Novi lider: Kina pretekla Ameriku

Misliš da smo u nekoj borbi?
Mislim da nam dugujete minimum integriteta i pristojnosti.

Ozbiljan čovek bi ti rekao da bez video zapisa nema ništa. Ja sam spreman da nakratko uklonim taj filter iz pretraživača i prihvatim pisani trag. Ali u originalu.

Znaš, posredi je daleko ozbiljnija stvar nego tvoje i moje prepucavanje na netu. There's way more to it. Ovako ste isto kljukani informacijama devedesetih pa danas mislite da West Wing sadrži tajnu sobu u kojoj se kuju zavere protiv čestitih i pravednih.

Posledice su stoga daleko ozbiljnije nego ovo moje pišanje po vama na Krsti.

Mislim da nam dugujete minimum integriteta i pristojnosti.

Ozbiljan čovek bi ti rekao da bez video zapisa nema ništa. Ja sam spreman da nakratko uklonim taj filter iz pretraživača i prihvatim pisani trag. Ali u originalu.

Znaš, posredi je daleko ozbiljnija stvar nego tvoje i moje prepucavanje na netu. There's way more to it. Ovako ste isto kljukani informacijama devedesetih pa danas mislite da West Wing sadrži tajnu sobu u kojoj se kuju zavere protiv čestitih i pravednih.

Posledice su stoga daleko ozbiljnije nego ovo moje pišanje po vama na Krsti.
Misliš da pišaš, ali nogavice su ti mokre. Imaš očigledan problem, ali kucaš na pogrešna vrata.

“Analysts have long talked about the end of an American-led system and the arrival of an Asian century. This is now happening in front of our eyes,” Josep Borrell told a group of German diplomats on Monday, adding that the coronavirus pandemic could be seen as a turning point and that the “pressure to choose sides is growing”.

Odlično, ovo sam tražio.

Sad možemo da se vratimo temi.

Šta reći, jadan čovek. Uzimati za ozbiljno nekog ko ne može da se izbori sa malo jačom gripom, te dozvoli da ista pokrije ceo svet...ne zvuči mi kao relevantan izazov Anglosferi.

“Analysts have long talked about the end of an American-led system and the arrival of an Asian century. This is now happening in front of our eyes,” Josep Borrell told a group of German diplomats on Monday, adding that the coronavirus pandemic could be seen as a turning point and that the “pressure to choose sides is growing”.

Odlično, ovo sam tražio.

Šta reći, jadan čovek. Uzimati za ozbiljno nekog ko ne može da se izbori sa malo jačom gripom, te dozvoli da ista pokrije ceo svet...ne zvuči mi kao relevantan izazov Anglosferi.
Pa eto, anglosfera se veoma uspešno bori. Zadovoljan?
Ili se još nisi popišao?

Odlično, ovo sam tražio.

Кад те кинези буду ставили пред тарабу,завезаних руку иза леђа,прекриврених очију ти викни из свег Гласа:
-ЖИВЕЛА СРБИЈА-!

Бићеш спасен,брате наш заблудели :ok:

Kinez pojede betmena,iako je betmen zakonom zaštićen i zbog takvog ručka zarazi pola planete i niko ga ni popreko ne pogleda zbog toga.
To je jasan znak da je Kina novi vladar sveta,kako piše u naslovu teme.
Јест, баш је тако, стим што је овај нови наслов исто тако од неког новог поретка за депопулацију и дебилизацију црвеним идеологијама ПРЦа, које су практичну примену међ Србадијом имала на голом отоку, пасјим гробљима по ЦГ, јамама за антикомунисте у СЛО и сл...

Долазе нови лидери у старом руху...

ПР Ц, нови лидер у свету...

KINA VEĆ BACA AMERIKU NA KOLENA Vodeći eksperti tvrde: Korona pomaže krah dolara, a Peking to koristi!

Američki dolar predaje svoju poziciju na svetskoj areni, pritom to radi tako brzo, da su mnogi eksperti i predstavnici najvećih investicionih banaka zabrinuti.

1662707_profimedia0372176113_ls.jpg

Indeks dolara je od aprila meseca, u odnosu na šest osnovnih valuta, izgubio već deset procenata. To je neverovatna promena, obzirom da je tako nizak indikator bio još u maju 2018. godine.

Eksperti „Goldman Sachs“ su upozorili, da monetarna i fiskalna politika Amerike, odnosno „rasipanje novca“ urušava poverenje u dolar. Postoji realna zabrinutost za budućnost dolara.

lg.php

Mi u stvari tražimo idealnu „oluju“ za američki dolar: kontinuirani pad priliva u trezor, složna situacija sa virusom korona i istovremeno dvostruki deficit budžeta i platežnog balansa.

Jasno je, da će ovu situaciju iskoristiti Kina. Verovatno nema bolje prilike da se ugrozi glavno oružje geopolitičkog suparnika – dolar.

Vlasti Kine već vode žestok rat sa Amerikom na valutnom frontu, ali to čine tiho i ne privlače pažnju.

Prema podacima državne administracije za inostranu valutu Kine, procenat plaćanja i primanja, izražen u juanima, u opštim valutnim operacijama, koje su banke imale sa klijentima, za dve godine se povećao sa 19 procenata na 37 procenata. Eksperti kompanije „Bloomberg“ su izračunali da korišćenje dolara u kineskim kompanijama se smanjilo sa 70 procenata na 56 procenata. Promene te vrste mogu odražavati potrebu kompanija da snize valutni rizik, ali u realnosti više liči na to da imaju plan da se odreknu američke valute.

Eksperti navode i primer milijardera Džeka Ma koji je odlučio da sedište kompanije „Ant grup“ ne bude u Americi, već u Šangaju ili Honkongu. I mnoge druge kineske kompanije, koje se kotiraju na američkoj berzi, su odlučile da odu iz Amerike.

Treba naglasiti – Amerika sama stvara preduslove za valutni rat protiv dolara. Vašington koristi status svoje valute kako bi vršio geopolitički pritisak na države, uvodeći sankcije i dr. Malo kome se dopada ova situacija, ali samo Kina, koja skoro da ima najveću ekonomiju na svetu, može da se suprotstavi Americi.

Rusija je, kako je već poznato, prva objavila rat dolaru, tako što je rasprodala skoro sve američke obveznice koje je posedovala. Iako ekonomija Rusije, po svojim razmerama, ne može da se uporedi sa američkom ili kineskom, zbog takvih postupaka određene prednosti postoje.

Nezavisnost od dolara je omogućila da se Amerika donekle razoruža u smislu pritisaka sankcijama.

Pored toga, Banka Rusije je veći deo svojih rezervi pretvorila u zlato, evro i juan. Ulaganje u zlato je najbolja investicija, jer je cena unce tog dragocenog metala porasla i nedavno dostigla istorijski maksimum.

Mnogi su kritikovali Centralnu banku Rusije zbog ulaganja u evro i juan, računajući koliko je novca bilo izgubljeno na revalorizaciju, ipak, sada su kritičari morali da ućute. Od 2014. godine odnos kursa eura i dolara je bio iznad sadašnjeg nivoa samo u prvoj polovini 2018. godine.

Da, ulaganje u juan, sa gledišta vrednosti ne opravdava, ali u dugoročnoj perspektivi sve može da se promeni – kao i u slučaju evra.

https://www.kurir.rs/planeta/351006...-pomaze-krah-dolara-a-peking-to-koristi-video

Fantasticna vest.... Americka imperija zla je krenula u propast i nestanak!

• Podržavam
Reactions: MJK
OVA MERA RUSIJE ĆE JOŠ VIŠE OSLABITI DOLAR: Kad se uvede, građani će umesto američke valute kupovati 100 TONA ZLATA godišnje! (VIDEO)

Foto: Profimedia

valutni rat
OVA MERA RUSIJE ĆE JOŠ VIŠE OSLABITI DOLAR: Kad se uvede, građani će umesto američke valute kupovati 100 TONA ZLATA godišnje! (VIDEO)

usko ministarstvo finansija je za novine Izvestia izjavilo da razmatra potpuno ukidanje poreza na dodanu vrijednost (PDV) na kupovinu zlata.

To bi ruskim štedišama dalo mogućnost ulaganja u zlato, a ne u strane valute. Ministarstvo je ranije reklo da bi ta mera mogla da pomogne povratak kapitala u vrednosti od nekoliko desetina milijardi rubalja u zemlju.
Kupci zlatnih poluga u Rusiji su trenutno obavezni da plate 20 odsto PDV-a. Međutim, prilikom prodaje ingota, porez se ne vraća. Kao rezultat toga, potražnja za investicijama u zlatu u zemlji iznosi nešto manje od 3 tone godišnje.
lg.php

Stručnjaci kažu da bi, ako bi se porez smanjio, potražnja mogla porasti na 50-100 tona. Ukidanje PDV-a će stvoriti tržište investicionog zlata u Rusiji, izjavio je za novine potpredsednik Sberbanke Andrej Šemetov. Prema njegovim rečima, zlato je, kao finansijski instrument, zaštićeno od inflacije, a u vreme geopolitičkih rizika metal bi mogao biti odlična zamena za tradicionalne investicije u američkim dolarima.

Resetiranje PDV-a na zlatne poluge moglo bi da podrži ideju de-dolarizacije ruske ekonomije, rekao je Aleksej Panferov, zamenik predsednika odbora Sovcombank. Uključivanje bezličnih metalnih računa u sistem osiguranja depozita moglo bi postati još jedan važan korak u tom pravcu, dodao je on.
Prema Svetskom savetu za zlato, potražnja za zlatom u Rusiji 2018. godine iznosila je 2,8 tona. U Kini je dostigla 304,2 tone, u Indiji - 162 tone, au Nemačkoj - 96 tona. U poređenju sa 2014, tražnja u Rusiji je pala skoro tri puta. Značajno povećanje potražnje za zlatom zabilježeno je u Kini i Kazahstanu nakon ukidanja poreza.
Kurir.rs/RT

• Podržavam
Reactions: MJK

Back