Novi izgled Foruma Krstarice - primеdbe i komentari

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
132.368
Dragi prijatelji,

Dugo najavljivana promena softvera foruma je dosla na red. Znamo koliko ste navikli na stari izgled i da svaka promena pravi otpor, jer se navika ne zove bez razloga navika :) ali je zbog tehnicke zastarelosti foruma ova promena bila neminovna i morala je da se desi.

Zelimo da novi izgled sto vise priblizimo prethodnoj verziji. Vise od dva meseca smo javno testirali novi forum i neke sugestije su vec ubacene u ovu verziju koju gledate, a neke su u fazi realizacije.

Na ovoj temi mozete slobodno da napiste sve svoje predloge ili zamerke, i u hodu cemo oblikovati forum prema vasem ukusu i tehnickim mogucnostima.

Pre toga pogledajte temu sa slikama najvaznijih noviteta.

Ukoliko imate bilo koji problem sa pristupom novom forumu probajte da resetujete sifru ili nam se javite popunjavanjem kontakt formulara.

I zavrsio bih recenicom da forum ne cini dizajn, izgled, dugmici... Forum cine ljudi koji dolaze, energija koja se oseca, raspolozenje koje se ima...

Sve vas puno pozdravljamo,
Tim Krstarice

Poslednja izmena od moderatora:
Meni su te bivše "reputacije" tipa ti meni ja tebi bile običan smor. Ovako je odlično, da se vidi ko javno podržava ono što je rečeno.

mogu i da ostave javno a da dodaju i tajno tj ličnu poruku ili tako nešto
mada pitanje je kome se ugađa
neko voli javno a neko ne voli, a i ne isključuju se

Zelimo da novi izgled sto vise priblizimo prethodnoj verziji. Vise od dva meseca smo javno testirali novi forum i neke sugestije su vec ubacene u ovu verziju koju gledate, a neke su u fazi realizacije.
(...)
I zavrsio bih recenicom da forum ne cini dizajn, izgled, dugmici... Forum cine ljudi koji dolaze, energija koja se oseca, raspolozenje koje se ima...

nije samo dizajn nego i funkcionalnosti
a da li će neka "energija" da ostane ista to će da se vidi

Ne zelim da zumiram/anzumiram sve druge tabove koji nisu krstarica.
Treba smanjiti i font i velicinu avatara.
Treba vratiti stare avatare, ovi ugly okrugli nisu krstarica.
Blog...
Ne moraš sve tabove, to uradiš dok ti je tab krstarice otvoren i samo taj tab će ti biti zumiran (koliko tebi odgovara) i to posle važi uvek kad se uloguješ preko tog računara i tog browser-a a ostali tabovi ostaju isti.
Meni je bar tako.

A ovo sa četvrtastim avatarima podržavam. ;)

Ja sam aktivirao nalog preko verifikacije sa mejla ali mi ovde na forumu piše da posle prve tri napisane poruke moderator treba da odobre pristup ili šta već. Meni to sve ni malo ne smeta, nego kažem čisto ako može da pomogne u popravljanju ostatka tog problema sa starim članovima. ;)
hvala sto si se javio, taman da Tab proveri zasto ti jos uvek to stoji i nakon 14 poruka

Meni su te bivše "reputacije" tipa ti meni ja tebi bile običan smor. Ovako je odlično, da se vidi ko javno podržava ono što je rečeno.
"Ja tebi ti meni" koje stavljas kao primer moranja - to je laz.
Reputacije su sjajan nacin da se razmenjuju kratke poruke kada se tako zeli.Ako ne nije postojala nikakva obaveza da se odgovori.

Ovo je potpuno ubijanje privatnosti kontakta i unistavanje sustine foruma.Reputacije su bas to - kratke,brze,efikasne forme kontakta razmenom par recenica u datom trenutku.

Neprihvatljivo je da odrasli,zreli ljudi komuniciraju kao tinejdzeri zaludjeni instagramom koje mrzi da pisu poruke te crtaju svoje emocije kao roboti.(Masovno su sa fejsbuka presli na instagram jer na instagramu ne moraju mnogo da se cimaju- nema mnogo tekstualnih pouka.Samo slike i oznake.)Trazim da se vrate pisane verzije reputacija jer zelim da ih koristim.

Hocu slobodu izbora nacina tekstualne komunikacije- hocu tekstualne reputacije nazad.

Poslednja izmena:
545661

Treba svi vecinski da se izjasne zele li ili ne.Zavisi od zelja korisnika hoce li biti vracene.

Dugo sam na forumu i isto toliko sam ih koristila.Hocu da nastavim sa tim i nisam jedina koja to zeli.

(Procitala sam sta je Tab stavio ali ni slova nije bilo o repkama.Evo,drzim ga za rec i zato citiram sta je napisao na probnom forumu kao odgovor.)

Poslednja izmena:
Nije tačno, to piše kod svakog banovanog korisnika ili onog ko je ugasio nalog.
Ovo oko validacije je očigledno nešto što treba da se ispravi.

kod banovanh pise sivo banovano.
mozda je doslo do nekog brljavljenja kod starih banovanih jer komanda nije retroaktivna.
takodje postoji problem sa starim korisnicima koji nisu odradili mail verifikaciju koja u njohovo vrme nije bila obavezna a posle je bila i sistem se tu zbunjivao....oni su na starom forumu nekad imali ruzicastu boju..moguce je da je doslo do slicnog problem pilikom migracije..daj mi link konkretnog naloga da proverim o cemu se radi.

kod banovanh pise sivo banovano.
mozda je doslo do nekog brljavljenja kod starih banovanih jer komanda nije retroaktivna.
takodje postoji problem sa starim korisnicima koji nisu odradili mail verifikaciju koja u njohovo vrme nije bila obavezna a posle je bila i sistem se tu zbunjivao....oni su na starom forumu nekad imali ruzicastu boju..moguce je da je doslo do slicnog problem pilikom migracije..daj mi link konkretnog naloga da proverim o cemu se radi.
Evo recimo ovaj: https://forum.krstarica.com/members/markojunk.359602/
Ispod ''banovan'' piše da čeka validaciju. Tako je kao što rekoše kod svih banovanih.

Pogledajte prilog 545661

Treba svi vecinski da se izjasne zele li ili ne.Zavisi od zelja korisnika hoce li biti vracene.

Dugo sam na forumu i isto toliko sam ih koristila.Hocu da nastavim sa tim i nisam jedina koja to zeli.

(Procitala sam sta je Tab stavio ali ni slova nije bilo o repkama.Evo,drzim ga za rec i zato citiram sta je napisao na probnom forumu kao odgovor.)

ne zavisi od zelje korisnika nego tehnickih mogucnosti.....kao sto rekoh to je tehnicki nemoguce na ovom softveru.. i ja licno volim te poruke i ako ti nesto znaci ja licno hocu da ih vratim a da li ce se vratiti..u ovom trenutku to ne mogu da kazem ne zato sto necemo nego zato sto ne znam da li ce uspeti da se nadje tehnicko resenje..ponavljanje ovog pitanja nece doprineti nicemu...svesni smo problema i svesni smo da bi bilo dobro da se vrate...ne treba da nas ubedjujes da bi bilo dobro da ih ima ponovo :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back