Нови Београд и Земун

Да или не?

• Да

• Не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
zato sto je ta zemlja neadekvatna za zivot u 21.veku
deda ti je lepo rekao,pomrli bi od gladi,da ih nisu prebacili u vojvodinu
nisu mogli i hrvate da prebace zajedno sa njima,jer bi se pobili uz put,toliko su se voleli srbi i hrvati iz like recimo
to sto je crna gora u boljim odnosima sa hrvatima nego sa srbima..pa ko je tu kriv???
mi ih ne priznajemo,ni kao narod,ni crkvu,ni jezik,nista
automatski se okrecu onima koji su im to priznali
cuj me Sofija,srbi su suvise sitna boranija,da bi bili vecita opsesija kako kom.partiji,tako svojim susedima
to to je uradjeno 1945,uradjeno je iz najbolje namere,da se borcima 6 licke,12 krajiske i mnogih drugih brigada,koje su se hrabro borile,i nogi,kao i tvoj deda,ostali sakati u tim borbama,da bi se njihovoj deci,dao bolji zivot,dali su im oipremljene kuce i zemlju.i o dosta plodne zemlje...kuce a instalacijom,mesto kamenih
stoga,hteli su da ucine borcima

Ти мора да си нека много добра душа кад верујеш у добронамерност комунистичке власти према Србији и Србима. ;)

Чини ми се да си неупућен.
Пре свега, да нагласим да су моји с обе стране, и очеве и мајчине, колонизовани- једни из Лике, други из Славоније.
Кад су Личани у питању, након 2.св рата, паерфидно Броз и екипа нису хтели народу да помогну да се врате својим разрушеним огњиштима, тако што би им макар омогућили да се баве земљорадњом- оним чиме су и хтели да се баве.
Мој деда, по оцу, са својом породицом, последње две године живота у Лици, није ништа друго јео осим кромпира и кукуруза.
Хоћеш да ми кажеш да држава није могла ту да изађе у сусрет?
Могла је, али није хтела.
Успут, ту истиу причу, небројено пута је препричао тај мој поменути деда који је између осталог и руку оставио на Кордунском ратишту.
И тако завршише у Војводини- иначе би помрли од глади!

Мајчина породица, живела је у месту, Српском, које је одједном одлучила Хрватска влада да потопи и да од њега направи рибњак.
Зашто нису потопили неко Хрватско село у том подручју?
Могли су, али нису хтели, такође смишљено.
Деда по мајци је такође био борац, који је лежао у Дахау 2 године, ослобођен захваљујући томе што је перфектно говорио Руски језик, а вршена је размена заробљеника са Русијом, па се лудом срећом провукао.
И он је потврдио ову причу.

И многи други, који су били актери свега су потврдили ту причу.;)

А што се тиче колонизације Срба из Црне Горе и Херцеговине, није ли ти на актуелним збивањима јасно зашто је то рађено?
Зар не знаш да ********* праве по новом искључиво уговоре са Хрватима и за школске екскурзије, и за школовање и одавно усвојише двојно држављанство са Хрватском...а Хрцеговина је опет рашчишћена од Срба да би се лакше направила држава БиХ, где ни један народ неће бити већински.

И зашто мислиш да сви ти људи нису требали добро да живе на својој земљи, на својим огњиштима за која су крв проливали?
Sve bi to bilo bajno i sjajno da ti krajevi o kojima pricas Lika,Hercegovina , Crna Gora ,Dalmacija(brdski deo) ,nisu i pre dolaska tih ,antispskih ********* bili teske vukojebine iz kojih su ljudi masovno odlazili i davno pre Tita i komunista .Prva velika i organizovana kolonizacija Srba iz Hrvatske , Bosne i CG u Vojvodinu nije bila 46. nego 1918. za vreme kralja Aleksandra i Nikole Pasica ,a i ranije u 19. i 18. veku su ljudi masovno bezali iz tih vukojebina u Sumadiju i u delove Austro-ugarske (recimo Karadjordje i Vuk Karadzic su poreklom iz CG).

Sve bi to bilo bajno i sjajno da ti krajevi o kojima pricas Lika,Hercegovina , Crna Gora ,Dalmacija(brdski deo) ,nisu i pre dolaska tih ,antispskih ********* bili teske vukojebine iz kojih su ljudi masovno odlazili i davno pre Tita i komunista .Prva velika i organizovana kolonizacija Srba iz Hrvatske , Bosne i CG u Vojvodinu nije bila 46. nego 1918. za vreme kralja Aleksandra i Nikole Pasica ,a i ranije u 19. i 18. veku su ljudi masovno bezali iz tih vukojebina u Sumadiju i u delove Austro-ugarske (recimo Karadjordje i Vuk Karadzic su poreklom iz CG).
Сваки пут су се повлачили с разлогом.
Због Турака, због Аустро-Угара...
Увек су били коришћени као брана.
И баш ми је симпатично како покушаваш да ме убедиш у нешто чега су актери били људи од чије крви и меса и ја потекох.:D
Једноставно, ниси у праву, без даље расправе.
Било је и тих случајева, али су они били појединачни.
Масовне сеобе се зна зашто су се дешавале.:bye:

Zemun je Becu bio ono sto je Vrska Cuka bila Beogradu - zadnja posta, Bogu iza nogu, gde se pijani narednici i homoseksualni sreski pisari salju po kazni.

Mislim, da se ne lazemo.

A sto turas nos gde mu nije mesto kad ne znas neke stvari! Jel ti to iz iskustva tvog dede, pradede il tako nekoga... sreskog pisara, govoris, znas ono, prico mi deda... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

И баш ми је симпатично како покушаваш да ме убедиш у нешто чега су актери били људи од чије крви и меса и ја потекох.:D
Pa ne sporim ja da je ti imas saznanja iz svoje familije svaka vama cast , ali istorija naseljavanje ne pocinje od vas i 46. ,recimo 1918. nije bilo Turaka i Austrijanaca ,a vlast je bila cista srpska pa su opet masovno dolazili ,jednostavno ljudi idu iz siromasnijih u bogatije krajeve , nije to samo nas izum ima toga svuda u svetu ,recimo u Italiji je i dan danas tako .

Pa ne sporim ja da je ti imas saznanja iz svoje familije svaka vama cast , ali istorija naseljavanje ne pocinje od vas i 46. ,recimo 1918. nije bilo Turaka i Austrijanaca ,a vlast je bila cista srpska pa su opet masovno dolazili ,jednostavno ljudi idu iz siromasnijih u bogatije krajeve , nije to samo nas izum ima toga svuda u svetu ,recimo u Italiji je i dan danas tako .
Али не можеш ни да оспориш да је краљевина Срба , Хрвата и Словенаца направљена кад? Које годинице?

Љуби те мајка, модел је исти како год обрнеш.;)

Naravno,a1946.je lukavi Tito jos jednom iskoristio Srbe kao odbrambeni zid od eventualnog napada Rusa naseljavajuci ih u Vojvodinu,uveliko smanjivsi njihov broj u Hrvatskoj i Bosni i tako jednim udarcem ubio dve muve,a sve pod izgovorom boljeg zivota

Naravno,a1946.je lukavi Tito jos jednom iskoristio Srbe kao odbrambeni zid od eventualnog napada Rusa naseljavajuci ih u Vojvodinu,uveliko smanjivsi njihov broj u Hrvatskoj i Bosni i tako jednim udarcem ubio dve muve,a sve pod izgovorom boljeg zivota
Да, само што је за схватање тога потребно и мало проницљивости.

A sto turas nos gde mu nije mesto kad ne znas neke stvari! Jel ti to iz iskustva tvog dede, pradede il tako nekoga... sreskog pisara, govoris, znas ono, prico mi deda... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Zato sto ste mi smesni sa tim tuznim pretenzijama na Bec i Budimpestu, zaboravljajuci da je Vojvodina bila najubitija i najblatnjavija tamosnja provincija, a lokalno stanovnistvo u ocima pestanske gospode najobicnija tegleca marva.

I sad, kao, znasss, mi smo Beclije. Hahahahaha!

Ova tema je sprdnja od starta a i odgovori su u skladu s tim..najtuznije je shto ima nekih lokalpatriJota dileja koji se izgleda ozbiljno zanose...
Novi Beograd i Zemun su danas fizichki povezani medjusobno a preko mostova i sa starim gradom.To ti je ko da se neki "genije" danas doseti da razdvaja Budim i Peshtu ili svaku selendru koju je London progutao u zadnjih vek ili dva zbog neke""tradicije"....moz mislit...
Ono shto je Beogradu potrebno jeste reorganizacija opshtina i odvajanje nekih vukoyebina bogu iza nogu koje fizichki nisu vezane sa gradsko jezgro.Znachi priogradske opshtine odvojiti a pripojiti Panchevo(kao shto je i bilo uz Zemun i Stari grad u SXS) jer oko reka grad treba da se razvija a ne avala bele vode mali mokri lug i shta ti ja znam da budu sredishte.
Ovo je chisto organizaciono pitanje.Danashnje opshtine su nelogichne i preglomazne.

Ono shto je Beogradu potrebno jeste reorganizacija opshtina i odvajanje nekih vukoyebina bogu iza nogu koje fizichki nisu vezane sa gradsko jezgro.Znachi priogradske opshtine odvojiti a pripojiti Panchevo(kao shto je i bilo uz Zemun i Stari grad u SXS) jer oko reka grad treba da se razvija a ne avala bele vode mali mokri lug i shta ti ja znam da budu sredishte.

Ni meni nije jasno zasto opstina Lazarevac, recimo, treba da se racuna u Beograd kad je Lazarevac blizi Valjevu.

Ni meni nije jasno zasto opstina Lazarevac, recimo, treba da se racuna u Beograd kad je Lazarevac blizi Valjevu.

predizborna matematika
gradom se vlada zahvaljujutji glasovima tih "opshtina"kojima je lakshe obetjati kule i gradove...recimo trafo stanica,fabrika za prechishtjavanje vode,putevi,struja...itd. nego uraditi neshto konkretno u samom gradu...tipa da glavna zeleznichka i najbliza okolina ne liche na buvljak.
nikome ne odgovara da se to promeni jer da grad odgovara gabaritima moralo bi neshto i konkretno da se uradi u njemu
ovako se "rasplinu" na Obrenovac Krnjachu i Bele vode pa se ZATO ne vidi napredak

Back