Novi stari svetski poredak

А...........ел ће бити тог рата..........аааааааааааа..
Ма.....који рат..............неће бити рата................

Исечак дијалога из филма Лепа села лепо горе................

Консталације надмоћи се мењају.............Један јак /удружен са делимично јакима/ тлачи,плаши или застрашује користећи да до појаве другог удружено јаког оствари што бољу материјалну и пол.позицију.......Два јака.......праве уз претњу ......договор око даљњег за обојицу профитабилног застрашивања и то прво -деобом стеченог Првог- а и стечено обострано истог деле........не на једнаке делове......уграђују се...........али......................док нови јак удружено са првим не стабилизује двојну глобализацију........може бити ал не мора....све је могуће....па и *немогуће*.......Поз.

Ако нисам баш свима доступан мисаоно.....прескачите....... указат ће вам се само..........

Poslednja izmena:
Коме није јасно да нас у наредне две, три године чека велики рат, тај је вероватно слеп или необавештен!
Спремајте се!

Evropsko prvenstvo 2012. ljudi gledaju tekme po kaficima i gajbama , a ti ides Knez Mihajlovom odeven

samo u ovcije krzno i sa ogromnim zvonom u desnoj ruci a motkom u desnoj apokalpticnim glasom pozivas

ljude u sklonista.

A to sve jer nasi u grupi delju Ruse prvo poluvreme sa 4-0 .

Evropsko prvenstvo 2012. ljudi gledaju tekme po kaficima i gajbama , a ti ides Knez Mihajlovom odeven

samo u ovcije krzno i sa ogromnim zvonom u desnoj ruci a motkom u desnoj apokalpticnim glasom pozivas

ljude u sklonista.

A to sve jer nasi u grupi delju Ruse prvo poluvreme sa 4-0 .

Само уместо мотке биће М-70, а уместо звона кашикара!

rusija najavljuje odgovor militarizaciji arktika
Politika - Pre 7 sati
ABU DABI - Rusija će adekvatno odgovoriti na pokušaje militarizacije Arktika, izjavio je načelnik Generalštaba ruske vojske Nikolaj Makarov komentarišući planove SAD i NATO-a o većem vojnom prisustvu na Severnom polu.

"Mi na Arktiku vršimo ozbiljne radove u naučno- istraživačkom pravcu" i Rusija prati "kakav će biti stepen militarizacije tog regiona", rekao je general Makarov.

"U zavisnosti od toga mi ćemo i postupati", rekao je ruski general novinarima koji prate sajam naoružanja "Ajdeks- 2009" u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, preneo je Itar-Tas.

Ruski mediji preneli su prošlog meseca da je bivši američki predsednik Džordž Buš potpisao predsedničku direktivu po kojoj SAD imaju "široke i temeljne interese nacionalne bezbezdnosti u regionu Arktika" i da su spremne da nezavisno, ili s drugim državama, rade na zaštiti tih interesa.

"Ti interesi uključuju takva pitanja kao što su protivraketna odbrana i blagovremeno upozoravanje, razmeštanje morskih i vazdušnih sistema za stratešku isporuku, strateško odvraćanje, morsko prisustvo, morske bezbednosne operacije, kao i osiguranje slobode navigacije i preleta vazdušnog prostora", navedeno je u dokumentu koji je Bela kuća objavila 12. januara.

Ruski dnevni list "Izvestija" pisao je početkom meseca da je generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer najavio mogućnost usmeravanja veće pažnje na Arktik, budući da globalno otopljavanje pruža nove mogućnosti za osvajanje regiona.

"Manje od svega očekujem vojni konflikt, ali vojnog prisustva će tamo biti", rekao je prema tom listu Shefer.

http://vesti.krstarica.com/?rubrika...93d154c2a65d81fe7&dan=23&mesec=02&godina=2009

Ma,kada ce(mo) se ljudi ostaviti bezveznog naoruzhavanja.Te Severna Koreja sa raketlama,te Iran sa
satelitima, RAZORUZHANJE bre !
U sushtini je po meni veoma glupo,pogotovo extremno oruzhje....

S tobom se ne vredi raspravljati, ti si veci expert od Koshtunice da odrzhish govor a da ne kazhesh nishta. U svakom sluchaju, ja sam iz tvog pisanija shvatio da je unipolarni svet garant mira i da, ma kako se hegemon ponashao, bolje ga je trpeti, da se odrzhi mir u svetu. Greshim?
Ti si možda to shvatio, ali ja to nisam mislio. Jedna situacija ne mora imati dobru i zlu stranu za koju se čovek mora opredeliti. Ja vidim današnji svet i njegov poredak kao loš, ali isto tako lošu vidim i potencijalnu alternativu, gde bi se dežurni za sve samo preselio iz Vašingona u Moskvu ili Peking ili Nju Delhi ili nebitno.
Dakle ono što ti pokušavaš je da mene svrstaš u jedan blok kojem ja ne pripadam, jer su svi ponuđeni jednako odbojni.
Али драги наш модератору у целом твом посту шта има друго него исто то .

Deluje li tako?
Ja izvodim neke svoje zaključke i pitam ono što mi nije jasno. Da se pravim da sve znam ne bih pitao.

Ti si možda to shvatio, ali ja to nisam mislio. Jedna situacija ne mora imati dobru i zlu stranu za koju se čovek mora opredeliti. Ja vidim današnji svet i njegov poredak kao loš, ali isto tako lošu vidim i potencijalnu alternativu, gde bi se dežurni za sve samo preselio iz Vašingona u Moskvu ili Peking ili Nju Delhi ili nebitno.
Dakle ono što ti pokušavaš je da mene svrstaš u jedan blok kojem ja ne pripadam, jer su svi ponuđeni jednako odbojni.

Deluje li tako?
Ja izvodim neke svoje zaključke i pitam ono što mi nije jasno. Da se pravim da sve znam ne bih pitao.
Али у твом посту је чиста констатација политичких дешавања у задњих 70. година само у инстант издању,када модератор постави тему она мора да потера на размишљање и да нас стави у дилему да ли су наши ставови у реду или не,овако сводимо на чисо констатовање потеза центар моћи ма где у свету се они налазили.

Али у твом посту је чиста констатација политичких дешавања у задњих 70. година само у инстант издању,када модератор постави тему она мора да потера на размишљање и да нас стави у дилему да ли су наши ставови у реду или не,овако сводимо на чисо констатовање потеза центар моћи ма где у свету се они налазили.

Nije poenta u promeni stavova, već u političkim prognozama. Jasno je da sam sve to stavio u instant izdanju, jer se ne bavim istorijom već pokušavam da sumiram stvari da bih izveo zaključke onako kako znam.
Ukoliko ti moji zaključci ne pašu, izvoli i izloži svoje. Zato sam i otvorio temu. Mislim da je konstruktivnije da se baviš analizom situacije o kojoj sam postavio temu, nego da analiziraš mene.

1:1
Америка неће заратити ,са ниједном земљом ако то може довести до отвореног глобалног рата,али ће моћни центри завести диктатуру у САД спустити стандард и своју централу изместити ,вероватно у Јужну Америку с тим да пре тога морају поставити свога човек за папу

Back