Britanac posetio Beograd na tri dana pa naljutio Srbe

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.070
Jedan korisnik Redita podelio je svoje utiske nakon trodnevne solo posete srpskoj prestonici. I dok je neke delove grada i naše specijalitete pohvalio,
nije se ustručavao da iskaže i razočaranje – kako javnim prevozom, tako i „stavom Beograđana prema turistima“, prenosi Citymagazin.

„Bio sam u Beogradu tri dana. Grad je zanimljiv i jedinstven po rasporedu, ali čim pređete na starogradsku stranu reke, sve postaje vrlo prosečno.
Ljudi su prijatni, ali ne bih rekao da su baš gostoljubivi – više deluju tolerantno nego toplo prema turistima“, napisao je Britanac.
Kaže i da mu se dopala činjenica što je sve mogao da obiđe pešice, da je posetio Muzej Jugoslavije i Istorijski muzej, i pohvalio hram Svetog Save kao „jednostavno prelepu“.Ipak, nije mu sve leglo kako treba – gradski autobusi su mu bili „katastrofa“, a Kalenić pijaca „mesto gde bi pola stvari moglo pravo u kantu“.

S druge strane, beogradska hrana ga je – srećom – oduševila. Pohvalio je kvalitet i pristupačne cene lokalnih specijaliteta, i to iako, kako kaže, „nije neki gurman“.
Ali ono što je posebno naglasio? Lepota Beograđanki.
„Beograd možda nije najlepši grad koji sam posetio – zgrade su umorne, grafita ima previše – ali devojke… Vau. Jednostavno vau“, zaključio je svoje viđenje prestonice.

Naravno, nije dugo trebalo da se komentari srpskih korisnika Redita zapale. Mnogi su mu zamerili što pokušava da „oceni“ Beograd posle svega tri dana boravka – i to kao neko ko dolazi iz Londona.
„Niko te nije ni zvao da dođeš, brate“, napisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: „Kao neko ko je živeo u Londonu i sada živi u Beogradu – ponuda voća i povrća na Kaleniću je svetlosnim godinama ispred onoga što sam kupovao tamo. A o stanovima punim buđi da i ne pričam.“

Back