Novi komp za dete.

nije , nego ja sastavljam po cenama u emiju jer mislim da su tamo najjeftinije komponente za sastavljanje kompova
ok, IT Svet je zgodan sajt jer za datu komponentu ili gotov proizvod nudi specifikacije i cene po radnjama
Uvoznik je Comtrade pa nema nikakve tržišne utakmice medju radnjama, samo odobren rabat za odredjenog prodavca za tekući mesec.
Isto kao dm i lilly što im Beko odredjuje cenu hemije naizmenično.
 
brate, ala ga objasni...
meni se na C64 najviše dopali Usagi Yojimbo i Creatures, Boulder Dash je bila prva igra koju sam igrao na tom kompu.
Spectrum je imao svoje legendice...
Pre 25 godina Amiga je žarila i palila kako vreme leti i zimi...
Usput, da se podsetimo: C-64 je imao 64 KILOBAJTA ROM i RAM memorije, a već 'prve' PC-mašine sa 512 kB rama-a nisi ni mogao pokrenuti bez dodatnih par megabajta memorijskih keksa! :zcepanje:

C-64.png
 
ama lijepo je to kada je bosanska raja složna da napadnu Srbiju dok za svoja govna šute i mudruju ili uzdižu.
Poćelo je bolan sa Turcima i istorijskim činjenicama koje vama sad ne odgovaraju pa sad ako ćemo pesnicama mijenjat hajde da probamo.
I ja čitao istorije i sad vidim iz dvije iljade dvacete da ni meni mnogo toga ne odgovara da je moglo drugačije.
Selektivno ostavljanje komentara na temi ukaziva da nešta nije u redu.
Rekla lil moon da taj nema para koje obećao za ip adresu slikat telefonom radi lociranja.
Kad nabavi para nek dodje. Ja njoj vjerujem jer vi tamo uBosni svi znate ko koliko ima.
I još rekla da bih ja tih 500 evara čekao 500 rata, pa to ni jedna banka ne dava toliki kredit.
24 mjeseca je neki standard.
Dvacet eura mjesečno.
Ako nesto aludiras na mene, ja sam Srbin i nije mi bitno da li je neko bosanac ili sta vec ako je normalan covek. A ako je neko jajara j vredja tudje dete e onda nacija nije ni bitna..
 
Vidim da mi obrisan odgovor za ovu izjavu...

Aktuelni modeli:

Alienware Area-51
CPU: Intel Core i7-9700 – i9-9900K | Graphics: NVIDIA GeForce RTX 2060 – 2080 | RAM: 16GB – 64GB | Screen: 17.3" FHD (1920 x 1080) 60Hz Anti-Glare IPS – 144Hz IPS NVIDIA G-SYNC | Storage: 1TB SSHD – 2TB RAID0 SSDs + 1TB SSHD


Asus ROG Zephyrus S GX701
CPU: Intel Core i7 | Graphics: Nvidia GeForce RTX 2060 – GeForce GTX 2080 Max-Q (8GB GDDR6 VRAM) | RAM: 8GB – 24GB | Screen: 17.3-inch FHD (1,920 x 1,080) 144Hz panel with G-Sync


Zbog cene sam napisao da ovo za Srbina ne postoji - 4 polovna automobila može kupit na Bubanj Potoku.
Ovde raja plaća samo hardver a pristaje na viruse da bi radio program.
Šta plaćat za igricu? To je neozbiljno.

17.3in i to neki jadni full HD. Znas li ti koliko je malo 17inc, covece strasno....

Bacene pare na neko obicno djubre
 
ja sam se malo iznervirao kad je ovaj napisao "sto skuplji laptop to bolje". a niko nije spomenuo laptop. stvar koja radi na glupu bateriju nece nikad moci ni pola brzine da postigne od one stvari koja je ubodena u struju. ja imam jaaako spor i slab laptop na kom jedva i filmove gledam,pa uprkos tome mogu da gledam neka 4 sata aktivno mozda dok ne rikne baterija. ali neki i dalje spominju igranje igrica na laptopu. koja je fora u tome bre? hoces igrati u autobusu,kolima,sta? oce li to djubre izdrzati sat vrmena dok ne rikne baterija? stvarno lupate gluposti previse. laptop je stvar koju metnes medju noge i gledas nesto dok se ne uspavas. ili ako si poslovan covek pa moras negde da ga poneses da radis stvari koje ne mozes na telefonu ili tabletu. a igranje igrica bez dobrog misa,tastature,velikog monitora ispred sebe i slusalica stvarno nije nikakvo zadovoljstvo. svaki laptop koji sam do sada video je bio nevidjeno sporo smece koje se koci i laguje da bi ustedelo bateriju sto vise.
 
Poslednja izmena:
ja sam se malo iznervirao kad je ovaj napisao "sto skuplji laptop to bolje". a niko nije spomenuo laptop. stvar koja radi na glupu bateriju nece nikad moci ni pola brzine da postigne od one stvari koja je ubodena u struju. ja imam jaaako spor i slab laptop na kom jedva i filmove gledam,pa uprkos tome mogu da gledam neka 4 sata aktivno mozda dok ne rikne baterija. ali neki i dalje spominju igranje igrica na laptopu. koja je fora u tome bre? hoces igrati u autobusu,kolima,sta? oce li to djubre izdrzati sat vrmena dok ne rikne baterija? stvarno lupate gluposti previse.
Ako kupiš računar, a ne laptop, onda uz to ide i 'gejmerski' miš, tastatura, monitor, STOL na koji ćeš to da staviš i još udobna 'gejmerska' fotelja. Pa to ti je još pola te love za računar! :zcepanje: :zcepanje:
 
Ako kupiš računar, a ne laptop, onda uz to ide i 'gejmerski' miš, tastatura, monitor, STOL na koji ćeš to da staviš i još udobna 'gejmerska' fotelja. Pa to ti je još pola te love za računar! :zcepanje: :zcepanje:

Pa mis ti treba i za laptop, trebaju ti i dobre sluske isto kao i za racunar, treba ti sto, stolica..... pazi igranje na laptopu, stave 2080 graficku i onda 1080p monitor od 17inc
 
Poslednja izmena:
kupite desktop ljudi. ne mora novo,moze polovno. windows na ssd obavezno,monitor od 144hz neki polovan moze takodje ili nov mozda ima za oko 25.000RSD nisam siguran skroz. ako nemas para dovoljno,onda kupi polovno i plati samo za prave stvari koje su bitne...ima polukonfiguracije na kupujemprodajem i5 i i7 cetvrta generacija zajedno sa plocom i memorijama eventualno. moze i treca generacija i7 3770k on kosta nekih 8.000RSD.
 
Ja o svemu ovome ne znam ništa.Hoću da kupim novi komp za dete da može da igra igrice,Resident Evil 7, Resident Evil 2 remake i slične.I da je miran neko vreme.
(Da sam ja miran neko vreme)
Molim vas da mi pomognete oko odabira.
:mrgreen:

Ne kuzim se u tehnikalije, konfiguracije i ostale gluposti, ali nemoj mu kupiti laptop.
Moze ga razbiti, a za te novce mozes dobiti puno bolju cvrstu konfiguraciju.
Tu sve moje znanje, ako je uopce znanje, o kompjuterima prestaje.

P.S.
Za nekih 800,00 € bi malom mogao sloziti super igracku u vidu cvrste konfiguracija, barem, ja tako mislim.
 
Nemora da znači, pre nekoliko meseci emmi je imao gomilu 4xx od 4gb/8gb po smešnoj ceni u outlet delu, sve novo.. Ono nemora da znači da je reparirana. Uostalom za mesec a možda i manje će moći da kupi 1660 super za oko 230-240e
Pa ok ne mora da znači ali sigurno ima razlog zašto je B roba.
E kolega da ja mogu da gledam i da predvidim šta će biti uskoro ili jednoga dana ja bih bio mnogo dobro plaćen , ali nikada ne bih kupio računar onda jer bi uvek čekao povoljno vreme za kupovinu.
Tema je "Nov komp za dete" i svi moji su odgovori išli u tome pravcu na ovoj temi , bez previše offtopica ili filozofiranja ili svađe sa nekima.
 

Back
Top