике из Србије, влада Србије, форум из Србије...

Пази, хрватске цигаре још могу да поднесу конкуренцију цигарета које се праве у фабрикама у Србији, али још и тај резани дуван - тешко. :mrgreen:

П.С. Сте приметили да је све више ствари "из Србије" а све мање српских? :zper: Војска Србије, фабрике из Србије, влада Србије, форум из Србије...

Pa znaju "oni" sta rade (zapad)! Sada ti je ideologija jugoslovenstva zamenjena ideologijom srbijanstva. Bitno je da se niko u Srbiji ne oseca Srbinom, nego jugoslovenom ili srbijancem, koji nemaju nista sa Srbima, ili gradjaninom i evropejcem. Poznata prica.

Back