Novi Modeli Gitara

VanderGraaf

Primećen član
Poruka
900
Iskreno, kada sam pre nekog vremena procitao da ce Gibson predstaviti re-izdanje njihovog 1959-e modela ES-335, bio sam pomalo skeptican kako ce izgledati, sa obzirom da se radi o zlatnom i srebrnom finisu. Tada sam mislio sam da ce izgledati previse sljasteci u tim bojama ali sada, kada sam video prve fotografije kako izgledaju, mislim da su predivne. Pogotovu glava, sa tim dijamantskim inlejom. Zlatna verzija izgleda veoma "toplo" sa "mother of pearls" inlejom na vratu i tim zlatnim finisom. Obe verzije su preko $8.000 USD.

1959-ES-355-Sparkle-DTC-Exclusive_Gazette_headstocks-1024x682.jpg


1959-ES-355-Sparkle-DTC-Exclusive_Gazette-1080x675.jpg


Gibson je takodje re-izdao SG Supreme seriju. Samo jedna verzija ima triple humbackers, ali modeli su fenomenalni.

sg2.jpg


sg3.jpggibso sg.jpgFender sa druge strane je takodje iznenadio sa novim "Tiger Eye - Limited Edition" finisom njihove "Ultra Serije". Ponudjena samo u Stratocaster, Telecaster i Precision Bass modelima, uz crni vrat, pickguard i glavu. Ne znam kolika je cena ali mislim da je predivna gitara.

fender1.jpg


fender2.jpg


Schecter novi "blood-splatter" modeli sa sest i sedam zica.

sch.jpg


Ali novi "Cort" model "Triality X700", zvukom impresionira. Ne znam za finis, misljenja su razlicita. I svidja mi i ne svidja mi se model predstavljen u videu, srecom ima vise modela razlicitih finisa.....ali je definitivno ne bih odbio. Iako je gitara "Made in Indonesia" i kosta svega $1.000 USD, mislim da vredi svaki cent.

cort.jpg


 
Ne svidjaju mi se šljokice na ES335. Niti mi se sviđa "f hole" koji je sada diamant (romb).

U svoju odbranu mogu da kažem da do skoro nisam mogao da smislim kobalt plavu ili tamno zelenu gitaru. Verovatno sam tradicionalista u neku ruku. Ali, evo sad sam odustao da se opirem na kobalt plavu pa mi žao što sam prodao 2-3 gitare samo zato što su bile u tim bojama :)
 
Sve te "upicanjene" gitare će da imaju jako malo mušterija. Da, ima uvek onih koji vole nešto drugačije, ali slabo je to. Potpusujem da se ništa od toga neće primiti u masovnu proizvodnju
 

Back
Top