НОВИ БЕОГРАД - подела на барем две општине!

Подржавате ли поделу НБГД на две или више општина?

• ДА

• НЕ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Na NBG idem u TC Ušće i ne znam gde, nigde više, na Ušće i to je ta maršruta što se tiče te strane. U blokovima mi niko ne stanuje. Hahah, tamo su bile planine :lol:

Nemam ništa protiv da se struktutno i administritivno podeli kako bi bilo što bolje za one koji tamo žive, al NBG nije najveća opština, pa bi druge, veće, mogle da traže isto. To bi imalo za posledicu nagomilavanje birokratije

Већ дужи временски период имам утисак да су НБГД блокови 45,70,61,62,63,64 слепо црево и нежељено дете Новог Београда и Београда уопште. Осим повременог замазивања очију и капиталне инвестиције зване "бициклистича стаза" (у народу познатије као ал смо смислили фору да намлатимо лову у своје џепове) овде се не гради ништа - осим нових и нових станова! Трамвај који је после троле најгоре превозно средство увалили су нама, 95-ица (ко се сећа некада 66, а још пре тога 16е, 16б, 16в и 16г) је једина аутобуска линија која прелази преко два моста у граду, а сви знамо да је довољно да се на неки од њих покаки врабац и можеш да се бесиш, ко је икада стајао на стајалишту Зелени венац у Бранковој улици сигурно се запитао зашто из те 95-ице стално висе људи, а у овој 16-ици само што не шетају стјуардесе са послужењем (мислим у свакој од три које су дошле истовремено)! Зашто су скоро сва блоковска дворишта пуна аутомобила, и поред изричите забране било каквог саобраћаја!
Пошто претпостављам да ће људи који живе у другом делу НБГД сигурно рећи да нисам у праву ја, да се не би смо ми гложили, постављам просто питање, због чега општину од 220.000 људи не би смо лепо поделили на барем две. У Србију постоје општине са МНОООООГО мање становника, а и у самом Београду су само 2-3 на 50000 од НБГД, све остале су по броју становника драстично мање, тако да је по овом критеријуму (о европским да не говорим) НБГД неминовно поделити.
Сматрам да би се инфраструктура у НБГД блоковима који су из неког разлога увек заобилажени много брже и боље развијала када би смо имали своју општину!

Jel ti uopšte znaš šta je potrebno da bi neka zajednica dobila status opštine? Očito da ne.
Od čega bi živela ta druga opština? Od birokratije?

Back