Novinare na krst

Umri_muski

Legenda
Poruka
73.197
Kad Vlada pobedi sve u pokeru, onda je intelektualni pobednik.

Koliko jos vremena treba da prodje da se ovde uoci poguban uticaj nepismenih a leksicki pravopisnih novinara?
Mada bih ja i smisao racunao u obavezu redakture i lektora.
Svaki dan sve gore.
Svaki dan toliko besmislenih konstrukcija da je meni sve teze da pratim sta je pisac hteo da kaze.
Vranjance vise razumem , kod njih je bar ocekivano viseznacje i razumes valjda o cemu otprilike pricam.

Ajd ovi sto nemaju decu, ali ostali , sto imaju decu, pa vasa su deca, nisu neprijateljska.

Koliko treba vremena da se popravi nesto sto je krenulo nizbrdo i ubrzava?
Novinarstvo je postao jeftin zanat, smisljanje parola i pamfleta, bez odgovornosti i van morala, a u cilju povecanja tiraza odnosno profita.
Jeftin zanat rade jeftini ljudi. Trzisni nacin poslovanja je pismene (i skupe) novinare oterao na blogove i pijace.
Mejnstrim su zauzeli jeftiniji, ljudi bez znanja i dobre namere, ali sa povecanom dozom agresivnosti.
Agresivnost podstice brzinu i potrosnju. Agresivnost je i recept uspeha i dijagnoza potrosackog drustva.
A kada neko ume sopstvenu agresivnost da prenese na druge, onda je on stvoren da uspe. Pismen? Koga briga.

Poslednja izmena:
Kapitalizam nam je, pre nego sto je dosao, najavljivan kao transparentno trzisno ponasanje.
Pricali su: u kapitalizmu svako moze da radi sve, a trziste ce loseg odbaciti a onoga ko radi dobro obogatiti.
Lagali su.
Svako moze da pravi sendvice i truje ljude. Svako moze da bude novinar i na drugaciji nacin truje ljude.
Svi su preko noci postali eksperti elektronicari serviseri kompjutera.
I sada kao treba da potonu oni koji lose rade, a da se probiju oni koji imaju kvalitet?
****** dragi gledaoci.
Trziste je do te mere unisteno da je niza cena jedini kriterijum.
Onaj ko ima visu cenu, a zna posao, morace da zatvori jer nikada nece doci na red.
Prvo moraju da se izredjaju svi amateri koji za flasu koka-kole pokusavaju da zavrse posao. A takvih je trenutno milion nezaposlenih.

Da li mogu trzisno da otvorim advokatsku kancelariju? Zubarsku ordinaciju?
Pa neka musterije imaju izbor, da sami odluce da li ce ici kod mene, jeftinog amatera, ili ce kod skupog profesionalca. To je trzisno ponasanje.
Ali je to uradjeno selektivno. Drzava je dozvolila nekome sa srednjom geoloskom da pece i prodaje hranu, i nepismenom da bude direktor medijske kuce.

Kad Vlada pobedi sve u pokeru, onda je intelektualni pobednik.

Koliko jos vremena treba da prodje da se ovde uoci poguban uticaj nepismenih a leksicki pravopisnih novinara?
Mada bih ja i smisao racunao u obavezu redakture i lektora.
Svaki dan sve gore.
Svaki dan toliko besmislenih konstrukcija da je meni sve teze da pratim sta je pisac hteo da kaze.
Vranjance vise razumem , kod njih je bar ocekivano viseznacje i razumes valjda o cemu otprilike pricam.

Ajd ovi sto nemaju decu, ali ostali , sto imaju decu, pa vasa su deca, nisu neprijateljska.

kad smo već kod svega toga... bold - šta je pisac hteo da kaže?

Back