Novi citroen c3 poluproizvod iz francuske kuhinje

Pa za nemacke autoputeve, da povučeš prikolicu, za kurtchenje...realno, za Srbiju jace od 1.6l / 130ks je overkill.

A to za male automobile, ranije sam imao civic 1.4 100ks, i terao sam ga non-stop na tempomat 140km/h, trosio je izmedju 7 i 8 l/100 pri toj brzini, sto je odlicna potrosnja za benzinca.
Ovaj c3 ima tempomat nekako mi je neverovatno da to radi na 3 cilindra i na auto putu. Taman se opustiš 100 km i moraš da staneš na pumpu da sipaš gorivo jer troši ko tenk.

Ja bi ove trocilindraše zabranio prodaju bez plinskog uređaja! Ovo je neizdrživo loče 8,5 litara!

Ovaj c3 ima tempomat nekako mi je neverovatno da to radi na 3 cilindra i na auto putu. Taman se opustiš 100 km i moraš da staneš na pumpu da sipaš gorivo jer troši ko tenk.

Ja bi ove trocilindraše zabranio prodaju bez plinskog uređaja! Ovo je neizdrživo loče 8,5 litara!
Mario ne baronisi stoi ti firma nije uzela 1,6hdi 100ks čudio bi se koliko malo troši ..Ni jedan malolitrazni auto nije za auto put ..Tvoj i20 na 4k obrtaja trosi i i vise ..Po menjacu tj prenosu se vidi za šta je napravljen ..lagana vožnja do 110 ..idealno 70-90

Mario ne baronisi stoi ti firma nije uzela 1,6hdi 100ks čudio bi se koliko malo troši ..Ni jedan malolitrazni auto nije za auto put ..Tvoj i20 na 4k obrtaja trosi i i vise ..Po menjacu tj prenosu se vidi za šta je napravljen ..lagana vožnja do 110 ..idealno 70-90
Što stavljaju onda tempomat u auto za vožnju po gradu? Moj i20 je svemirski brod i čudo tehnike za ovaj troklipni smrad :lol:

Moj hyundai i20 pri 130kmh troši 6 litara benzina što je primetno manje.

Sve ti je jasno kada vidiš da u troklipne kosilice ugrađuju dp filtere jer običan katalizator vrisne od tolike količine izduvnih gasova tj goriva koje automobil potroši.

Odgovorno tvrdim da je svako lud ko ovo kupi.

Guta gorivo kao blesav, skupo održavanje, skupo ulje skup mali servis (posebno specijalno ulje) preskup veliki servis koji je obavezan jer se zupčasti kaiš u ulju raspada i zapuši uljnu pumpu i spali ceo motor. Proizvođač je otišao korak dalje sa prevarom i odredio servisne intervale da što pre unište automobil.

Dakle inženjerima koji su ovo projektovali treba suditi za prevaru i ekološku katastrofu.

Back